انواع روش های مختلف جعل سند و جعل های مختلف در زمینه املاک

آنچه در این مقاله می خوانید:

جعل سند املاک روز به روز در حال افزایش است و روش های مختلف جعل سند دائما در حال تغییر هستند. شما باید مراقب هر چیز غیر عادی و مشکوکی باشید. چرا که راه های زیادی برای تشخیص و شناسایی اسناد جعل شده و اصیل وجود دارد.  با املاک داران همراه باشید تا انواع روش های مختلف جعل سند و جعل های مختلف در زمینه املاک را برای شما شرح دهیم.

جعل اسناد چیست ؟

در ابتدا پیشنهاد می‌کنیم با انواع سند ملکی آشنا شوید. جعل اسناد در واقع تحریف واقعیت و پنهان کردن اطلاعات می باشد. در حالی که کلاهبرداری می تواند در هر زمینه ای صورت پذیرد، ما در اینجا به طور خاص به جعل های مختلف در زمینه املاک می پردازیم. در واقع ایجاد یک سند و مدرک غیر واقعی با امضای جعل شده افراد و یا هر گونه تغییر در سند را جعل سند می نامند. همچنین هر گونه قلم بردن، محو کردن و خراشیدن، الحاق نمودن یا تغییر تاریخ بدون اجازه صاحب سند جعل برشمرده می شود.

کلاهبرداری در زمینه املاک به معنای فریب خریدار یا سرمایه گذار برای خرید ملکی است که هیچ عنوان قانونی مشخصی ندارد. و یا در برخی موارد به معنای  دریافت پول به بهانه فروش ملک می باشد. گاهی از اسناد هویتی یا دولتی به طور غیر قانونی سواستفاده می شود. بنابراین اسناد هویتی در این میان از اهمیت بالایی برخوردارند.

جعل اسناد

انواع روش های مختلف جعل سند چیست ؟

اسناد تاثیر زیادی در تنظیم روابط افراد یک جامعه دارد و در صورت نبود آن بی اعتمادی و بی نظمی بوجود می آید. متاسفانه یکی از بیشترین جرایمی که این روزها صورت می گیرد، جعل سند، کلاهبرداری و غارت اموال مردم می باشد. در صورتی که آگاهی جامعه در این زمینه افزایش یابد، میتواند تا حدودی دست بزهکاران را رو کرد. بنابراین در اینجا به انواع روش های مختلف جعل اسناد ملکی می پردازیم:

جرائم علیه اموال

این جعل با نقض نمودن حقوق مالک در ارتباط املاک خود می باشد. از نمونه های این نوع جعل میتوان به صدور چک بی محل، سرقت و معامله ملک مسروقه، خیانت در امانت اشاره کرد.

جعل اسناد هویتی چیست ؟ 

جعل اسناد هویتی به مدارک هویتی و شناسایی افراد مرتبط می باشد. مجرمان ممکن است هر فردی که در معامله ملکی دخیل باشد، از جمله مالک، خریدار، گیرنده وام، دهنده وام و انتقال دهنگان را جعل هویت کنند. یکی از روش های مختلف جعل در زمینه املاک این است که کلاهبردار ادعا می کند که مالک یک ملک است. سپس برای وام مسکن اقدام می کنند و وام به اسم آن ملک در اداره ثبت اسناد و املاک ثبت می شود. در چنین شرایطی معمولا کلاهبردار وام مسکن را دریافت کرده و ناپدید می شود. سپس صاحب ملک با بدهی روبرو می شود که حتی چیزی از آن نمی داند.

اگر مالکی قبلا برای وام مسکن اقدام کرده باشد، رضایت وام دهنده اصلی برای دریافت وام بعدی نیاز است. بنابراین هر گونه کلاهبرداری را برای سودجویان دشوار می سازد. اگر وام مسکن نگرفته اید یا در ملک خود زندگی نمی کنید، بنابراین هیچ اخطار یا نامه ای دریافت نخواهید کرد. در چنین وضعیتی می توانید به چند روش از خود محافظت کنید.  ما به شما توصیه می کنیم که اداره ثبت اسناد را از هر گونه تغییر آدرسی مطلع سازید. در نتیجه آنها قادر خواهند بود که نامه یا اخطاریه ها را به آدرس جدید شما ارسال کنند. همچنین می توانید محدودیت هایی ایجاد کنید، تا شخص ثالث برای وام گرفتن از نظر قانونی به رضایت شما نیاز داشته باشد.

جعل اسناد

جلوگیری از جعل اسناد ملکی و روش مقابله با آن

در صورتی که پیشگیری کیفری و غیر کیفری به طور صحیح اجرا شود، میتواند در کاهش میزان چنین جرم هایی موثر واقع شود. در حقیقت تصویب قانون سختگیرانه، اجرای مجازات و دادرسی کیفری فوری نقش مهمی در پیشگیری از جعل اسناد ملکی خواهد داشت. از آنجاییی که جعل روند پیچیده ای می باشد، قطعا افراد باهوش و با استعدادی را به سمت خود جذب می کند. جامعه با فراهم نمودن فضایی برای استفاده از این استعداد در مسیر مثبت میتواند از میزان جریام بکاهد.

اگر کسی مالک ملک باشد یا تصمیم به خرید خانه داشته باشد، میتواند هدف کلاهبرداری قرار گیرد. اما برخی از صاحبان املاک بیش از سایرین در معرض خطر کلاهبرداری و جعل سند ملکی قرار دارند. در واقع اگر ملک شما خالی باشد یا اجاره داده باشید، احتمال جعل اسناد ملکی شما بیشتر است. افرادی که تابحال برای دریافت وام مسکن روی سند خانه خود اقدام نکرده اند نیز در خطر هستند. چرا که  نام آنها در اداره اسناد ثبت نشده  است.

اولین کاری که باید انجام دهید مطلع ساختن اداره ثبت اسناد رسمی می باشد. در صورتی که با ایمیل شخصی خود وارد سایت اسناد شوید، هر گونه تغییر کاربری برای شما ارسال خواهد شد. بنابراین اگر کسی سعی در تغییر نام مالک ثبت شده داشته باشد، شما متوجه می شوید. در چنین شرایطی شما باید برای اطلاع دادن به اداره ثبت مراجعه فرمایید.  برای حفاظت هر چه بیشتر از اطلاعات شخصی در اینجا به شما توصیه هایی می کنیم:

  • اطلاعات بانکی خود را از طریق ایمیل برای کسی ارسال نکنید. در صورت امکان به صورت حضوری یا تلفنی با آن ها صحبت کنید.
  • از یک مشاور حقوقی معتبر کمک بگیرید. کمک گرفتن از یک مشاور حقوقی برای بررسی اسناد و خرید ملک سودمند ضروری می باشد. نه تنها شما را آگاه می سازد، بلکه به راحتی اسناد جعلی و مشکوک را شناسایی می کند.
  • تحقیق کنید. فقط به تبلیغات و شنیده ها اکتفا نکنید. خرید ملک کار ساده ای نیست و باید به اندازه پولی که هزینه می کنید، زمان بگذارید.
  • وام های تایید شده بانکی را انتخاب کنید. همیشه کلاهبرداری از سمت جاعلین سند نیست. در برخی موارد ممکن است وام دهنده سر شما کلاه بگذارد.
  • گاهی با ایمیل هایی از شما خواسته می شود که در کمترین زمان ممکن برای ارسال اطلاعات اقدام کنید. معمولا کلاهبرداران از این تاکتیک برای به دست آوردن اطلاعات استفاده می کنند.

جعل اسناد

سخن پایانی

همانطور که پیش تر اشاره کردیم، جعل اسناد ملکی همواره رو به افزایش می باشد.  بنابراین باید سعی کنیم با چشم و گوش باز برای معامله ملک اقدام نماییم. خوشبختانه با وجود قوانین سختگیرانه برای مقابله با جعل سند و در نظر گرفتن مجازات های سنگین، میتوان انتظار کاهش این جرم را در جامعه داشت. به امید روزی که شاهد چنین جرایمی در جامعه نباشیم. املاک داران با هدایت شما در مسیر درست، سعی در یاری شما در زمینه معاملات ملکی دارد. همچنین برای جلوگیری از کلاهبرداری‌های جعل سند می‌توانید با مشاوره حقوقی آنلاین ما تماس بگیرید.