آشنایی با انواع جک پارکینگی برقی!

آنچه در این مقاله می خوانید:

 

باز و بسته کردنِ در پارکینگ به ویژه در روزهایی که هوا بسیار گرم یا سرد و بارانی باشد به عنوان یکی از کارهای طاقت فرسا شناخته‌می‌شود. حال اگر برای بیرون رفتن از پارکنیگ عجله هم داشته باشید که اوضاع خیلی آزار دهنده تر خواهد بود. پیشرفت تکنولوژی سبب‌شده تا ابزاری به نام جک پارکینگی اختراع شود تا به راحت تر شدنِ زندگی بشر و رفع دغدغه باز و بسته کردنِ در پارکینگ کمک کند.

این جک در انواع مختلف تولید و بر روی درهای پارکینگ و کارگاه ها متصل می شود و قابلیت کنترل از راه دور را دارد. بدین ترتیب می‌توان با فشردنِ یک دکمه روی ریموت کنترل نسبت به باز و بسته کردنِ در اقدام کرد. با توجه به کاربرد وسیعی که امروزه این ابزار در خانه ها و مجتمع های اداری و تجاری پیدا کرده است، داشتن اطلاعات کافی در رابطه با آن پیش از خرید و نصب الزامی است. در این مقاله با ما همراه باشید تا در این رابطه اطلاعات جامعی را در اختیار شما قرار دهیم.

جک پارکینگی برقی

انواع جک پارکینگی

جک درب پارکینگ نوعی وسیله اتوماتیک برای باز و بسته کردنِ در است که علاوه بر فراهم کردن راحتی، امنیت ساختمان را نیز بالا می برد. جک پارکینگی در دو نوع الکترومکانیکی و هیدرولیکی تولید می شود که هر کدام دارای کاربردی خاص هستند. در ادامه به معرفی این دو نوع جک می پردازیم.

جک الکترومکانیکی

این نوع جک ها روی درهای سبک با وزن هر لنگه بین 100 تا 500 کیلوگرم که معمولا برای ساختمان های مسکونی مورد استفاده قرار می گیرد مشاهده می شوند. مهم ترین بخش تشکیل دهنده جک الکترومکانیکی شامل موتور است و عملکرد آن به وسیله نیروی مکانیکی و چرخ دنده انجام می گیرد. با توجه به اینکه تردد در این ساختمان ها به مراتب کمتر از مکان های عمومی است جک الکترومکانیکی با قیمتی پایین تری که دارد گزینه مناسبی به شمار می رود.

ناگفته نماند که جک های الکترومکانیکی نسبت به سرما و گرمای بسیار زیاد کمی حساس بوده و احتمال ایجاد اختلال در عملکرد در این شرایط برایشان وجود دارد. از دیگر ویژگی های این جک ها می توان به عمر مفیدشان که بین 8 تا 10 سال تخمین زده می شود و همچنین ارائه در ولتاژهای مختلف 220 و 240 وات اشاره کرد.

جک هیدرولیکی

در مکان های پرتردد همچون پارکینگ های عمومی و اداره های مختلف که دارای درهای سنگین هستند معمولا از جک پارکینگی هیدرولیکی استفاده می کنند. با توجه به اینکه عملکرد این نوع جک ها به روغن و فشار هوا بستگی دارد نیاز به تعمیر و نگهداری در آن ها به مراتب کمتر از جک های الکترومکانیکی خواهد بود.

ویژگی مهم جک های هیدرولیکی که عاملی برای انتقال نیرو شناخته می شود عدم تراکم پذیری مایعات است. در واقع در این سیستم به روغن درون محفظه نیرویی وارد شده و روغن نیز این نیرو را به پیستون انتقال می دهد که سبب انجام نیروی مکانیکی می شود.

 از مزایای این نوع جک می توان به عمر مفید حدود 15 سال آن و همچنین بالا بودن امنیت آن به دلیل به کار بردن قفل برقی برای جفت شدن لنگه های در اشاره کرد که در مقابل، هزینه نسبتا بالای آن به چشم نمی آید. این نوع جک ها را بر اساس نوع عملکردشان به سه نوع جک پارکینگی Rail، Sectional و Arm (سقف) تقسیم بندی می کنند.

جک پارکینگی برقی

اجزای تشکیل دهنده جک پارکینگی

جک های پارکینگی از اجزا و قسمت های مختلفی تشکیل شده‌اند که عبارتند از:

  • جک بازویی: برای اینکه بتوان نیروی الکتریکی را به صورت مکانیکی یا هیدرولیکی انتقال داد از ابزاری به نام جک بازویی استفاده می شود.
  • چشمی یا فتوسل: مجهز بودن چشمی جک پارکینگی به اشعه مادون قرمز به تشخیص موانعی همچون انسان، خودرو و... در جلوی در کمک کرده و از باز و بسته شدن درب در این وضعیت جلوگیری می کند. از این رو می توان گفت که این ابزار در عدم آسیب رساندن به خودرو نقش موثری را ایفا می کند.
  • ریموت کنترل: استفاده از این ابزار این امکان را در اختیار افراد قرار می دهد که به راحتی بتوانند با فشار دادن دکمه آن در را باز و بسته کنند. این سیستم به نوعی وظیفه ایجاد ارتباطی بین کاربر و مرکز فرمان جک را بر عهده دارد.
  • مرکز فرمان: همان طور که از نام این بخش از جک پارکینگی پیداست مسئولیت صدور فرمان باز و بسته شدن در، متوقف شدن فعالیت جک و همین طور برقراری ارتباط بین ریموت و جک را به دوش می کشد.
  • فلاشر یا چراغ هشدار دهنده: این ابزار به منظور نشان دادن علائم و فرمان های صادر شده توسط مرکز فرمان شروع به چشمک زدن می کند.

مزایای استفاده از جک پارکینگی

اینکه دیگر مجبور به باز و بسته کردنِ در پارکینگ به صورت دستی نباشید و حتی در روزهایی که شرایط هوایی مساعد نیست، بدون نیاز به پیاده شدن بتوانید در را باز و بسته کنید خود موهبتی بزرگ محسوب می شود. با این حال جک پارکینگی علاوه بر اینکه راحتی را با خود به ارمغان می آورد، دارای مزایای دیگری نیز است که در ادامه به طور مختصر به آن ها می پردازیم:

  • قابلیت تردد بالاتر نسبت به کرکره برقی
  • داشتن موتور قدرتمند و قطعات هوشمند
  • امکان دسترسی به سرعت بالاتر برای باز و بسته شدن در
  • فراهم شدن ایمنی برای عابرین
  • عدم تولید سر و صدا هنگام باز و بسته شدن درب پارکنیگ
  • ایجاد امنیت مخصوصا برای درب های ضد سرقت پارکنیگی و عدم نگرانی برای باز ماندن در
  • تولید در دو نوع با دو روش متفاوت برای باز کردن در
  • مقاومت بالا در برابر تغییرات آب و هوایی و رطوبت

جک پارکینگی برقی

نکات مهم برای خرید جک پارکینگی

جهت تهیه جک اتوماتیک برای پارکینگ از فروشندگان مصالح ساختمانی باید دو مورد را مد نظر قرار دهید. ابتدا نوع جک را با توجه به میزان تردد و رفت و آمد ساختمان انتخاب کنید. به عنوان مثال برای مجتمع هایی با تردد بالا حتما باید از جک پارکینگی هیدرولیکی استفاده شود.

علاوه بر این موضوع دقت داشته باشید که جک انتخابی شما باید متناسب با مشخصات طولی و وزنی درب ساختمان باشد. تعداد لنگه های در، شمالی یا جنوبی بودن ساختمان و قدرت موتور جک نیز از عوامل مهمی هستند که در هنگام خرید باید مورد توجه قرار گیرند. در ادامه ویژگی های مهمی که یک جک خوب باید داشته باشد را بیان می کنیم:

  1. به طراحی جک پارکینگی دقت کنید که بر اساس استانداردهای جهانی و با در نظر گرفتن شرایط محیطی انجام شده باشد.
  2. کیفیت قطعات به کار رفته در آن نیز در کنار میزان تخصص و حرفه ای بودن تیم مونتاژ کننده، پارامتر مهمی به شمار می رود.
  3. جک پارکینگ باید بتواند از رسیور هاپینگ برای دستیابی به امنیت کافی پشتیبانی کند.
  4. مجهز بودن جک به قفل برقی نیز با ایجاد مانعی برای باز شدن درب با فشار دست به بالا رفتن امنیت کمک می کند.
  5. ترددهای روزانه نباید بر عملکرد جک تاثیر منفی داشته باشد.
  6. پشتیبانی از باتری در کنار برق، به شما این امکان را می دهد که در زمان قطع شدن برق نیز بتوانید از آن استفاده کنید.
  7. قابلیت چرخش بین 90 تا 180 درجه سبب می شود تا جک پارکینگی برای هر نوع در ساختمانی قابل استفاده باشد.
  8. برای اطمینان خاطر از محصولاتی که دارای ضمانت نامه و گارانتی هستند خرید کنید.

عوامل تاثیرگذار بر قیمت جک پارکینگی

عوامل متعددی وجود دارند که می توانند قیمت این ابزار پرکاربرد را تحت تاثیر قرار دهند. برخی از این عوامل عبارتند از:

  • شرکت تولید کننده جک پارکینگی و برند محصول مهم ترین عاملی است که سبب تفاوت قیمتی می شود. به عنوان مثال با توجه به نوسانات شدید دلار، برندهای خارجی قیمت بالاتری نسبت به برندهای داخلی دارند.
  • همان طور که گفته‌شد جک های هیدرولیکی نسبت به جک های الکترومکانیکی قیمت بالاتری دارند که می توان آن را به دلیل اندازه درب ساختمان و میزان تردد بیشتر دانست.
  • هر چه اندازه و وزن درب ساختمان بیشتر باشد به توان بیشتری برای برای جابه‌جایی آن نیاز خواهد بود که با بالارفتن قدرت جک قیمت آن نیز بیشتر می شود.
  • به کار رفتن میزان تجهیزات امنیتی بیشتر نیز در بالا رفتن قیمت جک پارکینگی تاثیر به سزایی دارد.
  • جک هایی که برای درهای چرخشی و گردان مورد استفاده قرار می گیرند هزینه بیشتری نیز خواهند داشت.

جک پارکینگی برقی

نحوه محافظت از جک اتوماتیک پارکینگی

برای نصب جک پارکینگی حتما از یک فرد متخصص و برقکار در اصفهان کمک بگیرید تا آن را به صورت اصولی برایتان انجام دهد. پس از نصب، با انجام برخی نکات می توانید از آن محافظت کنید که نقش مهمی در جلوگیری از خراب شدن آن ایفا می کند.

  • چشمی جک را هر چند وقت یکبار تمیز کنید.
  • تعویض به موقع باتری ریموت کنترل را جدی بگیرید.
  • در صورتی که هنگام باز شدن درها صدایی اضافه به گوشتان خورد باید بدانید که درها تراز نیستند و برای تراز کردن آن ها اقدام کنید.
  • در تابستان سایبانی برای چشمی نصب کنید تا نور آفتاب به طور مستقیم به آن نتابد.
  • در زمستان قسمت های مختلف جک پارکینگی از جمله ریل، غلتک، جک و فنر را روغن کاری کنید.
  • برای حفاظت و جلوگیری از یخ زدگی موتور جک در روزهای سرد و برفی زمستان آن را با پشم شیشه بپوشانید.

کلام پایانی

پیشرفت فناوری در همه حال به فکر اختراع ابزارهایی برای فراهم کردنِ آسایش هر چه بیشتر بشر است که در این راستا ابزاری به نام جک برای درب پارکینگ های ساختمان های مختلف اداری، تجاری و مسکونی را پدید آورده‌است. استفاده از جک پارکینگی با در نظر گرفتنِ مزایای بی‌نظیری که دارد، انتخاب مناسبی برای پارکینگ های عمومی و شخصی به شمار می رود. بدین ترتیب افراد تنها با داشتنِ یک ریموت کنترل می‌توانند در را باز و بسته کنند. این جک ها را باید با توجه به پارامترهایی همچون میزان تردد ساختمان، وزن و طول درب ساختمان انتخاب کرد.