عمومی

مقایسه ایزوگام و قیرگونی و بررسی مزایا و معایب هر کدام

امروزه هدف از ایزوگام و قیرگونی، عایق ساختمان در سطح آن است که مانع از عبور و جذب آب می‌شوند. حال سوال اینجاست که آیا هرکدام از اینها ( ایزوگام و قیرگونی) به راحتی می توانند مانع عبور و نفوذ آب به داخل سطح لایه های عایقشان باشند؟ میزان مقاومت کدام بیشتر است؟ در جریان و نفوذ آب کدام عملکرد بهتری خواهد داشت؟

همانگونه که از نام آن پیداست در این روش سنتی، از قیر و گونی برای عایق رطوبتی بخش هایی از ساختمان استفاده می کنند. نکته ای که قبل از هر چیز باید در روش قیر گونی اعمال شود این است که سطح کار با سیمان صاف شده باشد و لوله کشی ساختمان در محل نصب شده باشند.

همچنین فضاها و نماهایی که برای استفاده از عایق رطوبتی با قیرگونی مورد استفاده قرار می گیرند هم شامل آشپزخانه، پشت بام ساختمان، دیوارها، سرویس بهداشتی، پی و… می شوند.

قیرگونی به صورت یک لایه، دولایه، و گاهی وقتها هم به صورت سه لایه انجام پذیر است. در حالت یک لایه، نخست یک لایه قیر ریخته می شود و بعد یک لایه گونی روی آن را می پوشاند و در آخر دوباره یک لایه قیر ریخته می شود در حالت دو لایه و سه لایه هم همین مراحل ادامه دار است تا لایه های بیشتری از قیر و گونی روی هم قرار گیرند. حال که با قیرگونی آشنا شدید، متخصصین ساخت و ساز در سایت آنلاین خرید و فروش املاک املاک داران شما را با ایزوگام آشنا می کنیم.

ایزوگام

ایزوگام چیست؟

ایزوگام نیز مانند قیرگونی برای حفاظت در برابر رطوبت در انواع ساختمان ها به کار می رود. مقایسه قیرگونی با ایزوگام خصوصیت اول ماده تشکیل دهنده آن است. ماده اولیه و شاید اصلی ایزوگام، هم به مانند قیرگونی، قیر است.

بعلاوه، همانند قیرگونی از ایزوگام نیز برای پوشاندن سقف، دیوارها، و پشت بام ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرند.

قیر، ماده ای است چسبناک و ضد آب و از ترکیب آن با مواد دیگر، ورقهای ایزوگام چند لایه همانند رول را می سازند. لایه زیرین ایزوگام از یک غشای پلیمر مانند تشکیل می‌شود که نقش پس زمینه جامد را داراست. بعد از این غشای پلیمری، توسط الیاف شیشه ای محکم و با دوام می شود.

همچنین بالا الیاف شیشه‌ای یک لایه از گرانول بعنوان لایه محافظ ساخته می شود. این لایه ها توسط قیر و آسفالت پوشانده می شوند. در مقایسه قیرگونی و ایزوگام می توان گفت ورق های ایزوگام، نوعی قیرگونی از پیش آماده ساخته شده اند که در واقع با گرم کردن و حرارت دادن نرم می شوند.

با استفاده از ایزوگام می توان ساختمان‌های قدیمی را دوباره مورد مرمت و بازسازی قرار داد تا دوباره پشت بام که نیاز به بازسازی ساختمان دارند قابل استفاده باشد. می‌توان خاطر نشان کرد به دلیل پوشش فویلی ایزوگام، دمای سطح پشت بام بالا می رود و باعث فرسودگی آسفالت و همچنین الیاف درون سطح ایزوگام می شود.

