انواع متریال بین کابینتی

آنچه در این مقاله می خوانید:

انواع متریال بین کابینت در بازار وجود دارد که جلوه خاصی به فضای داخلی آشپزخانه می بخشند. معمولا طراحان و تولید کنندگان بر اساس تقاضای موجود در بازار به تولید این محصولات مابین کابینتی می پردازند. این محصول را در رنگ ها و طرح های مختلف به بازار عرضه می کنند تا همه سلایق را راضی نگه دارند. بنابراین شما می توانید با توجه به سلیقه خود برای خرید کاشی بین کابینت متناسب با دکوراسیون آشپزخانه اقدام کنید. در ادامه مجله املاک داران همراه باشید تا صفر تا صد متریال های بین کابینتی را برای شما شرح دهیم.

انواع متریال های بین کابینتی

آشپزخانه در طراحی دکوراسیون داخلی از اهمیت بالایی برخوردار است. به همین دلیل طراحان برای خلق فضایی دلنشین و شیک به تمامی جزئیات توجه می کنند. کاشی بین کابینت یکی از ارکان تاثیر گذار در طراحی داخلی به شمار می رود که می توان از این طریق به جذابیت کابینت ها و آشپزخانه افزود. این کاشی ها با طرح های ساده، کلاسیک و مدرن، دارای رنگ بندی متنوع هستند.

با وجود تمام مزایای کاشی بین کابینت، شاید وقتش رسیده که برای تزئینات داخلی آشپزخانه از متریال های مدرن تری استفاده کنیم. معمولا مشتریان به دلیل عدم آشنایی با متریال متنوع برای تزئین دکوراسیون داخلی، به سراغ کاشی بین کابینتی می روند. اما باید بدانید که جایگزین های متنوع و بهتری برای طراحی دکوراسیون آشپزخانه وجود دارد.

در واقع طی سال های اخیر با پیشرفت در حوزه دکوراسیون داخلی، کاشی جای خود را به متریال دیگری مثل میکروسمنت، دیوارپوش اپوکسی، دیوارپوش طرح سنگ و یا دیوارپوش آجر طبیعی داد. برخی از انواع بین کابینتی ها را می توان به سادگی و بدون کمک گرفتن از تیم متخصص در منزل نصب نمود. اما نصب برخی دیگر از این متریال نیاز به همکاری یک تیم حرفه ای و اگاه دارد.

متریال بین کابینتی

دیوارپوش کاشی و سرامیک

کاشی را می توان به عنوان دیوارپوش و یا حتی کفپوش مورد استفاده قرار داد. همانطور که می دانید کاشی پشت اجاق گاز و یا قسمت زیرین کابینت ها مستعد آلودگی است. بنابراین برای انتخاب کاشی بین کابینتی آشپزخانه باید به این نکته توجه کنید و مطمئن شوید کاشی مناسب و مقاوم در برابر جرم گیری روزانه را تهیه نمایید.

نحوه انتخاب کاشی بین کابینتی

برای انتخاب کاشی مناسب برای فضای آشپزخانه و بین کابینت ها باید ابتدا متراژ مربع فضا را اندازه گیری کنید. سپس خواهید فهمید که چه تعداد کاشی یا سرامیک نیاز دارید. در صورت لزوم از یک متخصص در این زمینه کمک بخواهید. در ضمن باید نقاط کانونی آشپزخانه را تشخیص دهید و برای آن کاشی با رنگ یا طرح متفاوت انتخاب کنید. معمولا فضای بالای سینک ظرفشویی و پشت اجاق گاز در نگاه اول، توجه بیننده را به خود جلب می کند. بنابراین در این نقاط کانونی باید از کاشی متفاوت استفاده شود.

سعی کنید از کاشی با رنگ روشن استفاده کنید تا فضای آشپزخانه را بزرگ تر نشان دهید. اما اگر کاشی های بین کابینتی تیره رنگ را ترجیح می دهید، فضا باید نورپردازی مناسبی داشته باشد. در صورتی که در دکوراسیون آشپزخانه شما از رنگ های روشن با ته رنگ صورتی یا آبی استفاده شده، کاشی سفید باعث روشن تر شدن فضا خواهد شد.

