آشنایی با قوانین

صفر تاصد قرارداد معاوضه ملک

معاوضه ملک به‌عنوان یک گزینه برای تبدیل املاک به نقدینگی در دوران رکود بازار مطرح است، اما این نوع معامله با وجود ظاهر ساده‌اش، خطرات و قوانین خاصی دارد. قرارداد معاوضه شامل توافقی بین دو طرف برای تبادل املاک است و همچون دیگر قرادادهای در معاملات خرید و فروش ملک باید شامل جزئیات دقیقی همانند مشخصات طرفین، توصیف املاک، مستندات قانونی و شرایط فسخ باشد، با این تفاوت  که در قرارداد معاوضه ملک در قسمت توضیحات ئ در بخش ثمن معامله نوع معامله وکالایی که با آن معاوضه قرار است صورت بگیرد همچون ملک، خودرو و … و میزان نقدینگی معامله ذکر خواهد شد. توجه داشته باشد که مشورت با مشاوره حقوقی ملک برای تهیه قرارداد دقیق و شفاف ضروری است تا از مشکلات آینده جلوگیری شود و روند معامله تسهیل گردد.

دانلود نمونه قرارداد معاوضه ملک 

قرارداد معاوضه ملک

مفهوم قرارداد معاوضه ملک

انسان‌هایی که در گذشته زندگی می‌کردند، برای امرارمعاش خود از مبادله کالا با کالا استفاده می کردند که در این مبادله فردی که کالایی را بیشتر از نیاز خود در اختیار داشت، با کالای دیگر مبادله می‌کرد.

در قبال خدمات مختلف نیز این معامله انجام می‌شد و فرد در ازای ارائه خدمتی به فرد دیگر کالا یا خدماتی از آن فرد دریافت می‌کرد. قرارداد معاوضه در واقع همان مبادله کالا با کالا، کالا و خدمات و یا مبادله خدمات با خدمات است. قرارداد معاوضه در ماده ۴۶۴ قانون مدنی توضیح داده شده است.

در اصفهان نیز، معاوضه ملک به عنوان یک روش کارآمد برای انجام معاملات ملکی و کاهش هزینه‌های انتقال دارایی‌ها به محبوبیت زیادی دست یافته است. معاوضه ملک در اصفهان به مالکان این امکان را می‌دهد که به جای پرداخت نقدی، ملک خود را با ملک دیگری معاوضه کنند. با توجه به رشد سریع قیمت املاک در این شهر، معاوضه می‌تواند راهی موثر برای ارتقاء وضعیت مالی افراد و جلوگیری از آسیب‌های ناشی از نوسانات بازار باشد. همچنین، در این فرآیند، مهارت‌های حقوقی و شناخت کافی از بازار املاک بسیار اهمیت دارد.

چه اطلاعاتی در قرارداد معاوضه ملک باید ذکر شود

  • دراین نوع قرارداد هم مانند دیگر قراردادها اولین موردی که درج می شود مشخصات کامل  طرفین و تاریخ دقیق روز عقد قرارداد است.
  • در قسمتی تحت عنوان عوضین، مشخصات کامل دو طرف معامله، متراژ، آدرس و… باید نوشته شود و عوض و متعوض مشخص شود.
  • توافقات و تعهداتی که دو طرف قرارداد به هم داده‌اند از جمله زمان تحویل ملک یا تقبل برخی هزینه‌ها و … در قرارداد ذکر می‌شود.
  • شیوه‌ها و مراجع مورد نظر برای حل اختلافات احتمالی ناشی از موارد مفاد قرارداد، در قرارداد معاوضه ملک ذکر می‌شود.
  • نشانی دقیق طرفین معامله از موارد ضروری است و مالکین مکلف‌اند در صورت تغییر آدرس آن را حتما گزارش دهند.
  • تعداد نسخ قرارداد نیز در قرارداد ذکر و توسط دو طرف معاوضه به امضا می‌رسد.