مزایا و معایب ایزوگام

مزایا:

استفاده از ایزوگام که از معرفی انواع مصالح ساختمانی با آن آشنا می‌شویم، بعنوان عایق رطوبتی مزایای زیر را به دنبال دارد:

۱- در برابر یخ زدگی مقاومت بالایی از خود نشان می دهد

۲- از نفوذ آب به لایه های پایینی سقف جلوگیری می کند

۳-   در تمام شرایط آب و هوایی قابل استفاده است

۴- اصلا چین و چروکی باقی نمی ماند که باعث نفوذ آب و یا هر چیز دیگر شود

۵- قابلیت اجرایی شدن در تمامی محیط ها

۶- نصب آسان

۷- یکی دیگر از عالیترین و بهترین گزینه‌ها برای عایق کردن در انواع سقف‌ سازه های مختلف من جمله سقف های صاف و یکدست استفاده از ایزوگام است. سقف های ایزوگام شده یکی از انواع دیگر مواد بام صاف و تخت است که به راحتی میتواند ۲۰ سال یا بیشتر عمر کند. ورقه هایی که در سطح ایزوگام هستند ذوب می‌شوند که به توقف نشت کمک فراوان می‌کنند.

۸- ایزوگام نیز بسیار مستحکم است

۹- ایزوگام نیز نوعی از محصولات آسفالتی به حساب می آید که می توان در چند روش مختلف به سقف یا در هر دو حالت گرم و سرد مورد استفاده قرار گیرد.

۱۰- بعضی از مکان ها هم وجود دارند که قبل از انجام ایزوگام دارای درزهایی هستند که با موادی دیگر درمدت طولانی ضعیف می شوند، اما ایزوگام با حرارتی که از پیش ما به آن می دهیم نرم می شود و باعث می شود تا این درزها به خوبی پوشانده شوند.

برای کسب اطلاعت بیشتر در حوزه املاک و ساخت و ساز از جمله موارد حقیی و حقوقی ملک و همچنین بازسازی ساختمان می‌توانید با کارشناسان املاک داران در تماس باشید.

مزایا و معایب ایزوگام

مزایای قیرگونی

۱_ اگر برای عایق کاری پشت بام از قیرگونی همراه با روکش آسفالت استفاده شود می توان بر روی پشت بام رفت و آمد داشت.

۲_ تعمیر کردن قیرگونی آن هم به صورت نقطه ای  وجود دارد.

۳_ اینکه قدیمی ترین نوع عایق کاری هم به حساب می آید و تجربه نشان داده است که استفاده از آن برای عایق کاری به حدود ۱۰۰ درصد می رسد.

معایب قیرگونی

۱- اجرای آن نیاز به زمان دارد

۲- قیر بوی بدی می دهد

۳- قیرگونی نیاز به داغ کردن دارد

۴- درجه حرارت پایین و هوای سرد باعث می شود تا خیلی زود از هم بشکند

۵- به شرایط آب و هوا کاملا وابسته می باشد

۶- در قیرگونی مهر استاندارد وجود ندارد

۷- هنگامیکه باران می بارد امکان اجرای آن میسر نیست

۸- وزن قیرگونی از وزن ایزوگام بیشتر است

۹- بر اساس نحوه محاسبه هزینه نصب ایزوگام، در مقایسه با ایزوگام کیفیت، زمان و اجرا بسیار پر هزینه تری دارد

مزایای قیرگونی

نتیجه گیری

امروزه برای عایق کردن پشت بام ساختمان ها از دو روش استفاده می کنند، قیرگونی و ایزوگام. ایزوگام به راحتی می تواند تا سقف ۲۰ سال یا بیشتر دوام داشته باشد. امروزه سقف بیشتر ساختمان ها را ایزوگام ها تشکیل می دهند، آن هم به خاطر طول عمر بیشتر و دوام و کیفت بالاتر و همچنین نصب آسان و سریع.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره املاک و مشاورین املاک اصفهان می توانید به سایت املاک داران مراجعه کنید.

گروه تحریریه املاک داران

هدف گروه تحریریه املاک داران همه سوالات شما را در حوزه املاک و ساخت و ساز پاسخگو باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا