قانون پیش فروش آپارتمان و فوت و فن‌ هایی که نمی‌ دانید!

آنچه در این مقاله می خوانید:

بدون شک برای شما هم پیش آمده است که در پیش فروش آپارتمان مشکلاتی داشته باشید. این موضوع از زمانی اهمیت بسیاری پیدا می کند که مشکلات و اختلافاتی بین خریدار و فروشنده به وجود بیاید. به همین منظور طبق قانون پیش فروش می توان به راحتی این موضوع را حل و فصل کرد. در این مقاله قصد داریم مطالبی را درمورد قانون پیش فروش آپارتمان به شما ارائه دهیم. امیدواریم تا انتهای مقاله همراه ما باشید. شما می توانید برای هر گونه پیش فروش آپارتمان و خرید و فروش سریع آپارتمان به سایت املاک داران مراجعه نمایید.

قانون پیش فروش آپارتمان

قانون پیش فروش در سال ۱۳۸۹ اجرا شد و طبق آن هر قراردادی و با هر عنوانی که دارد پیش فروشنده متعهد می شود که به عنوان مالک رسمی زمین، واحدی را تکمیل یا آن را احداث کند. این قانون تا زمانی اجرا می شود که بعد از تمام شدن آپارتمان، به مالکیت پیش خریدار درآید. برای انجام پیش فروش آپارتمان باید طبق قانون ذکر شده یک پروانه صادر شده از طرف شهرداری داشته باشید. همچنین برای هر واحد یک شناسنامه فنی تنظیم کنید که تمام مشخصات در آن بیان شده‌باشد.

بعد از آن پیش فروشنده باید به گرفتنِ مجوز انتشار آگهی و تبلیغات در خبرنامه ها و مطبوعات بپردازد. سپس باید قرارداد پیش فروش را حتما در دفاتر اسناد رسمی تنظیم کند. زیرا تنظیم این قرارداد باید حتما توسط مشاوران املاک صورت بگیرد و در غیر این صورت جرم محسوب می شود.

قانون پیش فروش آپارتمان

حتی سرمایه گذران نیز نمی‌توانند خودشان به تنظیم سند قرارداد بپردازند. از آنجایی که مجرم علاوه بر حبس، باید ۹۱ روز جریمه نقدی نیز بپردازد بنابراین بهتر است که طبق قانون این قرارداد صرفا توسط مشاوران املاک بررسی شود. چند قانون جدید برای پیش فروش وجود دارد که در ادامه آنها را شرح خواهیم داد:

امکانات واحد

از جمله ویژگی های واحد می توان به مساحت واحد، انباری و پارکینگ و همچنین به شماره طبقه اشاره کرد. همین‌طور واحدها دارای امکانات فنی مانند سیستم گرمایش و سرمایش، نوع مصالح و موقعیت نیز هستند.

تعیین قیمت

رضایت طرفین در قیمت آپارتمان بسیار مهم است و باید طبق قانون تعداد اقساط و طریقه پرداخت آن بین دو طرف ذکر شود. همچنین بعد از آن پیش خریدار طبق پرداخت اقساط، صاحب آپارتمان پیش فروش می شود.

البته باید در نظر داشت که طبق ماده ۲ قانون پیش فروش، حداقل ۱۰ درصد از قیمت کل برای سند رسمی ساماندهی می شود و نمی توان خلاف آن کاری انجام داد. همچنین اگر که پیش خریدار اقساط را پرداخت نکند پیش فروشنده وظیفه دارد به دفتر اسناد اعلام کند و از آنجا به پیش خریدار هشدار دهد. این درصورتی است که اگر اقساط را پرداخت نکند پیش فروشنده حق فسخ معامله را داشته باشد.

زمان تحویل ملک

طبق ماده ۲ قانون پیش فروش، زمان تحویل پروژه و پایان آن باید مشخص باشد. تحویل ملک نباید بیشتر شود و باید طبق زمانی که مقرر شده انجام شود. در صورتی که پیش فروشنده نتواند به تعهد خود عمل کند و در تاریخی که وعده داده ملک را تحویل دهد، باید طبق قانون خسارت آن را بپردازد.

حل اختلافات طرفین

بر اساس ماده ۸ قانون پیش فروش، در صورتی که طرفین نتوانند باهم توافق کنند طبق قانون یک داور از طریق دادگستری انتخاب می شود که طرفین می توانند از آن راهنمایی بگیرند و موضوع را حل کنند.

قانون پیش فروش آپارتمان

مساحت واحد پیش فروش

بر اساس ماده ۷ قانون پیش فروش ساختمان، اگر که مساحت واحد طبق صورت جلسه کمتر یا بیشتر از اندازه تعیین شده‌باشد قیمت آن طبق قرارداد حساب می شود. مثلاً در صورتی که مساحت واحد آپارتمان تا ۵ درصد باشد هیچکدام از طرفین معامله نمی توانند قرارداد را باطل کنند. ولی اگر این مساحت از ۵ درصد زیادتر شود فقط خریدار می تواند قرارداد را فسخ کند یا اینکه مبلغی اضافه تر به پیش فروشنده پرداخت کند. همچنین خریدار می تواند در صورتی که مساحت واحد های آپارتمان کمتر از ۹۵ درصد باشد قرارداد را فسخ کند. یا اینکه طبق نظر کارشناس از قیمت آن کم کند.

بیمه کردن قرارداد

طبق ماده ۹ قانون پیش فروش، پیش فروشنده وظیفه دارد ساختمان را بیمه کند و در صورت خسارت قبل از اینکه مبلغی پرداخت کند با استفاده از بیمه آن را تعیین تکلیف کند. بیمه برای زمانی مناسب است که آپارتمان دارای خسارتی ناشی از عیب بنا یا عدم رعایت میزان قانون است و با استفاده از بیمه دیگر خیالتان از این بابت راحت است.

انتقال سند

بعد از اتمام ساخت و ساز ساختمان طبق زمان تنظیم شده در قرارداد و همچنین با تصویب مهندس ناظر، پیش خریدار می تواند با ارائه مدارک به دفاتر اسناد رسمی برای ثبت آن به نام خود اقدام کند. پیش فروشنده می تواند طی ۱۰ روز برای انتقال سند به دفترخانه برود. در صورتی که اقدام نکند دفترخانه موظف است که به تنظیم سند رسمی به نام پیش خریدار را بررسی کند. بعد از انجام تمام تعهدات ذکر شده در قرارداد، طرفین وظیفه دارند قرارداد را به دفترخانه اسناد رسمی برگشت‌دهند.

قانون پیش فروش آپارتمان

مزایای قانون پیش فروش آپارتمان

این مزایا از طرفی به نفع پیش خریدار و از جانب دیگر به نفع پیش فروشنده است. مثلاً در صورتی که پیش فروشنده در زمان مقرر شده، ساختمان آپارتمان را تحویل پیش خریدار ندهد باید جریمه ای به پیش خریدار بپردازد. این قانون برای پیش فروشنده نیز دارای مزایایی است. به عنوان مثال در صورت پرداخت نکردن اقساط، پیش فروشنده می تواند برای تنظیم کردن سند به دفترخانه اقدام کند. دفتر اسناد باید طبق قرارداد به پیش خریدار اطلاع دهد که به مدت یک ماه اقساط خود را پرداخت کند وگرنه پیش فروشنده می تواند قرارداد را باطل کند.

با راهنمایی کارشناسان مجموعه املاک داران می‌توانید ضمن خرید و فروش خانه و ویلا در اصفهان، از پیش فروش آپارتمان نیز استفاده نمایید.