 

Until you exchange contracts as part of the conveyancing process, neither side has any legal obligation to buy or sell the property, and both can pull out without any penalty (or only the deposit on agreeing offers, if one was made). Both buyer and seller sign identical contracts, but only when they are formally exchanged by the solicitors does the deal become legally binding.

تا زمانی که قرارداد معاوضه ملک را به عنوان بخشی از فرآیند انتقال رد و بدل نکنید، هیچ یک از طرفین هیچ تعهد قانونی برای خرید یا فروش ملک ندارند و هر دو می توانند بدون هیچ جریمه ای (یا فقط واریز در مورد پیشنهادات توافقی، در صورتی که انجام شده باشد) از آن خارج شوند. خریدار و فروشنده هر دو قراردادهای یکسانی را امضا می کنند، اما تنها زمانی که آنها به طور رسمی توسط وکیل مبادله شوند، معامله از نظر قانونی لازم الاجرا می شود.

https://hoa.org.uk/advice/guides-for-homeowners/i-am-buying/how-do-i-exchange-contracts/

نمونه قرارداد معاوضه ملک

شما بایستی تمامی اطلاعات را به صورت کامل در فرم قرارداد معاوضه ملک با کمک مشاوران املاک درج نمایید و در قسمت توضیحات نوع قرارداد که معاوضه است و با چه کالایی معاوضه قراراست انجام شود و همچنین میزان نقدینگی معامله نیز حتما ذکر کنید. به همین منظور در اینجا نمونه قرارداد معاوضه کلی و نمونه قرارداد معاوضه آپارتمان آوردیم تا بدانید چه اطلاعاتی برای تکمیل آن لازم است. 

نمونه قراداد معاوضه

ماده ۱- طرفین قرارداد ( که در این قراداد با نام معاوض و متعاوض مشخص گردیده است.)

معاوض: خانم/آقای ……………..فرزند ……………… به شماره شناسنامه …………….. کد ملی ……………… شماره ثابت ……………. شماره همراه ……………… آدرس ………………

متعاوض: خانم/آقای …………… فرزند ……………. به شماره شناسنامه ……………… کد ملی ……………… شماره ثابت ……………. شماره همراه ……………… آدرس ………………

ماده ۲- عوضین ( که از طرف متعاوض به معاوض در برابر عوض داده شده انتقال می یابد.)

الف: مورد عوض عبارت است از ………………………..

ب: مورد معوض عبارت است از ……………………….

ماده ۳- ارزش عوضین (ثمن معامله)

مبلغ …………………… ریال معادل …………………… تومان است و طرفین اقرار نمودند که هیچ گونه وجه یا مالی به عنوان مابه التفاوت ارزش عوضین به یکدیگر تادیه یا تسلیم ننموده اند و هر گونه دعوای احتمالی را در این خصوص اسقاط کرده و با صلح خاتمه می دهند.

ماده ۴- فسخ قرارداد

طرفین کلیه خیارات از جمله خیار عیب و خیار غبن هرچند فاحش و افحش را از خود ساقط نمودند.

ماده ۵- وثیقه ها و تضمین ها

معاوض/متعاوض متعهد گردید جهت تضمین انجام تعهدات خود یک فقره چک/ سفته به شماره …………………….. مبلغ …………………….. ریال معادل ……………………. تومان به عهده بانک ………………… به معاوض/متعاوض تحویل دهد.

ماده ۶- شروط قرارداد

۱-کالای مورد عوض در تاریخ ……………………… به متعاوض تحویل داده خواهد شد و رسید عادی متعاوض و رسید عادی متعاوض برای اثبات آن کفایت می نماید.

۲-کالای مورد معوض نیز در تاریخ ……………….. به معاوض تحویل داده خواهد شد و رسید عادی معاوض برای اثبات معاوضه آن کفایت می نماید.

ماده ۷- حوادث غیر مترقبه

گاهی بر اثر بروز حوادث غیر مترقبه، اجرای قرارداد مختل می شود. در چنین شرایطی پس از رفع حادثه مذکور، هر یک از طرفین موظف هستند که در اسرع وقت نسبت ایفای تعهدات قرارداد خود اقدام نمایند.

ماده۸- حل اختلاف

از طریق مذاکره و سازش حل و فصل در صورت بروز اختلاف در تعبیر مفاد قرارداد و یا نحوه اجرای آن، موضوع بدوا خواهد شد. در صورت عدم حصول سازش، موضوع به داوری خانم/آقای ……… به آدرس………………. ارجاع داده می شود. سپس نسبت به حل و فصل مشکل اهتمام ورزیده و در غیر این صورت به مراجع قضایی ارجاع داده خواهد شد. 

ماده۹- نسخه های قرارداد

این قرارداد مشتمل بر نه ماده در تاریخ …………… به تعداد ……………. نسخه با اعتبار واحد تنظیم و تمام مفاد و مندرجات آن مورد قبول طرفین واقع گردید. 

روند قرارداد معاوضه ملک

نمونه قراداد معاوضه آپارتمان و واحد مسکونی

تفاوتی در انواع قراداد معاوضه ملک در انواع کاربری ساختمان وجود ندارد که در همین راستای یک نمونه در زیر آورده شده است:

قراداد حاضر در تاریخ …………….. بین ……………… به نمایندگی ……………….. که از این پس سازمان نامیده می شود و ………………….. فرزند …………………. به شماره شناسنامه ……………….. صادره از …………….. که از این پس مالک نامیده می شود، به شرح موارد آتی منعقد گردید.

ماده۱- عوضین قرارداد

الف: شش دانگ ………………. واحد مسکونی به مساحت ………………. متر مربع به پلاک ثبتی …………….. فرعی از ………………. اصلی واقع در …………………  به انضمام حق امتیاز آب، برق و سایر حقوق و ملحقات و منضمات عرفی آن که متعلق به مالک بوده و از این پس عوض نامیده می شود، به موجب این قرارداد به سازمان واگذار و منتقل گردید. 

ب: شش دانگ ……………….. واحد مسکونی به مساحت تقریبی ………………… متر مربع واقع در ………………….. به انضمام حق امتیاز آب، برق و سایر حقوق و ملحقات و منضمات عرفی آن که متعلق به سازمان بوده و از این پس معوض نامیده می شود، به موجب این قرارداد به مالک واگذار و منتقل گردید.

تبصره: در ازای عوض، ……………….. واحد دیگر به مساحت ………………… متر مربع واقع در ……………………. به عنوان معوض به مالک واگذار و منتقل گردید.

ماده۲- تعهدات مالک

۱-مالک متعهد گردید ظرف مدت……………….. روز پس از ابلاغ قرارداد حاضر نسبت به تنظیم سند رسمی عوض به نام سازمان در دفترخانه ای که از سوی سازمان تعیین می شود، اقدام نماید.

۲-مالک متعهد به حضور در دفترخانه مطابق بند فوق است، در صورتی که مشار الیه در موعد مقرر در دفترخانه حاضر نگردد یا حضور او با توجه به نقض مدارک به منزله عدم حضور تلقی گردد، به ازای هر روز تاخیر، پانصد هزار ریال به عنوان خسارت تعیین و تا زمان تنظیم سند رسمی عوض به نام سازمان، محاسبه و از مالک دریافت خواهد شد. 

تبصره: تشخیص عدم حضور مالک به عهده دفترخانه مورد نظر است.  

۳-مالک متعهد گردید ظرف مدت ……………….. روز پس از تنظیم سند رسمی نسبت به تحویل و تخلیه عوض اقدام نماید. 

تبصره: در صورت تاخیر در تخلیه و تحویل عوض در موعد مقرر، مالک متعهد گردید به ازای هر روز تاخیر، مبلغ یکصد هزار ریال در وجه سازمان پرداخت نماید. پرداخت مبلغ مذکور مانع از اقدام قانونی سازمان برای تخلیه عوض از طریق مقامات قضایی نخواهد بود.

