گردشگری

عوارض خروج از کشور و پاسخ به سؤالات متداول آن

قوانینی که امروزه برای خروج از کشور باید به آن ها توجه داشته باشید از دیرباز حاکم این راه بوده است. اما تا به امروز قالب هایی که مردم آن را باید برای خروج و عوارض خروج آن را بدانید از سال ۱۳۹۸ آغاز شده است. عوارض خروج تقریبا برای تمامی افرادی است که قصد دارند به صورت زمینی و یا هوایی از کشور خارج شوند. سالیانه عوارض خروج از کشور با توجه به پارامترهای مختلفی مانند تورم رو به افزایش قدم گذاشته‌است.

امروزه برای آن که شما بتوانید از کشور خارج شوید باید اقدامات اولیه این کار را به درستی انجام دهید. یکی از همین اقدامات پرداخت عوارض کشور است. پرداخت این عوارض، سؤالات مختلفی را در ذهن تمامی افراد به وجود آورده‌است. این عوارض خروج تنها برای سفرهای هوایی نیست بلکه برای سفرهای زمینی و دریایی نیز باید اقدام به پرداخت این هزینه کنید.

اگر قصد خارج شدن از کشور را داشته و می خواهید اقدام به خرید ملک در کشوری با امکانات رفاهی مناسب نمایید، کشور قبرس به دلیل زیبایی‌های طبیعی و امکانات عالی، گزینه‌ای جذاب برای سرمایه‌گذاران و خریداران خارجی محسوب می‌شود.

در ادامه شما را با مبلغ این هزینه ها به صورت کامل آشنا خواهیم کرد و نحوه پرداخت این هزینه ها را نیز به شما به صورت کامل آموزش خواهیم داد. پس تا انتهای این مقاله از مجله املاک داران همراه ما باشید.

عوارض خروج از کشور

عوارض خروج از کشور چیست؟

برای توصیف عوارض کشور می توان به این صورت گفت، این عوارض هزینه ای است که تمامی شهروندان ایرانی برای خروج از مرزهای ایران باید به دولت پرداخت کنند. این هزینه در برخی از کشورها به صورت های مختلفی دیده‌می‌شود. اما بدانید که عوارض خروج از کشور، در کشور عزیزمان ایران شامل هزینه هایی است که به ازای هر بار خروج از کشور چه زمینی و چه دریایی و هوایی باید به دولت این هزینه ها را پرداخت کنید. لازم به ذکر است که هزینه این خروج بسته به تعداد خروج از کشور و وضعیت مسافر متغیر است.

این قانون برای اولین بار در تیر ماه سال ۱۳۶۴ تصویب شده است. طبق این قانون هر مسافری که دارای گذرنامه دولت جمهوری اسلامی ایران باشد و قصد خارج شدن از کشور را داشته باشید برای نخستین بار در سال ۵۰۰۰ تومان بوده و برای دومین بار یا بیشتر خواهد بود و باید مبلغ ۱۰۰۰۰ تومان را پرداخت کند. بهتر است به این نکته توجه داشته باشید که این قوانین در سال ۱۳۹۸ تغییرات زیادی را به خود دیده است. هزینه ای که تمامی افراد برای خروج از کشور باید پرداخت کنند تماما جز درآمد دولت به حساب می آید. اما بخشی از این پرداخت ها صرف توسعه زیر ساخت و تأسیسات گردشگری و حمایت از بخش میراث فرهنگی و صنایع دستی خواهد شد.

چه کسانی عوارض خروج از کشور را باید پرداخت کنند؟

بهتر است شما هزینه عوارض خروج را به این صورت در نظر داشته باشید که تمامی افرادی که مقیم ایران هستند برای آن که بتوانند از خاک ایران خارج شوند باید هزینه عوارض خروج از کشور را به صورت کامل پرداخت کنند. لازم به ذکر است اگر شما جز یکی از این ۷ وضعیت ذیل باشید از پرداخت هزینه های خروج از کشور معاف خواهید بود. اگر وضعیت شما شامل این زیر گروه ها نمی شود باید به سراغ تیترهای بعدی بروید تا از هزینه های عوارض به صورت کامل خبردار شوید و نحوه پرداخت را آموزش ببینید. این ۷ گروه عبارت اند از:

  • افرادی که به واسطه شغلی که دارند مجبور هستند که از مرزهای کشور خارج شوند به عنوان مثال خدمه پرواز و دریابان ها
  • دانشجویانی که در کشورهای خارج از ایران شاغل هستند که این گروه تحت شرایط خاصی می‌توانند از دادن عوارض معاف شوند.
  • بیمارانی که با دریافت مجوزهای لازمه از شورای پزشکی باید برای معالجه به کشورهای خارج بروند.
  • جانبازهایی که برای معالجه به خارج از کشور می روند.
  • افرادی که دارای پاسپورت های سیاسی هستند.
  • ایرانی هایی که مقیم خارج از کشور هستند و دارای گذرنامه شغلی از وزارت کار هستند.
  • زائران اربعین حسینی که خواهان سفر زمینی به عراق هستند که این مورد خود در بازه های زمانی خاصی انجام می شود.

عوارض خروج از کشور

هزینه عوارض خروج از کشور ۱۴۰۱

اگر شما یکی از دسته بندی بالا را شامل نشده باشید باید به صورت کامل هزینه های عوارض خروج از کشور را پرداخت کنید. به این نکته توجه داشته باشید که هزینه های خروج از کشور در سال ۱۴۰۱ شامل بازه سنی خاصی نمی شود و حتی کودک های ۱ماهه نیز باید طبق تعرفه های موجود هزینه های لازمه را به صورت کامل پرداخت کند. لیست هزینه های عوارض خروج از کشور در سال ۱۴۰۱ عبارت اند از:

  • مسافران عادی

مسافران عادی برای خروج از کشور در ۳ روش دریایی، زمینی و هوایی باید در دفعه اول خود هزینه ۴۰۰ هزار تومان را پرداخت کند. این در حالی است که همین مسافر عادی در بار دوم سفر خود مبلغ ۶۰۰ هزار تومان و دفعه سوم مبلغ ۸۰۰ هزار تومان را باید پرداخت کند.

  • زائران حج عمره و تمتع

زائران حج عمره و تمتع برای خروج از کشور در ۳ روش دریایی، زمینی و هوایی باید در دفعه اول خود هزینه ۱۳۲ هزار تومان را پرداخت کند. این در حالی است که همین زائران حج عمره و تمتع در بار دوم سفر خود باید مبلغ ۱۹۸ هزار تومان و دفعه سوم مبلغ ۲۶۴ هزار تومان را پرداخت کند.

  • زائران عتبات عالیات

هزینه های زائران عتبات عالیات در صورتی که قصد خروج از کشور به صورت هوایی را دارد به این صورت است که در دفعه اول خود باید مبلغ ۳۷.۵۰۰ تومان را پرداخت کنند و دفعه های دوم و سوم ملزم به پرداخت مبلغ ۴۵ هزار تومان هستند.

زائران عتبات عالیاتی که برای خروج از کشور به صورت زمینی و دریایی اقدام کنند برای هزینه های خود در بار اول مبلغ ۱۲.۵۰۰ تومان را باید پرداخت کنند و دفعات دوم و سوم ۱۵ هزار تومان است.

عوارض خروج از کشور

  • مسافران مرزنشین

مسافران مرزنشینی که قصد خروج از کشور به صورت هوایی را دارند در دفعه اول خود باید مبلغ ۷۵ هزار تومان را پرداخت و دفعات بعدی به ترتیب باید مبلغ های ۶۰۰ و ۸۰۰ هزار تومان را به دولت پرداخت کنند.

این در حالی است که مسافران مرزنشین برای خارج شدن از کشور به صورت زمینی و دریایی برای بار اول باید مبلغ ۲۵ هزار تومان را پرداخت کنند اما مبلغ دفعات بعد همانند سفرهای هوایی محاسبه می شود.

  • ورزشکاران

ورزشکاران برای آن که بتوانند از مرزهای ایران خارج شوند باید هزینه های مختص به خود را پرداخت کنند، به این صورت که این افراد در دفعات اول خود باید مبلغ ۲۶۲ هزار تومان را برای هر بار سفر خود به دولت پرداخت کنند.

نکته

به این نکته توجه داشته باشید که ورزشکاران زمانی باید ۲۶۲ تومان را پرداخت کنند که برای بازی های ملی اعزام شده‌اند و مجوزها لازمه را از وزارت ورزش دارا می باشند. در غیر این صورت تمامی ورزشکاران باید مانند مسافرهای عادی هزینه های عوارض خروج از کشور را پرداخت کنند.

عوارض خروج از کشور دانشجویان

به این نکته توجه داشته باشید دانشجویانی که برای تحصیل به خارج از کشور سفر کرده اند از پرداخت عوارض خروج از کشور معاف هستند. البته این امر به شرط آن است که از ورود آن ها به ایران ۳ ماه گذشته باشد و مدارک لازمه همانند گواهی اشتغال به تحصیل را دریافت کرده باشند و در سامانه هایی مانند میخک وضعیت خود را به ثبت رسانده باشند. لازم به ذکر است دانشجویان فقط برای ۳ بار اولی که از ایران خارج می شوند از این پرداخت ها معاف هستند. و برای بار چهارم و یا بیشتر باید همانند یک مسافر عادی مبلغ عوارض خروج خود را به دولت پرداخت کنند.

