با قوانین آپارتمان نشینی بیشتر آشنا شویم

آنچه در این مقاله می خوانید:

  • قوانین آپارتمان نشینی

قوانین آپارتمان نشینی در یادداشتی که مجله املاک داران برای شما آماده کرده است خلاصه نمی شود، اما سعی کرده ایم مجموعه ای از مهمترینِ این قوانین را برای شما تهیه کنیم تا علاوه برآنکه همواره موضوعاتی مهم را به شما گوشزد می کند،

نسبت به حقوق خود آگاه شوید. طبیعتا انسان با فرهنگ کسی است که به قوانین احترام بگذارد. انسانی که بدون قانون زندگی کند، شیوه زندگی در جنگل را برگزیده است و تنها تفاوت میان انسان ها و حیوانات این است که می توانند نفس خود را کنترل کنند. این نفس به طور عمومی در رعایت مجموعه قوانین آپارتمان نشینی قابل لمس است پس پیشنهاد می کنیم این یادداشت را تا انتها بخوانید.

قوانین آپارتمان نشینی

 

آپارتمان نشینی در جهانی که به صورت مستمر پویا و روبه جلو حرکت می کند شکل زندگی ها را به شدت عوض کرده است. انسان ها تنها برای استراحت به خانه هاشان می روند و حتی تفریح و سرگرمی شان در محیط کار صورت می گیرد. در این یادداشت مجله املاک داران برای شما مجموعه قوانینی از آپارتمان نشینی را آماده کرده است، که قطعا پس از مطالعه آن سطح توقع شما از آپارتمان و آپارتمان نشینی افزایش می یابد.  

قانون مشاعات: بخش های مشترک ساختمان

مشاع به قسمت‌هایی از ساختمان گفته‌می‌شود که حق استفاده از آن منحصر به یک یا چند آپارتمان نباشد و به همه صاحبان ملک به صورت حقی تعلق گیرد.

مشاعات قسمت‌هایی از ساختمان‌است که برای استفاده عمومی در نظر گرفته‌شده و در سند مالکیت هیچ یک از همسایگان وجود نداشته‌باشد. بخش هایی مانند: حیاط، پارکینگ، راه پله، پشت بام و… متعلق به همه است و ساکنین به یک نسبت در این قسمت‌ها سهم دارند وهیچ فردی حق ندارد از این مکان ها برای استفاده شخصی بهره برداری کند.

جای پارک خودرو (پارکینگ)

واحد هایی حق استفاده از پارکینگ را دارند که در توضیحات سند مشاع این حوزه برای آن ها در نظر گرفته‌شده‌باشد. به هنگام نوشتن اجاره نامه یا در هنگام خرید خانه حتما برای پارکینگ چانه بزنید و درصورتی که به شما پارکینگ تعلق پیدا کرده در سند یا قولنامه آن را ذکر کنید.

حق ندارید بدون اجازه از پارکینگی که برای شخص دیگری است بهره برداری کنید. در صورتی که یکی از واحدهای آپارتمان، برای مدتی خالی از سکنه باشد و همسایه‌ها از پارکینگ آن بدون اجازه مالک استفاده کنند، پس از اینکه مالک در خانه خود سکونت کرد، می‌تواند اجاره مدت استفاده از پارکینگش را از شخص مطالبه کند.

اگر فردی در پارکینگ آپارتمان فرد دیگری خودرو خود را متوقف کند و تمایل به برداشت آن نداشته باشد، بر اساس قانون آپارتمان نشینی جرم محسوب شده و جریمه و زندان برای وی در پی دارد.

برای برگذاری مراسم در پارکینگ باید رضایت تمامی ساکنان را جلب کرد.

پارکینگ محل توقف خودرو و دیگر وسایل نقلیه بوده و نمی توان وسایل شخصی مانند میز و صندلی و... را در آنجا قرار داد.

جالب است بدانید، نگهداری حیوانات در حیاط ساختمان در همه جای دنیا خلاف قوانین آپارتمان نشینی است.

قوانین آپارتمان نشینی

از آسانسور اصلی نمی توان برای جابه جایی وسایل و لوازم خانه استفاده کرد حتی اگر ساختمان آسانسوری برای باربری نداشته باشد. اگر کسی به هرصورت آسیبی به آسانسور وارد کند همه هزینه های آن را باید بپردازد.

فضاهای خالی و اضافی که در اتاقک آسانسور و.. وجود دارد، صرفا جهت قراردادن مصالح ساختمانی است.

قانون آپارتمان نشینی مشخص می‌کنند که قرار دادن اشیا روی پوشش عایق کف پشت بام ممنوع است و در صورت صدمه زدن به آن هزینه‌های تعمیرات بر عهده کسی است که این آسیب را وارد کرده است.

قوانین آپارتمان نشینی

 

پله ها و راهرو ها

تمیز نگه داشتن راه پله ها از جمله قوانینی است که بسیار حائز اهمیت است. قبل از بردن‌زباله‌ها به بیرون از خانه از سالم بودن پلاستیک آن مطمئن شوید. اگر به هر دلیل قسمتی از راه پله را آلوده و کثیف شد، شما وظیفه دارید که هرچه سریعتر آن را پاکسازی کنید.

گذاشتن کفش، دمپایی و جاکفشی پشت در آپارتمان و در محوطه راهروها و همچنین قرار دادن کیسه زباله و سطل آشغال پشت در آپارتمان، ریختن زباله و آشغال در پله ها و راهروها ممنوع است و جرم تلقی می شود.

قوانین آپارتمان نشینی

 

هزینه شارژتو به موقع بده

از دیگر موارد مهم مورد بحث در قانون آپارتمان نشینی؛ پرداخت هزینه های شارژ است. شارژ ساختمان هزینه ای‌است که برای خدمات خاصی، از ساکنین آپارتمان گرفته‌می‌شود. موضوعاتی در مورد شارژ وجود دارد که در ادامه به آن می پردازیم.

حق شارژ ساختمان به چه خدماتی تعلق می گیرد؟

هزینه های آب و برق مشترک

هزینه نگهداری و تعمیرات آسانسور و دیگر بخش های عمومی ساختمان

پرداخت هزینه گیاهان و زیبا سازی نمای ساختمان

هزینه سرایدار نیز جزء شارژ ساخاتمان محسوب می شود

هزینه وسایل مورد نیاز مشاعات مانند:راهروها و...

قوانینی که باید در مقابل شارژ ساختمان به آن توجه شود:

همه واحد ها موظفند هزینه شارژ خود را به موقع پرداخت کنند.

شارژ می تواند توسط مستاجر یا مالک پرداخت شود و در این زمینه باید توافق صورت گیرد.

در صورت اضافه شدن جمعیت خانواده میزان مصرف مواردی مانند آب، برق و … افزایش پیدا می‌کند، به همان نسبت حق شارژ افزایش پیدا خواهد کرد.

اگر واحدی حق شارژ ماهانه را پرداخت نکند، هیئت مدیره طبق قانون آپارتمان نشینی، اظهارنامه‌ای با موضوع عدم پرداخت حق شارژ ساختمان با اعلام مبلغ دقیق بدهی برای آن واحد ارسال می‌کند. در صورتی که حتی با دریافت اظهارنامه بدهکار مبلغ بدهی را پرداخت نکرد، هیئت مدیره این اجازه را دارد که مسئله را از طریق دادگاه و ارائه عدله مستند قابل پیگیری است.

 

قوانین آپارتمان نشینی

چنانچه با وجود حکم دادگاه که بر پرداخت بدهی تاکید دارد، بدهکار همچنان برای پرداخت شارژ اقدام نکند، هیئت مدیره می‌تواند بر طبق قوانین آپارتمان نشینی دسترسی بدهکار را به امکانات عمومی ساختمان مثل شوفاژ، محدود و یا متوقف سازد.

اگر فردی از اهالی ساختمان به هر طریقی به اموال عمومی ساختمان آسیب وارد آورد، آن شخص موظف است تا هزینه خسارت وارده را کامل پرداخت کند.

نتیجه گیری

پرداخت به موقع شارژ، رعایت حقوق عمومی در استفاده از امکانات رفاهی مشاعات، تمیز نگاه داشتن راهروها و پله ها و... از جمله رفتاری است که شما به عنوان یک انسان با فرهنگ در آپارتمان از خود نشان می دهید. توصیه می شود که همواره برای ساخت تمدن همانطور که شما دوست دارید حقوقتان هرگز پایمال نشود، حقی را از کسی ضایع نکنید.