۴-پرداخت هر گونه عوارض و مالیات متعلق به عوض تا تاریخ تنظیم سند رسمی آن به نام سازمان 

۵-پرداخت پنجاه درصد از هزینه های لازم برای تنظیم سند رسمی عوض و معوض

۶-مالک متعهد گردید پس از اعلام سازمان مبنی بر آماده شدن معوض، حداکثر ظرف مدت یک هفته جهت تحویل گرفتن معوض به سازمان مراجعه نماید. مالک ضمن قراداد حاضر به سازمان وکالت داد تا در صورت عدم مراجعه و تاخیر بیش از یک ماه جهت تحویل گرفتن معوض، سازمان هر گونه اقدام قانونی را بنا به صلاح دید خود، بدون مراجعه به مراجع قضایی در خصوص معوض انجام دهد.

۷-مالک متعهد گردید پس از اعلام سازمان مبنی بر فراهم بودن موجبات تنظیم سند رسمی معوض، حداکثر ظرف ۱۰ روز نسبت به تسویه حساب نهایی با سازمان اقدام و مقدمات لازم جهت انتقال رسمی معوض به نام خود را فراهم آورد. در غیر این صورت متعهد گردید تمامی هزینه های متعلقه ناشی از تاخیر در مراجعه برای تنظیم سند رسمی معوض را بر حسب اعلام سازمان به صورت نقدی پرداخت نماید.

ماده۳- تعهدات سازمان

۱-تحویل معوض به مالک ظرف مدت ………………. روز پس از ابلاغ قرارداد حاضر 

۲-تنظیم سند رسمی معوض به نام مالک پس از تحویل عوض و فراهم شدن موجبات تنظیم سند رسمی 

۳-پرداخت تمامی هزینه های لازم به منظور برقراری انشعابات آب، برق، گاز معوض و همچنین هر گونه عوارض و مالیات قانونی متعلقه به معوض تا تاریخ تحویل آن به مالک

۴-پرداخت پنجاه درصد هزینه های لازم برای تنظیم سند رسمی معوض و عوض 

ماده۴- شرایط خصوصی 

۱-تحویل عوض و معوض با تنظیم صورت جلسه خواهد بود.

۲- خیارات معاملات ملکی که قانونی هستند، تماما از مالک سلب و اسقاط گردید.

۳-در صورتی که مالک به تعهدات خود مطابق قرارداد حاضر عمل نکند، سازمان می تواند قرارداد حاضر را فسخ نماید. در این صورت مالک ملکف است به میزان ۵۰ درصد قیمت روز عوض به عنوان وجه التزام در وجه سازمان پرداخت نماید. 

۴-مبلغ ………………….. ریال معادل …………………. تومان وام بانکی به مالک تعلق می گیرد و مالک موظف است به محض صدور معرفی نامه توسط سازمان خطاب به بانک عامل، نسبت به اخذ وام اقدام و پرداخت اصل و فرع آن را تعهد نماید. در صورتی که مالک در مهلت تعیین شده از سوی بانک عامل جهت انجام مراحل اخذ وام به بانک مراجعه ننماید، پرداخت کلیه جریمه ها و خسارات متعلقه به عهده مالک خواهد بود. 

ماده ۵-نشانی طرفین

نشانی سازمان:………………. نشانی مالک:………………… تلفن: …………………… .

دانلود نمونه قرارداد معاوضه ملک 

نمونه قراداد معاوضه آپارتمان و واحد مسکونی

نکات حقوقی قرارداد معاوضه ملک

بار حقوقی قرارداد معاوضه ملک به مجموعه الزامات، تعهدات و مسئولیت‌هایی اطلاق می‌شود که در نتیجه این قرارداد بر عهده طرفین (معاوضه‌کنندگان) قرار می‌گیرد. در زیر به برخی از این بارهای حقوقی اشاره می‌شود:

۱. تعهد به انتقال مالکیت: هر طرف موظف است تا به‌موقع و با رعایت شرایط، ملک خود را به طرف دیگر منتقل کند.

۲. پرداخت ثمن معامله: خریدار مکلف است تا مبلغ مورد توافق را به فروشنده پرداخت کند و در صورت عدم پرداخت، ممکن است به مشمول خسارت مضاعف شود.

۳. تضمین صحت و قانونی بودن ملک: طرفین باید اطمینان حاصل کنند که ملک‌های موضوع معاوضه، فاقد هرگونه مشکل حقوقی، مالکیتی یا مالیاتی هستند.

۴. تحویل به موقع ملک: طرفین باید در زمان مشخص، ملک را تحویل دهند و هرگونه تأخیر می‌تواند به جریمه یا خسارت منجر شود.

۵. توافق بر سر شرایط خاص: ممکن است شرایط خاصی در قرارداد ذکر شود که طرفین ملزم به رعایت آن‌ها باشند، مانند نگهداری و نوسازی ملک.

۶. ثبت قرارداد: برای رسمی بودن و تأمین حقوق طرفین، ثبت قرارداد در مراجع قانونی الزامی است.

۷. مسئولیت در برابر خسارت‌ها: در صورت نقض قرارداد، طرف خاطی موظف به جبران خسارت‌های وارده به طرف مقابل است.

۸. توافقات اضافی: ممکن است طرفین در مورد شرایطی مانند وام‌ها، هزینه‌ها و تعهدات مالی دیگر توافق کنند که باید به‌طور دقیق در قرارداد قید شود.

این نکات حقوقی می‌تواند در صورت بروز اختلافات میان طرفین، نقشی حیاتی در تعیین حقوق و تعهدات هر یک ایفا کند.

 

متن قرارداد معاوضه ملک با ملک

تفاوت ها در قراردادهای معاوضه ملک با ملک، زمین و ملک تجاری

در این مقاله الگوی نمونه قرارداد معاوضه ملک با ملک را آورده ایم و به توضیح و بررسی اجمالی آن پرداخته ایم. کلیت قراردادهای تهاتر یکی هستند، اما جزئیات آنها بایکدیگر متفاوت است.

تفاوت ها در متن های نمونه قرارداد معاوضه ملک با ملک، ملک با زمین و ملک تجاری به شرح زیر است:

  • مهمترین تفاوت آنها در عیونی است که مورد معامله قرار می گیرند. یعنی زمین، ملک مسکونی یا تجاری. در مواردی هم معاوضه ملک با خودرو یا مصالح ساختمانی صورت می گیرد. پس تفاوت آنها در موضوع قرارداد، نخستین و مهمترین وجه افتراق بین آنهاست.
  • در استفاده از از زمین ممکن است شرایط خاصی در آینده ذکر شود.
  • در ارزش‌گذاری ممکن است شرایط پیچیده‌تر باشد، زیرا زمین می‌تواند برای مقاصد مختلف استفاده شود و قیمت آن بسته به موقعیت و کاربری متفاوت است.
  • برای معاوضه ملک با ملک تجاری، ممکن است شرایط خاصی برای مجوزهای تجاری، مالیات‌ها و الزامات ایمنی ذکر شود.

تفاوت‌های کلیدی در مبادله املاک مسکونی و تجاری

اوصاف عقد معاوضه

  • هنگام عقد قرارداد معاوضه با سه مسئله رو به رو می شوید، که بهتر است از قبل با آن‌ها آشنا شوید.
  • عقد لازم است. این جمله به این معنی است که برای فسخ معاوضه اراده هر دو طرف معامله نیاز است.
  • عقد معوض است. یعنی دو موضوع متقابل در عوض یکدیگر مبادله می‌شوند.
  • عقد تملیکی است. به این معناست که طرفین، هریک مالی را از دست‌داده و مالک مال دیگری می‌شوند.

اوصاف عقد معاوضه

چرا معاوضه املاک به جای خرید و فروش

قبل از اینکه بخواهیم به صورت تخصصی درباره معاوضه املاک صحبت کنیم، ابتدا باید بدانیم چرا اغلب افراد ترجیح می‌دهند به جای روش های متداول خرید و فروش از روش قدیمی معاوضه استفاده کنند؟ دلیل اصلی این انتخاب این است که فروشنده تمایل دارد دارایی خود مانند خانه یا ماشین را با چیزی که قابلیت نقد شوندگی بیشتری داشته باشد، معاوضه کند: مثلا آپارتمان با خودرو، زمین مسکونی با چند آپارتمان، آپارتمان با مصالح ساختمانی، معاوضه زمین با زمین، معاوضه آپارتمان با زمین و از این دست معاملات.

با ایجاد نوسانات شدید بازار مسکن در سال‌های گذشته بازار تهاتر ملک در شهرهای مختلف کشور مانند شهر اصفهان در هنگام خرید خانه در اصفهان جایگاه خود را در میان خرید و فروش ملک پیدا کرد.

در این نوع معامله ها این امکان وجود دارد که حتی مالکیت یک مجتمع مسکونی چند واحدی با ارزش میلیاردها تومان، بدون انتقال حتی یک ریال به حساب بانکی فروشنده، به خریدار منتقل شود. این کار علاوه بر نقد شوندگی بیشتر، راحتی بیشتری به همراه دارد. ضمنا با این کار هم در هزینه های مالی و هم در وقت صرفه جویی می‌شود.

یکی دیگر از مزایای این گونه معاملات آن است که چون ارزش پول به شدت رو به کاهش است، مبادله کالاها با پول نگرانی های زیادی را برای صاحبان آن ها ایجاد می کند. اما وقتی دو کالا مانند دو خانه با هم مبادله و یا معاوضه شوند دیگر ارزش پولی مطرح نیست و عملا نگرانی خاصی را ایجاد نمی کند.

عقد بیع چه تفاوتی با معاوضه ملک دارد ؟

یکی از موارد مهمی که وجود دارد این است که شما باید بتوانید تفاوت عقد بیع و معاوضه ملک را تشخیص دهید.

اگر در متن قرارداد نوشته‌ شده، انتقال مالکیت موضوع قرارداد بدون رد و بدل هر گونه امتیاز دیگری باشد، این مبادله در حکم معاوضه محسوب خواهد شد. یعنی در این نوع از قرارداد، ارزش موضوعات قرارداد با چیز دیگری (از جمله پول) سنجیده نشده و صرفا توافق طرفین، ملاک عمل است. (به عبارت دیگر در اینگونه قراردادها چیزی جز کالا جا به جا نخواهد شد.)

اما اگر یکی از موضوعات به عنوان ثمن (مبلغ یا قیمت) معامله قید شود، معامله تبدیل به عقد بیع می‌شود و تابع شرایط آن ( نوشته شده در قرارداد) خواهد بود. مثلا اگر در متن قرارداد معاوضه نامه قید کنید که دو قطعه زمین به عنوان ثمن معامله یک باب خانه ویلایی به فروشنده پرداخت خواهد شد، قرارداد شما تبدیل به عقد بیع شده و تحت قوانین حاکم بر آن قرار خواهد گرفت. در این مورد، باید تنها به این نکته اکتفا شود که دو قطعه زمین با یک باب خانه ویلایی معاوضه شده است. بدون هیچ گونه اشاره به ارزش روز هر یک از موارد معاوضه.

علاوه بر موارد بالا اگر اضافه بر معاوضه دارایی های طرفین، مبلغی نیز بعنوان سرانه به یکی از طرفین قرارداد پرداخت شود، باز هم شرایط عقد معاوضه نقض شده و قرارداد تبدیل به عقد بیع خواهد شد.

نکته دیگری که باعث بروز تفاوت عقد بیع و عقد معاوضه می شود، موضوع مورد معامله است .در عقد بیع، موضوع مورد معامله باید حتما “عین” باشد. یعنی مالی که وجود خارجی داشته و قابل لمس و ادراک باشد (مثل ملک، خودرو، حیوان، …). اما در عقد معاوضه، می توان منفعت یا حق مالی را هم بعنوان موضوع قرارداد، لحاظ کرد (مثل اجاره ماهیانه، دریافت خدمات، مشارکت در ساخت، …). بنابراین برای مثال شما می توانید اجاره یک سال یک واحد آپارتمان را با یک دستگاه اتومبیل معاوضه کنید.

نحوه محاسبه کمیسیون معاوضه ملک

در رابطه با چگونگی محاسبه کمیسیون معاوضه ملک در اتحادیه مشاورین املاک اطلاعاتی تعیین نشده است. بنابراین قطعا برای شما این سوال پیش می آید که چگونه باید کمیسیون تهاتر ملک را محاسبه نمود؟ در حقیقت نرخ کمیسیون معاوضه ملک بستگی به قیمت املاک در بازار دارد.

به طور مثال اگر قرار است دو ملک را با هم تعویض کنید ولی ارزش یکی بالاتر از دیگری است، بایستی ما به التفاوت پرداخت شود. بنابراین روش محاسبه حق کمیسیون مشاور املاک بر اساس قیمت ملک با ارزش بالاتر انجام می‌شود.

عقد بیع چه تفاوتی با معاوضه ملک دارد ؟

جمع بندی

تهاتر یکی از نکاتی است که هم بار حقوقی زیادی دارد و هم در بازار همسان با معاوضه کاربرد دارد. به همین دلیل در بازار املاک نیز امروزه از این اصطلاح به جای معاوضه استفاده می شود. در واقع افت ارزش پول، پایین بودن مقدار نقدینگی، افزایش قیمت املاک و پایین بودن قدرت خرید افراد جامعه، بیشتر معاملات را به سمت معاوضه ملک سوق می دهد. تهاتر در املاک داران یکی از روش های متداول است و از این طریق به خریدار و فروشنده کمک می شود تا معاملات خود را به بهترین شکل انجام دهند.

همانطور که در بالا گفتیم در وضعیت رکود اقتصادی و بازار این روزهای ایران، معاوضه یکی از گزینه های بسیار خوب محسوب می‌شود. برای دسترسی به موارد معاوضه ای گشت و گذار در فضای مجازی را فراموش نکنید. بنابراین برای مشاوره برای معاملات ملکی با کارشناسان فروش ما در املاک داران در بخش تماس با ما در ارتباط باشید.

سوالات متداول

۱. برای عقد قرارداد معاوضه ملک آیا به وکیل نیاز داریم؟

هرچند که الزامی نیست، اما مشاوره با وکیل می‌تواند به جلوگیری از مشکلات حقوقی کمک کند.

۲. آیا در معاوضه ملک با ملک اضافه‌کردن وجه نقد به قرارداد وجود دارد؟

بله، در صورتی که یکی از ملک‌ها ارزش بیشتری داشته باشد، ممکن است توافق شود که طرفین مبلغی به‌عنوان مابه‌التفاوت پرداخت کنند.

۳. چه مدارکی برای تنظیم قرارداد معاوضه ملک لازم است؟

مدارک شناسایی طرفین، سند مالکیت ملک‌ها، و در برخی موارد، گواهی‌های مالیاتی و استعلامات ثبتی.

۴. در قرارداد معاوضه ملک امکان فسخ وجود دارد؟

بله، اما شرایط فسخ باید به‌طور واضح در قرارداد ذکر شود و معمولاً بستگی به توافق طرفین دارد.

گروه تحریریه املاک داران

هدف گروه تحریریه املاک داران همه سوالات شما را در حوزه املاک و ساخت و ساز پاسخگو باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا