در مصاحبه استخدام برای مشاور املاک چه سوالی بپرسیم؟ + دانلود چک لیست سوالات

 

در مصاحبه استخدام برای مشاور املاک باید سوالاتی بپرسید که قطعا تعیین کننده آینده کاری افراد در دپارتمان املاک شما باشد. در این یادداشت مجله املاک داران ضمن ارائه نمونه سوالاتی که بهتر است در هنگام مصاحبه افراد پرسیده شود، نکاتی را یادآور می شود که به شما در استخدام مناسب ترین فرد کمک می کند. پیشنهاد می کنیم این مطلب را تا انتها مطالعه کنید تا با نگاه عمیق تری در هنگام مصاحبه کاری حاضر شوید.

سوالات پیشنهادی در مصاحبه استخدام برای مشاور املاک

در جلسات مصاحبه استخدام برای مشاورین املاک، شاید سوالاتی معمول و عمومی به ذهن شما برسد. سوالاتی که اغلب کلیشه‌ای بوده و نمی‌توانند در جلسه استخدام، هدف و نیاز اصلی فرد متقاضی کار را هدفمند کنند. در ادامه به سوالاتی اشاره کرده ایم که جهت مصاحبه را به سمت مثبتی تغییر می دهند.

چه مسئله ای پیش‌آمد که کار قبلی خود را رها کردید؟

نقطه ضعف و قدرت خود را در چه می دانید؟

آیا می دانید که وظیفه یک مشاوره املاک چیست؟

به نظر خودتان این شغل می تواند برای شما مفید باشد؟

مطرح کردن چنین سوالاتی خوب است؛ اما نمی‌توان تنها با دریافت پاسخ آن‌ها متوجه نیاز و هدف اصلی فرد متقاضی کار شد. زیرا اکثر افراد به صورت ارادی در تلاش هستند تا در جواب سوالات استخدامی شما به نکاتی اشاره کنند که بر خلاف میل باطنی‌شان است و صرفا برای جلب رضایت و استخدام گفته می‌شود. بنابراین باید با استفاده از تکنیک تجزیه و تحلیل نیازها ، تلاش کنید به هدف و نیت اصلی فرد جویای کار برای استخدام در آژانس املاک برسید.

استراتژی مناسب تجزیه و تحلیل

داشتن یک استراتژی در مصاحبه استخدام برای مشاور املاک به شما در جایگاه مصاحبه‌گر شغلی کمک می‌کند ریشه اصلی نیاز افراد متقاضی کار برای استخدام را پیدا کنید. تکنیک تجزیه و تحلیل نیازها شامل یک پروسه چند مرحله‌ای است. موارد ابتدایی این پروسه، مربوط به تجزیه و تحلیل نیازها و اولویت بعد مورد دیگر آن مربوط به رابطه شما با کارمند استخدامی است. این مراحل شامل گذشته، اکنون، اهداف و نیازهای آینده، چالش‌هایی که در آینده پیش رو است، دستورالعمل کاری و... خواهد شد.

آنچه گذشت ...

اولین مرحله فرآیند استخدام مشاور املاک، آنچه تا به امروز اتفاق افتاده‌است. نکته مهم در مرحله گذشته، پیدا کردن جواب سه سوال مهم درباره گذشته فرد جویای کار است. این سه سوال مهم را در ادامه مطالعه کنید.

  • در گذشته و شغل خود چه چیزی را بیشتر دوست داشتید؟
  •  آیا در تجربیات پیشین کاری شما،‌ موردی وجود داشته که شما را آزار دهد؟
  •  دلیل اصلی آنکه شغل پگیشین خود را ترک کردید چه بود؟
 

این مرحله از مصاحبه بسیار مهم است و باید به پاسخی که افراد خواهند داد به خوبی دقت کرده و نکات کلیدی صحبت‌‌های آنان را استخراج کنید. در مرحله پیشین، شما مانند دکتری هستید که با شنیدن گذشته یک شخص به دنبال علائم حیاتی و مهم می‌گردد. در این مرحله باید صبور باشید تا علایق و مشکلات فرد در تجربه قبلی‌اش را کشف کنید.

و اما حالا چه کنیم؟

برخی از سوالات فرد مصاحبه کننده، از طرف متقاضیان کار به صورت عمومی پاسخ داده می‌شود. به عنوان نمونه شاید از طرف بخواهید در مورد شغل پیشین خود صحبت کند. احتمالا او در پاسخ می‌گوید که شغل قبلی‌اش حجم کاری بالایی داشته یا از محیط کاری اش راضی نبوده است. چنین پاسخ‌هایی بسیار کلی بوده و احتمالا تعریف فرد درباره میزان حجم کار یا محیط خوب با تعریف شما متفاوت باشد. بنابراین بهتر است او از بین اعداد ۱ تا 100 مقیاس فکری خود را در این زمینه تعیین کند. در استفاده از این الگو، ‌اگر فرد مصاحبه شونده، امتیازی کمتر از 50 به سوال شما داد، حتما باید دلیل کم بودن آن را جویا شوید. همچنین باید با شنیدنِ یک دلیل، از مصاحبه‌شونده بخواهید در صورت وجود دلایل دیگر، آن‌ها را مطرح کند.

در آینده چه اهدافی را دنبال می کنید؟

در ادامه این پروسه، باید با مطرح کردن سوالات متعدد درباره آینده کاری افراد، در جستجوی این باشید که آن‌ها به دنبال چه مزایایی در آینده حرفه ای خود هستند. به طور عمومی بیشتر افراد برای دلایل زیر به دنبال تغییر در حرفه خود هستند:

  • کسب درآمد بیشتر از حرفه
  • به دست آوردنِ بهره بیشتر
  • تغییر به محیط کار و ابزارهای به روز
  • فاصله محل کار تا محل زندگی افراد
 

این دلایل باعث می‌شود آن‌ها به فکر تغییر شغل باشند. از طرفی همیشه پیدا کردن دلایل شخص در آینده کاری برای مصاحبه کننده مشخص نیست. گاهی باید با برانگیختن احساسات فرد مقابل،‌ لذت‌هایی که او به دنبال دسترسی به آن‌ها در آینده است را پیدا کنید. بنابراین بهتر است از او چنین سوالاتی پرسیده شود:

اگر درآمد شما افزایش یابد چه برنامه ای برای آن دارید؟

رویایی که از محیط کاری خوب در آینده برای شما در ذهنتان وجود دارد را برای من توصیف کنید.

و... سوالاتی از این قبیل که مصاحبه‌گر را متوجه روان متقاضی کار می‌کند و تغییرات مطلوب کاری و لذت‌های مورد انتظار در آینده را تعیین خواهد کرد.

چالش هایی که در آینده به وجود خواهد آمد؟

در جایگاه یک کارفرما‌، کشف کنید که چه چیزی برای فرد مصاحبه شونده، سختی به حساب می آید. زیرا وجود مسائلی باعث می‌شود با وجود فراهم بودن سایر شرایط کاری، فرد از ادامه همکاری منصرف شود. بنابراین باید بدانید چه چیزی برای فرد جویای کار سختی کار به حساب می آید  و ممکن است احساسات بدی در او ایجاد کند.

نتیجه گیری

شناخت افراد در قرار اول برای مصاحبه کننده بسیار حائز اهمیت است. در واقع شناختِ روانی افراد برای مصاحبه‌کننده ابدا اهمیتی ندارد. بلکه تجربه کاری شناختِ اجتماعی و عمومی به وجود خواهدآورد که بسیار به شما در رسیدن به استخدام مناسب ترین فرد برای مشاوره املاک کمک خواهدکرد. همچنین می توانید درآمد مشاوران املاک را نیز مطالعه نمایید.