آشنایی با قوانین

با پنج مورد از مالیات مسکن آشنا شوید

مالیات مسکن نوعی از هزینه های اجتماعی به حساب می آید که اکثر مردم در یک جامعه از آن استفاده می کنند. افراد با هدف برخوردار شدن از امکانات یک کشور می پردازند تا توانایی جایگزینی و توسعه دادن امکانات فراهم شود. ممکن است این نکته برای شما هم جالب باشد که اکثر کسانی که اقتصاددان هستند مالیات را یک ابزار مهم اقتصادی در راستای سیاست گذاری دولت به حساب می آورند. این ابزار مخصوصا به دلیل نقش ویژه ای که برای تامین منابع مورد نیاز دارد مورد توجه به خصوصی از سمت نظریه پردازان دولتی و غیر دولتی قرار گرفته است.در ادامه این مقاله قصد داریم شما را با این مالیات های مسکن بیشتر آشنا کنیم. در صورت نیاز می‌توانید با کارشناسان املاک داران در ارتباط باشید.

مالیات مسکن چیست؟

مسکن از جمله اموالی است که مالیات به آنها تعلق می گیرد. عوارضات مسکن دارای مالیات بر وجه درآمدی و مالیات بر دارایی است که شامل مورد هایی مثل مالیات خانه های خالی، مالیات اراضی و مالیات بر ارث ملک است. مالیات هایی هم وجود دارند که با توجه به درآمدتان به شما تعلق می گیرد مانند مالیات ساخت و ساز ملک و مالیاتی که از طریق اجاره دادن املاکتان به دست می آورید.

مالیات مسکن

انواع مختلف مالیات های مسکن کدام هستند؟

در اینجا ۵ مورد از مالیات مسکن را به طور کامل برای شما شرح می دهیم تا با آنها بیشتر آشنا شوید:

مالیات خانه هایی که خالی هستند

قانون مالیات بر خانه‌های خالی و همچنین عوارضات مسکن برای خانه‌هایی که بدون جمعیت هستند باعث افزایش هزینه برای مالکان می‌شود. این ۵ مورد از عوارض‌های مسکن یک نوع سیاست هستند که برای افزایش عرضه مسکن و ایجاد تعادل در بازار ملک وجود دارند. اما باید به این نکته توجه داشته باشید که درصد طبیعی خانه‌های خالی، فقط در شرایط تعادل عرضه و تقاضای مسکن در بازار معنا پیدا می‌کنند و حتما دارای مقدار ثابتی نیستند.

مالیات بر درآمد شما از طریق اجاره دادن خانه

مالیات بر اجاره خانه این گونه است که میزان درآمد اجاره ای که در قرارداد ذکر شده است به دو صورت عنوان می شود، که می تواند به صورت رسمی یا عادی باشد. بنابراین میزان مالیات مشخص شده طبق این دو مشخص می شود. تنها در چند مورد می توان مقدار بهای اجاره را طبق جدول املاک تعیین کرد که این موارد شامل وجود نداشتن قرارداد بین طرفین، ارائه نشدن قرارداد و درج کردن مبلغ موردنظر در قرارداد است. همین طور این قرارداد توسط سازمان امور جهانی مشخص و تنظیم می شود.

مالیات بر اراضی بایر

مالیات بر اراضی بایر یکی از انواع مالیات بر املاک است، از نوع مالیات بدون عملکردمحسوب می‌شود. این نوع مالیات در قانون ساماندهی و پشتیبانی از تولید مسکن تنظیم شده و نرخ ۱۲ درصد با توجه به بهای معاملاتی مسکن تعیین می شود.

مالیات نقل و انتقال

این نوع از مالیات، به اصلاح ارزش در معاملات املاک مربوط می شود حالا این سوال پیش می آید که چه کسی این ارزش را تعیین می کند ؟ کمیسیون تقویم املاک تعیین کننده این ارزش است. این انجمن از ۵ عضو تشکیل شده است که در تهران شامل نمایندگان سازمان امور مالیاتی کشور و شورای اسلامی است و در شهرهای دیگر شامل رییس ادارات امور مالیاتی، جهاد کشاورزی، راه و شهرسازی، ثبت اسناد، املاک و نماینده شورای شهر می شود. کمیسیون تقویم وظیفه دارد ارزش معاملاتی ملک ها را در سال اول، برابر با ۲ درصد میانگین قیمت ‌های روز در هر منطقه مشخص کند. در ادامه به توضیح بیشتر آنها خواهیم پرداخت:

  • قیمت ملک با توجه به مصالح به کار رفته در آن، سن ساختمان و تراکم ساختمان مشخص می‌شود. به عنوان مثال مسکونی یا تجاری بودن آن و نوع مالکیت ملک تعیین می‌شود.
  • قیمت زمین و اراضی با توجه به جایگاه جغرافیایی و گونه کاربری آن مشخص می‌شود. شاخص تعیین شده در مالیات و زمین‌های مسکن هر سال ۲ درصد افزایش پیدا می کند تا زمانی که ارزش آن به ۲۰ درصد برسد.

مالیات مسکن

مالیات بر درآمد حاصل از ساخت و فروش ملک

درآمدی که افراد از طریق ساخت انواع ساختمان و فروش آن به دست می آورند مالیات مربوط به مسکن هستند. این مالیات به گونه ای تنظیم شده است که نقل و قول های ابتدایی نیز، مانند نقل و قول های قطعی از یک مالیات برخوردار باشند. همچنین افراد باید ۱۰ درصد از ارزش معاملاتی ملک را پرداخت کنند که نرخ این نوع از مالیات بعد از بررسی ملک طبق قوانین و مقررات مربوطه مشخص می شود.

کلام پایانی

امیدواریم با خواندن مقاله بالا اطلاعات مفیدی را کسب کرده باشید. اگر نظر یا پیشنهادی در رابطه با مسکن و مالیات های مربوطه دارید، می ‌توانید در بخش نظرات بنویسید. همچنین با راهنمایی کارشناسان مجموعه املاک داران می ‌توانید ضمن خرید خانه در اصفهان، در زمینه مسکن نیز استفاده نمایید.

گروه تحریریه املاک داران

هدف گروه تحریریه املاک داران همه سوالات شما را در حوزه املاک و ساخت و ساز پاسخگو باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا