راهنمای خرید یونولیت سقفی!

آنچه در این مقاله می خوانید:

به نظر شما بهترین نوع یونولیت های سقفی ایرانی کدام است؟ چگونه و از کجا باید آن را خرید کرد؟ همه این ها سوالاتی است که خریداران یونولیت سقفی پیش از خرید در ذهن خود دارند. بدون شک اولین مشخصه ای که افراد برای خرید بهترین نوع یونولیت سقفی باید مد نظر قرار دهند، کیفیت آن است. همچنین لازم است درباره نمادها و مواد ساخت آن ها چیزهایی بدانید.

همین طور برای یک انتخاب بهتر باید ابعاد و وزن استاندارد یونولیت های سقفی را در نظر بگیرید. اما شما نگران چیزی نباشید چرا که ما در این قسمت از مقاله به بررسی و راهنمای خرید یونولیت سقفی و مشخصه های آن‌ ها صحبت خواهیم کرد.

یونولیت سقفی

منظور از یونولیت یا پلاستوفوم چیست؟

یونولیت ها یا همان پلاستوفوم ها مواد سفید رنگی هستند که از جمله فرآورده های پتروشیمی محسوب می شوند. این پلاستوفوم ها از عبور صدا و رطوبت جلوگیری می کنند و همانند بلورهای ریز هستند.

به این شکل که با بخار دادن این بلورها و سفت و بسته شدن آن ها یونولیت به وجود می آید که به این ذرات پلی استایرن گفته می شود و با علامت EPS نشان داده می شوند. پلی استایرن ها روی آب شناور می شوند و در برابر آن مقاوم هستند. خاصیت این ذرات مقاوم را ابتدا نازی ها کشف کردند و در جنگ جهانی دوم از آن ها جهت ساخت پل های شناور به کار بردند. چرا که پلی استایرن ها نه تنها در برابر آب بلکه در برابر رشد باکتری ها نیز مقاوم است.

شرکت هایی که کار تولید یونولیت های سقفی را بر عهده دارند آن ها را در دو دسته یونولیت های روکش دار ضد حریق و بدون روکش تولید می کنند که یونولیت های سقفی بدون روکش را افراد می توانند به سلیقه خود رنگ کاری کنند. البته در یونولیت های روکش دار بیشتر حین تولید آن ها را رنگ آمیزی می کنند‌.

امروزه انواع یونولیت‌ های سقفی را در ابعاد و ضخامت های مختلف طراحی می‌کنند. به گونه ای که افراد در بازار انواع مختلف از هر یونولیت را با سایز و قیمت های مختلف می توانند خریداری کنند‌. پلاستوفوم های سقفی معمولی با 10 سانتی متر تقریبا توانایی این را دارند که صدا تا 42 دسی بل و گرما را تا 35 درصد عایق کنند.

به کارگیری این یونولیت‌ های سقفی در اکثر مواقع تا 30 درصد حجم بتن ریزی را کاهش می‌ دهد و همین طور استفاده از قالب‌ بندی، تیرچه و فولاد را تا حدودی زیادی به حداقل می رساند. از همین رو به کار گرفتن یونولیت‌ های سقفی هزینه ساخت‌ و ساز را تا حد زیادی کم می کند. از همین رو در پروژه های ساختمانی برای کم کردن هزینه های ساختمانی می توان از بهترین نوع یونولیت های سقفی استفاده کرد.

کاربرد بلوک های یونولیت در صنایع مختلف

بلوک های یونولیتی به علت قابلیت های متفاوتی که دارند از آن‌ ها در بیشتر صنایع می شود. به صورتی که امروزه تولید انواع یونولیت های سقفی به عنوان مهم ترین برنامه های صنعتگران فرآورده‌ های نفتی ایران محسوب می شود. در ادامه مطلب چندین مورد از کاربردهای یونولیت های سقفی گفته شده است که با هم می خوانیم:

از ورق های یونولیت جهت عایق کردن دیوار و کف سازه ها استفاده می شود. از یونولیت های سقفی نیز در عایق کردن سقف ساختمان ها استفاده می شود. به دلیل مقرون به صرفه بودن آن ها در حال حاظر در اکثر پروژه های ساختمانی از آن به جای بلوک‌ های سیمانی و سفال استفاده می کنند.

ورق های پلاستوفوم در قالب‌ بندی فونداسیون، قسمت‌ هایی از ستون ها، پوترهای اسکلت بتنی و همین طور پر کردن بین تیرچه‌ های سقف کاربرد دارد.

در کارهایی مثل بسته‌ بندی، آموزشی، تبلیغاتی وغیره از بلوک‌ های پلاستوفوم سقفی استفاده می شود. به عنوان مثال از پلاستوفوم هایی با ابعاد 100*200 سانتی‌ متری برای تولید تابلوهای متفاوت تبلیغاتی و همین طور از انواع یونولیت‌ های سقفی در اندازه و ضخامت‌ های مختلف جهت آموزش در مدارس و هنرستان‌ ها استفاده می‌ کنند.

در تولید انواع شکل ها، طرح‌ ها، حروف فارسی و انگلیسی، انواع ماکت ها، تولید تابلوهای زینتی، فوم گل سازی نیز از انواع یونولیت ها بهره می‌ برند.

یونولیت سقفی

ابعاد و وزن یونولیت های سقفی نسوز

اکثر یونولیت‌ ها را برای استفاده در سقف‌ های فلزی یا تیرچه بلوکی تولید می کنند. از لحاظ ظاهری همه آن‌ ها شبیه هم هستند و در بخش پایین همه آن ها شیارهایی برای گچ کاری بهتر یونولیت‌ ها به کار گرفته شده است. همچنین وزن یونولیت ها در هر بلوک 7 تا 8 کیلوگرم است که البته بعضی از تولیدکنندگان برای جذب نظر افراد وزن آن را بیشتر اعلام می‌ کنند.

یکی دیگر از ویژگی های یونولیت های سقفی این است که در ابعاد تیرچه سیمانی 25*50*200 سانتی‌ متری و پاشنه کناری 3*4 تولید می شوند. همین طور ابعاد یونولیت سقفی فلزی 25 *66*100 سانتی‌ متری است و پاشنه کناری آن نیز 1*3 سانتی‌ اندازه دارد. وزن هر یک از پلاستوفوم ها در هر متر مکعب ثابت است.

با وجود این که عرض یونولیت های سقفی کرومیتی نسبت به تیرچه سیمانی بیشتر است، بدون شک کیفیت آن ها نیز بیشتر خواهد بود. چرا که اگر کیفیت پایینی داشته باشد در زمان بتن ریزی فرو خواهد ریخت.

امروزه به علت استفاده بیشتر افراد از انواع یونولیت های سقفی تولید آن بیشتر شده که هر یک نیز با توجه به ویژگی های آن متفاوت است‌. البته چندین نوع از این یونولیت‌ ها در بازار عرضه می شوند که بیشترین فروش را دارند در ادامه به این موارد اشاره خواهیم کرد.

  • پلاستوفوم تیرچه بتنی در اندازه های 200*50*20 و 200*50*25 سانتی‌ متری
  • پلاستوفوم تیرچه فلزی در طول با اندازه 1 یا 2 متر، عرض 65 و ارتفاع 20 و 25 سانتی‌ متری
  • پلاستوفوم تیرچه پیش تنیده با طول 2 متر، عرض 50 و ارتفاع 15 سانتی‌ متر
  • یونولیت حفره دار در اندازه های 110*50*25 سانتی‌ متری

بهترین نوع یونولیت های سقفی کشور

امروزه با پیشرفته تکنولوژی و شناسایی مزایا و قابلیت های یونولیت های سقفی استفاده از آن ها رو به افزایش بوده است. از همین رو بیشتر تولید کنندگان به تولید انواع یونولیت های سقفی می پردازند. این تولیدکنندگان بلوک‌ های یونولیتی خود را طبق مقیاس‌ های متفاوتی تولید می‌ کنند که البته این مقیاس های مختلف سبب شده هر کدام مزایا و معایب خود را داشته باشند.

اما سوال اینجاست که بهترین نوع یونولیت سقفی کدام است؟ مقاومت کدام یونولیت سقفی بهتر است؟ خصوصیات یک یونولیت خوب کدام است؟ برای جواب به سوال های بالا می توانیم بگوییم که تا به حال بهترین نوع یونولیت را یونولیت نسوز می دانند. چرا که این نوع یونولیت ها بسیار کم وزن و سبک هستند همچنین این یونولیت ها قابلیت این را دارند که تا 20 دقیقه در برابر شعله مستقیم حریق قرار گیرند و تغییری نکنند.

به همین علت توصیه ما این است که برای خرید یک یونولیت استاندارد از نوع نسوز آن استفاده کنید. همچنین باید یونولیت شما دارای نشان استاندارد و تاییدیه مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن باشد که این محصولات بر اساس استاندارد ASTM و با کد E2430 تولید می‌ شوند و این نشان مخصوص تولید پنل‌ های یونولیتی است.

یونولیت سقفی

فروش یونولیت سقفی نسوز در کشور

از جمله مهم ترین نکات ایمنی که انبوه سازان باید در ساخت ساختمان ها رعایت کنند، جلوگیری از ایجاد حریق است که برای جلوگیری از بروز حادثه نیز انتخاب درست مصالح ساختمانی حرف اول را می زند. همان طور که گفتیم وزن یونولیت های سقفی سبک است و از طرفی کیفیت و دوام آن ها نیز زیاد است.

از همین رو می توانند در ساخت پروژه های ساختمانی بسیار کاربردی باشند. در صورت خرید اینترنتی یونولیت های سقفی در این شرکت پیش از خرید می توانید در رابطه با ابعاد، ضخامت و همین طور قیمت آن با فروشندگان صحبت کنید و بهترین انتخاب را انجام دهید.

مزایای استفاده از یونولیت

به طور کلی یک جمع بندی درباره مزایای استفاده از یونولیت های سقفی انجام می دهیم که به شرح زیر است:

  • سبک و کم وزن
  • مقاومت در برابر آب و رطوبت
  • عایق در برابر حریق
  • ماندگاری و دوام بسیار بالا
  • قابل بازیافت
  • قابلیت تبدیل به شکل و ابعاد متفاوت
  • حمل راحت
  • قابلیت ضد ضربه بودن
  • مقاوم در برابر فشار زیاد
  • امکان چاپ و رنگ آمیزی آن
  • عدم ایجاد واکنش شیمیایی در مواد تشکیل دهنده آن
  • عدم نفوذ آفات و حشرات موزی در آن
  • عدم جذب آب
  • جلوگیری از پوسیدگی

چه مواردی در استاندارد یونولیت های سقفی مورد بررسی قرار می گیرند؟

از جمله مواردی که در استاندارد یونولیت های سقفی مناسب بررسی می شوند و در کتاب های استاندارد نیز به آن ها اشاره کرده است شامل طول، عرض، ضخامت، ابعاد، شکل ظاهری، اندازه و ضخامت دیواره هستند.

یونولیت سقفی

نقص در طراحی و تولید یونولیت های سقفی چه عواقبی دارد؟

نقص در طراحی و تولید یونولیت های سقفی سبب می شود که عایق سازی حرارتی ساختمان به مشکل بر بخورد‌. کم ترین اختلال یا نقص در عایق سازی حرارتی ساختمان ها می تواند باعث هدر رفتن انرژی و گرمای داخل ساختمان، بالا رفتن هزینه‌ ها و همین طور مشکل در مدیریت پروژه های عمرانی شود.

کلام پایانی

همان طور که گفتیم عایق سازی حرارتی ساختمان ها در هر پروژه ای حرف اول را می زند که هر پیمانکار و مهندسی باید به آن توجه کند و استفاده از گزینه های مناسب و استاندارد می تواند اختلالات عایق سازی را به حداقل ممکن برساند. یکی از این محصولات که جهت عایق سازی سقف از آن استفاده می شود استفاده از بهترین یونولیت های سقفی است.

یونولیت ها از مواد مرغوب و ذرات پلی استایرن تشکیل شده اند که تا حد امکان از خروج صدا و رطوبت جلوگیری می کنند. همچنین استفاده از این یونولیت ها می تواند استفاده از تیرچه سیمان را نیز به حداقل ممکن برساند و در هزینه های پروژه صرفه جویی کند. اما مهم تر از همه این است که از یونولیت های با کیفیت استفاده کرد تا با گذشت زمان با مشکل رو به رو نشوید.