عوارض خروج از کشور

روش های پرداخت عوارض خروج از کشور

برای آن که شما بتوانید هزینه های عوارض خروج از کشور را پرداخت کنید راه های مختلفی در پیش پای خود دارید که عبارت اند از:

  • پرداخت عوارض خروج از کشور در فرودگاه

پرداخت عوارض به این روش در گذشته زمان زیادی را از مسافران در فرودگاه از مسافران تلف می کرده. اما امروزه نسبت به گذشته پرداخت به این روش با استفاده از درگاه های آنلاین آسان تر از قبل صورت گرفته است.

  • پرداخت عوارض خروج از کشور از طریق شعب بانک ملی ایران

از سال ۱۳۹۷ به بعد امکان پرداخت هزینه های عوارض خروج از مرزهای کشور در شعبه های مرزی بانک ملی ایران امکان‌پذیر است.

  • پرداخت عوارض خروج از کشور از طریق ATM

امروزه دستگاه های خودپرداز GSS وجود دارد که دستگاه های خودپرداز غیر نقدی هستند و در فرودگاه های امام خمینی قرار دارند. این دستگاه ها در دیگر فرودگاه های کشور برای آسان تر شدنِ روند پرداخت هزینه های عوارض قرار داده‌شده‌است.

  • پرداخت عوارض خروج از کشور به صورت آنلاین

از سال ۱۳۹۵ به بعد امکان پرداخت الکترونیکی عوارض خروج از کشور با استفاده از سامانه های آنلاین امکان‌پذیر است. می توانید به راحتی با استفاده از سامانه پرداخت الکترونیکی سداد عوارض خروج از کشور برای سفرهای خود انجام دهید.

  • پرداخت عوارض خروج از کشور با کارت خوان پرداخت الکترونیک سداد

با توجه به اتصال دستگاه های کارت خوان به سامانه های پلیس گذرنامه این امکان فراهم شده‌است که بتوانید هزینه های خروج از کشور را به راحتی پرداخت کنید.

  • پرداخت عوارض خروج از کشور با اپلیکیشن ایوا IVA

از دیگر راه هایی که می توان این عوارض را به راحتی پرداخت کرد استفاده از اپلیکیشن ایوا است. شما می توانید پرداخت های لازمه را از طریق موبایل خود با این روش پرداخت کنید.

  • پرداخت عوارض خروج از کشور با استفاده از پیام رسان بله

از روش های دیگر استفاده از پیام رسان بله است. مسافران عزیز به راحتی می توانند با استفاده از این برنامه عوارض سفرهای خود را پرداخت کنند.

عوارض خروج از کشور

زمان اعتبار عوارض خروج از کشور

تمامی افرادی که قصد دارند از مرزهای ایران بیرون بروند می توانند مدت ها قبل از سفر این هزینه ها را پرداخت کنند. اما بهتر است به این نکته توجه کنند که سفر آن ها نباید به سال بعد موکول شود. فراموش نکنید که حداقل ۳۰ دقیقه قبل از خروج خود این عوارض را به صورت کامل پرداخت کرده باشید.

در پایان به شما پیشنهاد می کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر درباره کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان در مجله املاک داران به مطالعه مقاله مربوطه بپردازید.

آیا هزینه عوارض خروج از کشور قابل استرداد است؟

اگر به هر دلیلی در پرداختی که انجام داده اید اشتباهی صورت گرفته باشد می توانید به راحتی با مراجعه به سایت سازمان امور مالیاتی کشور که نشانی آن www.evat.ir می باشد به راحتی هزینه ای که پرداخت کرده اید را استرداد کنید. راهنمای استرداد با استفاده از این سایت به صورت ذیل است:

اول شما باید در منوی بالای سایت بر روی گزینه پرداخت و درخواست استرداد وجوه خروج از کشور کلیک کنید تا صفحه ای که مورد نظر شما است برای شما بالا بیاید. بعد از بالا آمدن صفحه جدید باید بر روی دومین گزینه یعنی ثبت درخواست استرداد وجوه خروج از کشور کلیک کنید. بعد از این کار تمامی اطلاعات هویتی که از شما خواسته شده است اعم از شماره پیگیری قبض پرداختی، تاریخ پرداخت و وارد کردن شماره حساب را ثبت کنید و درخواست خود را انجام دهید تا یک کد پیگیری برای شما نمایان شود. در نهایت وضعیت خود را به راحتی می توانید در بخش پیگیری درخواست استرداد وجوه خروج از کشور به صورت کامل چک کنید.

بهتر است به این نکته توجه داشته باشید که هر بار شما قصد ورود به این بخش را داشته باشید باید کد ملی و شماره پیگیری درخواست استردادتان را وارد کنید. همچنین فقط استرداد عوارضی که به صورت آنلاین پرداخت شده است قبل بازگشت است.

گروه تحریریه املاک داران

هدف گروه تحریریه املاک داران همه سوالات شما را در حوزه املاک و ساخت و ساز پاسخگو باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا