چسب، رزین و رنگ ساختمان و کاربردهای آن!

آنچه در این مقاله می خوانید:

 

چسب، رزین و رنگ از جمله مصالح ساختمانی پر کاربرد به شمار می روند. هر یک از این محصولات دارای ویژگی های منحصر به فرد و کاربرد مجزا هستند. اگر می خواهید درباره چسب و رزین رنگ ساختمان و کاربردهای آن بیشتر بدانید، با املاک داران همراه شوید.

چسب و رزین ساختمانی

چسب اپوکسی و چسب رزین چیست؟

چسب های ساختمانی یکی از مهم ترین مصالح برای چسباندن قطعات سازه به یکدیگر به شمار می روند. در حقیقت این متریال به دلیل قدرت چسبندگی بالا، باعث پیوند قوی بین مصالح ساختمانی می شود. در نتیجه می توان کیفیت و ماندگاری اجزای مختلف سازه را تضمین نمود. اما حالا می خواهیم بدانیم چسب اپوکسی و چسب رزین چیست؟

اپوکسی با پلیمر دار کردن یک مخلوط دو جزئی تشکیل شده از رزین و سخت کننده ساخته می شود. به هنگام ترکیب رزین با کاتالیزور، فرایند پخت آغاز می گردد. در این فرایند، زنجیره مولکولی باعث واکنشی حرارت زیاد خواهد شد. در نهایت پیوند کووالانسی بین اپوکسی، رزین و آمینه های سخت کننده منجر به تثبیت اپوکسی می شود. چسب اپوکسی معمولا برای اتصال بتن به بتن، فولاد و سنگ کاربرد دارد. 

اما رزین یک ترکیب آلی چسبنده است که به دو صورت طبیعی و مصنوعی وجود دارد. تفاوت رزین طبیعی و مصنوعی در چگونگی ساخت و ویژگی های شیمیایی آن هاست. در واقع رزین طبیعی از پوست درختان تشکیل می شود ولی رزین مصنوعی با تبدیل رزین طبیعی به پلیمر تشکیل می شود. رزین به هیچ وجه در آب حل نمی شود و نیاز به حلالی مثل الکل دارد. معمولا از رزین برای تولید انواع رنگ ساختمانی و اتصال سطوح مختلف استفاده می شود.

انواع چسب ساختمانی

چسب و رزین رنگ ساختمان دارای انواع مختلفی هستند و هر یک کاربرد متفاوتی دارند. در ادامه به معرفی انواع چسب ساختمانی و کاربرد آن ها می پردازیم:

چسب آجر سفال

این ماده از قدرت چسبندگی بسیار بالایی برخودار است و حتی مقادیر کم آن می تواند به خوبی مصالح ساختمانی را به یکدیگر پیوند دهد. این چسب همانطور که از نامش پیداست، برای چسباندن آجر سفال مورد استفاده قرار می گیرد. همانطور که می دانید این محصولات را می توانید از فروشنده مصالح ساختمانی معتبر خریدرای نمایید.

چسب کاشی سرامیک

چسب کاشی سرامیک که به صورت الیاف دار موجود است، قابلیت چسبندگی متوسطی دارد. همانطور که از نامش می توان حدس زد، از این چسب برای چسباندن کاشی سرامیک استفاده می شود. در واقع با کمک این متریال می توان کاشی و سرامیک را روی بتن، چوب، گچ، ایرانت و غیره چسباند.

چسب بتونه

یکی دیگر از انواع چسب ساختمانی، چسب بتونه است. معمولا از چسب بتونه در تعمیرات و یا نصب انواع قطعات ساختمانی استفاده می شود. بنابراین می توان آن را برای ترمیم یا چسباندن چوب، فلز، سرامیک و غیره بکار برد. 

چسب پلی استایرن

ورق های پلی استایرن که به عنوان عایق حرارتی استفاده می شوند، توسط چسب مخصوص به نام پلی استایرن به همدیگر چسبانده می شوند. این نوع چسب که حالت پودری و طوسی رنگ دارد، بسیار محکم است. از این رو ورق پلی استایرن به هیچ عنوان قابل جدا کردن نیست.

چسب پارکت و چسب سنگ

چسب پارکت نیز یکی دیگر از انواع چسب ساختمانی است که به منظور نصب پارکت یا ترمیم آن به کار می رود. این نوع چسب معمولا برای تزئینات چوبی نیز استفاده می شود. اما چسب سنگ یکی از مصالح ساختمانی برای چسباندن سنگ است که می توان توسط آن سنگ را روی سطوح مختلف چسباند.

انواع رزین ساختمانی

انواع رزین ساختمانی

همانطور که پیش تر گفتیم رزین ها موادی چسبنده هستند که به دو شکل طبیعی و مصنوعی وجود دارند. در واقع رزین ها دارای انواع مختلفی هستند و هر یک ویژگی منحصر به خود را دارد. در ادامه به معرفی انواع رزین ساختمانی و کاربرد آن ها می پردازیم:

رزین اپوکسی

اپوکسی یکی از معروف ترین انواع رزین به شمار می رود. از آنجایی که متریال از چسبندگی و مقاومت بالایی برخوردار است، معمولا در تولید انواع چسب، رنگ ساختمانی و غیره بکار می رود. برای اطلاع از چگونگی کار با رزین اپوکسی باید با پیمانکار ساختمانی در ارتباط باشید.

رزین ونیل استر

یکی دیگر از انواع رزین نیز رزین ونیل استر است که دارای مقاومت شیمیایی قابل توجهی می باشد. از این متریال معمولا برای مقاوم سازی سقف، دیوار و کف ساختمان استفاده می شود. 

رزین پلی استر

رزین پلی استر یکی از معروف ترین گروه های رزین محسوب می شود. این محصول پس از اینکه خشک شود، به سختی قابل قبولی دست می یابد. معمولا از آن در اتصال سطوح مختلف استفاده می گردد.

رزین پلی یورتان

یکی دیگر از انواع رزین ساختمانی، رزین پلی یورتان است که کارایی بسیار بالایی دارد. معمولا از رزین پلی یورتان به منظور عایق بندی سقف، لوله ها و دیوارهای سازه استفاده می شود.

رزین آلکیدی

رزین آلکیدی در واقع یک پلی استر اشباع شده است که کاربردهای مختلفی در صنعت ساختمانی دارد. از این نوع رزین معمولا به منظور تولید انواع رنگ روغنی و معمولی ساختمان استفاده می شود. 

انواع رنگ ساختمانی

انواع رنگ ساختمانی

رنگ ساختمانی یکی دیگر از مصالح ساختمانی پر کابرد به شمار می رود. در واقع توسط رنگ ها، بر روی سطوح مختلف سازه پوششی قابل قبول ایجاد می شود. معمولا رنگ در رنگ کاری دیوار، سقف، درب و پنجره و غیره کاربرد دارد. رنگ های ساختمانی با توجه به متریال به کار رفته در آن به بخش های مختلفی تقسیم می شوند. در ادامه به معرفی انواع رنگ ساختمانی می پردازیم:

رنگ پلاستیکی

رنگ پلاستیکی یکی از انواع رنگ ساختمانی است که در رنگ کاری دیوارها کاربرد زیادی دارد. در واقع این رنگ به دلیل قابلیت شستشو و اجرای آسان بسیار پر طرفدار است. 

رنگ روغنی

رنگ روغنی نیز یکی از رنگ های پر کاربرد در ساختمان است که روی اغلب دیوار ها و نمای داخلی ساختمان به چشم می خورد. این نوع رنگ را میتوان به صورت مات، براق یا نیمه براق تولید کرد و مورد استفاده قرار داد.

رنگ اکریلیک

رنگ های اکریلیک نیز نوعی رنگ ساختمانی محسوب می شوند که معمولا در نقاشی ساختمان کاربرد دارد. از آنجایی که رنگ اکریلیک دارای تنوع زیادی است، می توان از آن برای ایجاد نقش و طرح های متنوع استفاده نمود.

رنگ مولتی کار و طرح دار

گاهی برای رنگ آمیزی نمای داخلی ساختمان از ترکیب چند رنگ با هم استفاده می شود که به آن مولتی کالر می گویند. معمولا در طراحی مدرن از این نوع رنگ ها استفاده می گردد. اما اگر رنگ های طرح دار برای ایجاد جلوه مدرن استفاده شود، به آن رنگ طرح دار می گویند. بلکا و پتینه از جمله رنگ های طرح دار هستند که در نمای داخلی کاربرد زیادی دارند.

جمع بندی

همانطور که می دانید انسان همواره در حال ابداع روش های جدید برای آسان تر نمودن زندگی است. رزین یکی از مواد طبیعی است که تغییر در ساختار آن منجر به کاربرد فراوان در صنایع مختلف شده است. در این مقاله به توضیح مفاهیم رزین، چسب و انواع رنگ ساختمانی پرداختیم. برای ارتباط با استادکار چسب رزین در اصفهان با همکاران ما در املاک داران تماس بگیرید.