بررسی و تست سیم کشی برق خانه!

آنچه در این مقاله می خوانید:

‌تست سیم کشی برق خانه چگونه است؟ ممکن است شما نیز با چنین پرسشی مواجه شده‌باشید و به دنبال یافتنِ پاسخی مناسب برای آن باشید. گاهی برخی عامل ها می توانند آسیب های بسیار زیادی به سیستم برق کشی یک خانه بزنند. در چنین شرایطی باید این سیستم را مورد بررسی قرار داد.

تست سیم کشی راهی است که می تواند به شما در تشخیص خرابی کمک های قابل توجه ای کند. برای انجام این تست لازم است مراحل خاصی را طی کرده و نمودارها و دیاگرام های مهمی را که مربوط به سیستم برق کشی خانه هستند ترسیم کرد.

به طور کلی سیستم های برق کشی به دسته های مختلفی همچون توکار، روکار، برق کشی با جعبه تقسیم و برق کشی با جعبه های کلید و پریز تقسیم می شوند. هرکدام از این سیستم ها ویژگی های خاص خود را دارند. شما برای تست سیم کشی برق خانه به بررسی دقیق آن ها نیاز دارید. در ادامه این نوشتار قصد داریم تا به بررسی چگونگی تست سیم کشی، نکات تست و انواع سیستم های سیم کشی بپردازیم. همراه ما با باشید.

تست سیم کشی

اهمیت تست سیم کشی برق خانه

گاهی ممکن است تحت تاثیر برخی عامل ها، مدارهای برقی خانه مثل گذشته عملکرد خود را به درستی انجام ندهند و یا ساده تر بگوییم دچار مشکل شوند، در چنین شرایطی باید به دنبال راهکاری برای مشخص کردن علت اصلی بروز چنین مشکلی بود. تست سیم کشی برق خانه راهی است که می تواند به شما در این راستا کمک های شایانی کند. زمانی این روش اهمیت دارد که مشکلات بروزیافته به دلیل خراب شدنِ یک سیم رخ داده‌باشند.

ممکن است تصور کنید که به راحتی می توان این سیم ها را مورد بررسی قرار داد، در حالی که برای تست سیم کشی برق خانه باید دقت عمل بالایی را به کار گرفت. این روش نیاز به ملاحظات ایمنی بسیار مهمی دارد و در این راستا نیز نباید سهل انگاری کرد. برای این کار لازم است مراحل خاصی را پشت سر گذاشت و بهتر است انجام این مراحل را به افراد بسپارید که در این زمینه دانش و مهارت بسیار زیادی دارند.

چگونگی انجام تست سیم کشی برق خانه

در این بخش از نوشتار خود قصد داریم تا به بررسی چگونگی انجام تست سیم کشی برق پرداخته و در این راستا اطلاعات مفیدی را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. درگام اول لازم است حتما برق را قطع کنید و تنها خاموش کردن سیستم های برقی خانه کافی نیست. پس از قطع کردن برق کلی ساختمان بایستی مراحل زیر را انجام داد.

  • برای قطع کردنِ برق ساختمان می‌توان از کلیدهایی که بر روی کنتور برق تعبیه شده‌اند کمک گرفت. همان گونه که بیان شد نخستین مرحله از تست سیم کشی قطع کردن برق می باشد تا به این طریق از بروز هرگونه حادثه ای جلوگیری نمود.
  • با استفاده از ولت متر مدار الکتریکی موردنظر خود را تست کنید. برای این کار کافی است تا از یک دستگیره عایق دار استفاده نمایید. به وسیله این دستگیره ولت متر را نگه داشته و بخش انتهایی مربوط به پروب لخت را به سیم گرم مدار متصل نمایید. بخش لخت پروب به طور معمول در انتهای جعبه قرار گرفته و با رنگ های سفید یا سیاه نشان داده می شود.
  • در مرحله بعد از تست سیم کشی برق خانه بایستی پوب دیگری را که وجود دارد به یک جسم فلزی متصل کنید. این کار برای برقراری اتصال با زمین کاربرد دارد. به واسطه این روش می توان برق مدار را مورد بررسی قرار داد. اگر عددی را مشاهده نمودید نشان از فعالیت مدار دارد و تا زمانی که جریان در این مدار برقرار است نباید آن را مورد استفاده قرار داد.
  • در گام بعد باید یک پروب را به سمت چپ راست پریزهای دیواری متصل نمود. در صورتی که ولتاژ خاصی را از ولت متر دریافت کنید می توان متوجه شد که سوکت کار می کند.
  • اگر در منزل خود دارای کلیدهای مدارشکن هستید لازم این است ابتدا این کلیدها را خاموش نموده سپس مجددا روشن کنید. چنانچه دارای فیوز هستید ابتدا تمامی فیوزها را خاموش کنید تا سیم کشی کل خانه خاموش گردد. سپس آن ها را به آرامی و پشت سر هم روشن کنید. در صورتی که یکی از فیوزها روشن نشد مداری را که به فیوز مرتبط می باشد دچار خرابی شده است و باید توسط برق کار برطرف شود.

تست سیم کشی

چگونگی یافتن محل سیم ها در خانه های قدیمی

یکی از چالش هایی که عمدتا عموم مردم با آن مواجه هستند یافتن محل قرارگیری سیم ها در خانه های قدیمی است. برای انجام تست سیم کشی برق خانه بایستی محل دقیق این سیم ها را بیابید. این امر برای خانه های قدیمی کمی سخت تر است و لازم است در این دقت عمل بالایی را به کار گرفت.

در وهله اول نیاز به دیاگرامی کامل از طرح خانه دارید. به واسطه این دیاگرام بایستی به محل دقیق قرارگیری پنل ها، لامپ ها، کلیدها، پریزها و پنل های الکتریکی دسترسی یافت. به بیان ساده تر باید در دیاگرام موردنظر تمام موارد نام برده شده وجود داشته باشند.

دیاگرام را چگونه می توان تهیه کرد؟

در پاسخ به این پرسش باید بگوییم که برای به دست آوردنِ چنین طرحی نیاز به اطلاعات بسیار مهمی دارید. این اطلاعات در رابطه با نوع فناوری به کار رفته در سیم کشی خانه است که با استفاده از آن ها قادر خواهید بود مدارهای الکتریکی منزل خود را مورد ارزیابی قرار دهید. نکته دیگری که لازم است بدانید این است که مدارها باید برچسب گذاری شوند. برای این کار باید هر کنتور به طور جداگانه ترسیم‌شده و طی این ترسیم ها تمامی فیوزها و مدارشکن ها را دید.

با استفاده از کلیدهای قطع اصلی و پنل های فرعی برق ساختمان را به طور کامل قطع نمایید. هنگام قطع نمودن برق منزل حتما در دیاگرام خود فیوزها و محل قرارگیری مدارشکن ها را نیز ترسم نمایید. حتما یک نقشه از اتصال برق اتاق ها را ترسیم نمایید. در ادامه محل های دیگری همچون انباری، ایوان، گاراژ و بخش های بیرونی از ساختمان را نیز به این نقشه اضافه کنید.

فراموش نکنید که بایستی برای هر فیوز یک عدد منحصربه فرد را در نظر گرفت تا به این طریق بتوان آن را متمایز کرد. در مرحله بعد باید تمامی لامپ ها را روش کنید تا از این طریق بتوانید لامپ هایی را که در یک مدار قرارگرفته اند مشخص کنید.

پس از روشن کردن تمامی لامپ ها یکی از مدارها را خاموش کنید. تمام لامپ هایی که همراه با مدار خاموش می شوند در یک مدار قرار دارند. با استفاده از نماد و یا اعداد لامپ هایی را که در یک مدار قرار دارند را جدا کنید. این روند را برای بقیه مدارها نیز انجام‌داده و به این طریق لامپ های مربوط به هر مدار را جداسازی کنید. با این روش می‌توان تست سیم کشی برق خانه و یافتنِ سیم های خانه های قدیمی را انجام داد.

تست سیم کشی

مهم ترین نکات تست سیم کشی برق خانه

حال که با چگونگی تست سیم کشی برق خانه آشنا شدید لازم است نکاتی بسیار مهمی را نیز در این راستا بدانید. برای این تست رعایت نکات زیر اهمیت بسیار زیادی دارد؛ چرا که به این طریق می توان جوانب احتیاط را در نظر گرفت. از مهم ترین نکات تست سیم کشی برق خانه موارد زیر را می توان تشریح نمود.

  • فراموش نکنید که مدار شکن های مورد استفاده برای تست سیم کشی دارای کلیدهای روشن و خاموش می باشند. این کلیدها برای روشن و خاموش کردن مدارها کاربرد دارد و نحوه استفاده از آن ها به این شکل است که باید آن ها را به داخل و یا بیرون بچرخانید.
  • برای تشخیص سیم الکتریکی می توانید از نقشه اولیه ساختمان استفاده کنید. حتما از سازنده بخواهید یک کپی از این نقشه را در اختیار شما قرار دهد. توجه داشته‌باشید، بررسی این که آیا تغییراتی در نقشه صورت گرفته‌است اهمیت بسیار زیادی در تست سیم کشی برق خانه دارد.
  • اگر قصد تست سیم کشی برای خانه های قدیمی را دارید باید بدانید که این خانه ها سیستم های الکتریکی مختلفی نسبت به خانه های جدیدتر دارند. در چنین شرایطی باید از برق کار و یا بازرسان برق که شرایط لازم برای بررسی این سیستم ها دارند کمک بگیرید، در این راستا به شما نیروی کار برق کار در شهر اصفهان را پیشنهاد می کنیم.
  • توصیه داریم حتما هنگام انجام تست جوانب احتیاط را رعایت کرده و تجهیزات ایمنی موردنیاز را به همراه داشته باشید.
  • قبل از کار کردن با جعبه های تقسیم، سیم های برق، پریزها و... اطمینان یابید که اطلاعات لازم در این زمینه را دارید.

سیستم های سیم کشی برق ساختمان

آشنایی با انواع سیستم های سیم کشی یکی از ملزومات تست سیم کشی برق خانه به شمار می رود که نباید به سادگی از کنار آن عبور نمود. سیستم های سیم کشی به دسته های مختلفی تقسیم می شوند که مهم ترین آن شامل موارد زیر می شوند.

برق کاری روکار

زمانی که کابل های برق ساختمان بر روی دیوار و یا سقف عبور داده شوند می توان گفت به یک سیستم روکار دست یافته ایم. با مراجعه به نیروی کار می توانید از خدمات ویژه ای در این راستا بهره مند شوید. نکته ای که بایستی در راستای سیستم های برق کشی روکار بدانید این است که از داکت ها برای زیباسازی و پوشاندن کابل ها استفاده می شود و لازم است در این زمینه نکات بسیار مهمی را رعایت کرد.

تست سیم کشی

برق کاری توکار

دومین نوع از سیستم برق کشی ساختمان یا عنوان برق کشی توکار شناخته می شوند. برای طراحی چنین سیستمی باید همراه با ساختِ خانه مراحل عبور دادنِ کابل ها و سیم های برق را طی کرد. در این روش کابل ها و سیم های برق داخل دیوار قرار می‌گیرند و افرادی که در این زمینه فعالیت می‌کنند سیم ها را درون لوله های پی وی سی و یا خرطوم ها قرار داده و از بین شیارهای دیوار عبور می دهند.

سیم کشی برق توکار با قوطی کلید و پریز

یکی دیگر از سیستم هایی که باید در راستای تست سیم کشی برق خانه با آن آشنایی داشته باشید، سیم کشی برق توکار با قوطی های کلید و پریز می باشد. در این روش به جای جعبه تقسیم از کلید و پریز استفاده می شود. فراموش نکنید که این جعبه ها نسبت به جعبه های تقسیم اندازه بزرگتری دارد و می توان درون آن ها سیم های عبوری را قرار داد. در صورت بروز مشکل، عیب یابی این سیستم برق کشی ساده تر خواهد بود.

سیم کشی برق توکار با جعبه تقسیم

با یک بررسی دقیق می توان متوجه شد که اکثر خانه های قدیمی با استفاده از این سیستم برق کشی شده‌اند. ساختار این سیستم به این شکل است که جعبه تقسیم در ارتفاع 30 سانتی متر پایین تر از سقف و بالاتر از کلید پریزها قرار داده می شود تا از این طریق بتوان کابل ها و سیم های برق را عبور داد. شما با بررسی این سیستم ها می توانید تست سیم کشی برق خانه را به بهترین شکل ممکن انجام دهید.

تست سیم کشی برق با بالاترین کیفیت در شهر اصفهان

شما با انتخاب مجموعه املاک داران در شهر اصفهان می‌توانید تست سیم کشی ساختمان خود را با بالاترین کیفیت انجام داده و به نتایج موردانتظار خود دست یابید. متخصصین ما با تکیه بر دانش و تجارب ارزشمند خود می توانند در این راستا به شما کمک های شایانی نمایند.

تست سیم کشی

کلام آخر

با توجه به مطالبی که بیان شد می توان به این نتیجه دست یافت که تست سیم کشی برق خانه نیاز به دانش و مهارت بسیار زیادی دارد و لازم است در این راستا نکات بسیار مهمی را رعایت کرد. در گام بعد باید به یک دیاگرام از طراحی خانه خود دست‌یافته و به واسطه این دیاگرام به سیم کشی ها برسید.

بررسی مدارها و قرارگیری لامپ های منزل در هرکدام از این مدارها می تواند به شما در یافتنِ سیم کشی ساختمان های قدیمی کمک های شایانی کند. انتخاب یک برق کار حرفه ای در این زمینه اهمیت بسیار بالایی دارد؛ زیرا اگر اطلاعات لازم درباره پریزها، فیوزها، کلیدها و جعبه تقسیم ها را نداشته باشید این تست خطرات بسیار زیادی برای شما به همراه دارد.