چگونگی نصب کاشی و سرامیک

در صورتی که فضای آشپزخانه شما کوچک باشد، بهتر است کاشی ها را به صورت عمودی نصب کنید. می توانید بر حسب سلیقه خود از کاشی های ارزان قیمت مثل کاشی وینیل و یا انواع گران قیمت مثل سرامیک را برای فضای بین کابینتی استفاده کنید. البته کاشی و سرامیک بر حسب مواد سازنده و طرح دارای قیمت های متغیری هستند.

در ضمن هنگام انتخاب رنگ دوغاب باید دقت کنید. در صورتی که دوغاب سفید را برگزینید، دیوار یکدست به نظر می رسد. ولی از طرف دیگر تمیز کردن دوغاب سفید کمی دشوار است. می توانید رنگی را برای دوغاب استفاده کنید که در دکوراسیون آشپزخانه زیاد به کار رفته باشد. باید بدانید در صورت انتخاب دوغاب با رنگ متفاوت، کاشی ها برجسته تر به نظر خواهند رسید.

متریال بین کابینتی

دیوارپوش سنگی

هماهنگی متریال بین کابینتی سنگی با جزیره آشپزخانه می تواند فضایی بی نظیر ایجاد کند. البته نباید نورپردازی و دکوراسیون آشپزخانه را نادیده بگیرید. این دیوارپوش های سنگی که بافت، طرح و رنگ متفاوت از سایر متریال بین کابینتی دارند، جذابیت آشپزخانه را دو چندان می کند. شما می توانید بر حسب سلیقه خود یکی از متریال بین کابینتی سنگی ساده و یا سنگ های ترکیبی را انتخاب کنید.

دیوارپوش سنگ کورین

یکی از بهترین انواع متریال بین کابینتی سنگی، دیوارپوش کورین است. این دیوارپوش سطح صاف و صیقلی دارد و به راحتی تمیز می شود. با انتخاب یکی از انواع رنگ و طرح کورین، می توان فضایی کلاسیک و زیبا خلق کرد. مهم ترین مزیت بین کابینتی سنگ کورین، آنتی باکتریال بودن آن به شمار می رود.

دیوارپوش سنگ تراورتن

اگر طرفدار فضایی ساده و در عین حال شیک برای آشپزخانه هستید، می توانید از بین کابینتی تراورتن استفاده کنید. این نوع دیوارپوش معمولا بین کابینت ها نصب می شود و فضایی کلاسیک ایجاد می کند

دیوارپوش سنگی آنتیک

قبل از انتخاب هر یک از انواع کاشی های بین کابینتی باید فضای آشپزخانه خود را در نظر بگیرید. به طور مثال بین کابینتی سنگ آنتیک به خاطر رنگ مات خود باعث کوچک جلوه دادن فضا می شود. دیگر نکته مهم در رابطه با این نوع دیوارپوش سنگی، مدت زمان نصب آن است. از آنجایی که باید تکه های کوچک سنگ انتیک در کنار هم قرار داده شود، نصب آن طولانی خواهد بود. از طرف دیگر، تمیز کردن این سنگ های برجسته کمی دشوار است و معمولا برای آشپزخانه و بالای اجاق گاز توصیه نمی شود. اما مشتریان به دلیل تنوع روش های نصب آن به صورت ضربدری، افقی و عمودی طرفدار این نوع سنگ ها هستند.

متریال بین کابینتی

دیوارپوش های فلزی

از دیگر انواع دیوارپوش ها که در فضای اشپزخانه و مابین کابینت ها مورد استفاده قرار می گیرد، می توان به دیوارپوش فلزی اشاره کرد. این دیوارپوش ها به صورت ورقی مسی، ورقی طلایی، ورقی نقره ای در بازار موجود هستند که در ادامه به توضیح آن می پردازیم:

بین کابینتی ورق طلایی

اگر به دنبال دکوراسیون لاکچری برای آشپزخانه هستید، می توانید از جدید ترین نوع متریال بین کابینتی استفاده کنید. این دیوارپوش های ورق طلایی با چسب ساختمانی نصب می شود و قابلیت نصب در حمام و سرویس بهداشتی را نیز دارد.

بین کابینتی ورق نقره ای

این نوع دیوارپوش بین کابینتی دارای طرح ها و الگوهای مختلف سه بعدی و ساده است. نصب این نوع متریال بین کابینتی مانند ورق طلایی با چسب ساختمانی صورت می گیرد. شما با اجرای بین کابینتی ورق آلومینیوم نقره ای می توانید فضایی شیک و جذاب در آشپزخانه ایجاد کنید.

از مزایای این نوع دیوارپوش می توان به مقاومت بالای آن در برابر رطوبت و گرما اشاره کرد. همچنین به دلیل انعکاس نور، بهترین گزینه برای اشپزخانه های کوچک به شمار می رود. در ضمن تمیز کردن لکه های ایجاد شده روی دیوار به سادگی امکان پذیر است. انعطاف پذیری بالای این بین کابینتی ، استفاده از آن بر روی دیوارهای برجسته و باریک را ممکن می سازد.

بین کابینتی ورق مسی

دیوارپوش مسی بهترین گزینه برای دکوراسیون سنتی به شمار می رود. این متریال بین کابینتی از انعطاف پذیری بالایی برخوردار است و امکان اجرای آن روی هر سطح باریک وجود دارد. در صورتی که این ورقه های مسی را بالای اجاق گاز و مابین کابینت ها قرار دهید، به جذابیت فضای آشپزخانه خواهید افزود. تمیز کردن این دیوارپوش بسیار ساده است. در ضمن باید بدانید که این بین کابینتی مسی فقط روی سطح صاف جلوه خوبی پیدا می کند.

متریال بین کابینتی

دیوارپوش چوبی

دیواپوش های چوبی بین کابینتی در طراحی دکوراسیون به سبک سنتی بکار می روند. این محصول که اغلب از جنس چوب گردو، بلوط و اقاقیا ساخته می شود، نمای بی نظیری به آشپزخانه شما خواهد بخشید. البته در صورت بی توجهی و عدم مراقبت، این نوع دیوارپوش دچار آسیب می شود.

مهم ترین نکته برای نگهداری از متریال بین کابینتی چوبی، استفاده از لاک های مخصوص بر روی چوب است. علاوه بر اینپف در صورت وجود رطوبت زیاد بهتر است روغن کاری نیز انجام شود. در این صورت امکان حفظ کیفیت اولیه چوب وجود دارد. از آنجایی که تنوع در طرح و رنگ این نوع دیوارپوش زیاد است، می توانید طرحی متناسب با کابینت ها انتخاب کنید. در صورتی که آن را همرنگ کابینت ها تهیه نمایید، فضایی یکدست ایجاد می شود.

متریال بین کابینتی

دیوارپوش پی وی سی

دیوارپوش PVC آنتی باکتریال است و از رشد باکتری جلوگیری می کند. شرایط نگهداری و تمیز کردن این پنل ها بسیار ساده است و در کمترین زمان انجام می شود. همچنین پی وی سی بر خلاف کاشی نصب بسیار راحتی دارد. از دیگر مزایای دیوارپوش pvc می توان ضد آب بودن، وزن سبک و مقاومت آن در برابر حرارت و آتش اشاره کرد. رنگ ها و طرح های مختلفی از این نوع متریال بین کابینتی در بازار وجود دارد.

معایب کاشی بین کابینتی

کاشی های بین کابینتی دارای تنوع طرح و رنگ هستند و اغلب مشتریان برای دیوارپوش آشپزخانه آن را بر می گزینند. اما باید بدانید که کاشی بین کابینتی معایبی نیز دارد و گزینه های بهتری پیش روی شماست. در اینجا به برخی از ایرادات کاشی بین کابینتی می پردازیم تا بتوانید انتخاب ایده آل تری برای طراحی داخلی منزل خود داشته باشید:

  • گاهی حین نصب کاشی و یا حتی بعد از نصب ممکن است یکی از کاشی ها ترک بردارد. در چنین شرایطی بایستی تمامی کاشی ها تخریب شود و مجددا نصب گردد. بنابراین بهتر است از متریال دیگری مثل میکروسمنت در سرویس بهداشتی و سایر قسمت ها استفاده کنید.
  • متریال مدرن مثل میکروسمنت و غیره خاصیت آنتی باکتریال دارند. درحالی که کاشی از این ویژگی برخوردار نیست. از این رو در صنعت دکوراسیون داخلی مدرن از کاشی کمتر استفاده می شود.
  • روی کاشی لعابی وجود دارد که بعد از مدتی از بین می رود. به همین دلیل پس از مدتی کاشی ها کدر می شوند و لکه های آن به خوبی پاک نمی گردد. در صورتی که متریال مدرن به سادگی تمیز می شوند و بعد از گذشت زمان همچنان مثل روز اول به چشم می آیند.
  • نصب کاشی نیاز به زیرسازی دارد و عملیات اجرایی آن می تواند باعث آشفتگی محل مورد نظر شود. اما این ایراد در میکروسمنت و سایر متریال بین کابینتی وجود ندارد.
  • همانطور که می دانید درزهایی بین کاشی ها وجود دارد که می تواند باعث تجمع میکروب گردد. اما اگر از مواد بین کامنتی دیگر استفاده کنید، سطحی یکدست و بدون درز ایجاد می شود.
  • نکته مهم دیگری که بایستی در رابطه با کاشی بین کابینتی بدانید، ضربه پذیر بودن این محصول است. از آنجایی که این بخش در معرض ضربه قرار می گیرد، کاشی برای چنین فضایی مناسب نیست.

متریال بین کابینتی

بهترین جایگزین ها برای کاشی بین کابینتی

همانطور که گفتیم، صنعت دکوراسیون داخلی به جز روش های سنتی به ارائه متریال مدرن نیز می پردازد. در گذشته در تمامی بخش های سازه از نمای بیرونی گرفته تا در و دیوار سرویس بهداشتی و حتی فضای بین کابینتی از کاش استفاده می شد. اما امروزه به منظور رفع معایب این محصول، متریال مدرن مثل میکروسمنت، اپوکسی و غیره در بازار ارائه شد. از این رو معماران دیگر به مشتریان خود کاشی را برای دیوارپوش و کفپوش توصیه نمی کنند. در ادامه به متریال های بین کابینتی جایگزین برای کاشی اشاره می کنیم:

  • دیوارپوش فومی: این محصول یکی از رایج ترین انواع متریال بین کابینتی به شمار می رود. از آنجایی که این متریال قیمت مقرون به صرفه ای دارد، معمولا بهترین گزینه برای افرادی است که به دنبال دیوارپوش موقت هستند. گاهی شما به دلایل مختلف تصمیم می گیرید از متریال ارزان قیمت و البته با کیفیت تر از کاشی برای مابین کابینت ها استفاده کنید.

 اگر مستاجر هستید و یا می خواهید پس از مدتی دیوارپوش را عوض کنید، این متریال را خریداری نمایید. در چنین شرایطی کافیست دیوارپوش فومی تهیه کرده و کاغذ روغنی آن را جدا سازید. سپس آن را روی دیوار نصب کنید.

  • بین کابینت استون شیت: استون شیت شیک ترین و بهترین گزینه برای استفاده بین کابینت ها است. در واقع این متریال بین کابینتی نسبت به کاشی از جهات مختلف برتری دارد. شما به کمک این محصول می توانید دکوراسیون آشپزخانه را جذاب تر سازید. همانطور که نمای سنگی باعث جلوه و شکوه بنا می شود، این متریال با طرح سنگ نیز جلوه ای لوکس به سرویس کابینت و آشپزخانه شما می بخشد.

از ویژگی های بین کابینتی استون شیت می توان به ضد ضربه و ضد خش بودن آن اشاره کرد. از طرف دیگر میزان جذب آن صفر است و ضد آب نیز محسوب می شود. یکی دیگر از برتری های این متریال نسبت به کاشی بین کابینتی نصب راحت آن است. قیمت این ورقه ها مناسب است و در عین حال طول عمر بالایی نیز دارد.

جمع بندی

کاشی یکی از انواع متریال بین کابینتی به شمار می رود که در گذشته مورد استفاده قرار می گرفت. اما امروزه متریال با کیفیت تر و با ظاهر جذاب تری در بازار تولید و عرضه می شود. در واقع به دلایل معایب متعدد کاشی برای بین کابینت، بهتر است از جایگزین های مدرن تر استفاده شود. این روزها دیوارپوش های طرح سنگ در بین مشتریان از محبوبیت بالایی برخوردار هستند و بیشترین فروش را دارند. در این مقاله به توضیح انواع متریال بین کابینتی، معایب کاشی بین کابینتی و بهترین جایگزین ها برای کاشی اشاره کردیم.