آشنایی با قوانین

نمونه قولنامه فروش آپارتمان+فایل PDF

اگر به دنبال خرید آپارتمان در اصفهان و یا  در شهرهای دیگر هستید، یکی از مهم‌ترین مراحل، نوشتن قولنامه فروش آپارتمان است.  قولنامه، به عنوان یک سند قانونی، باید تمامی جزئیات را به دقت منعکس کند تا هر دو طرف با اطمینان خاطر از توافق خود بهره‌مند شوند. اما چگونه می‌توانیم یک قولنامه جامع و بدون مشکل بنویسیم؟ اینجا شما به محتوایی دسترسی پیدا می‌کنید که در آن به نکات مختلف در این زمینه پرداخته شده است.

دانلود pdf نمونه قولنامه آپارتمان

 

معاملات قولنامه ای

متن قولنامه فروش آپارتمان: نکات کلیدی

نوشتن متن قولنامه فروش آپارتمان نیاز به دقت و توجه به جزئیات دارد. به همین دلیل، نکات حقوقی مهم برای خرید ملک باید رعایت شوند. در اینجا مهم‌ترین نکاتی که باید در متن قرارداد در نظر بگیرید را بررسی می‌کنیم:

۱. تعریف طرفین قرارداد: در ابتدا باید مشخصات فروشنده و خریدار به صورت کامل درج شود. این مشخصات شامل نام، نام خانوادگی، شماره ملی و آدرس مکان سکونت است.

۲. مشخصات ملک: اطلاعات دقیق در مورد آپارتمان، شامل آدرس، متراژ، تعداد اتاق و ویژگی‌های خاص باید در متن قولنامه ذکر شود.

۳. مبلغ معامله: مبلغ کل قرارداد و نحوه پرداخت (نقدی، اقساطی و …) به وضوح مشخص شود. همچنین تاریخ‌های پرداخت نیز باید تعیین گردد.

۴. تضمینات و تعهدات: لازم است ذکر شود که هر یک از طرفین چه تعهداتی دارند و چه ضمانت‌هایی برای اجرای قرارداد ارائه می‌دهند.

۵. شرایط فسخ قرارداد: در صورتی که یکی از طرفین نتواند به تعهدات خود عمل کند، نحوه فسخ قرارداد و عواقب آن با توجه به انواع خیارات در معاملات ملکی باید مشخص شود.

۶. تاریخ انتقال مالکیت: تاریخ دقیق انتقال سند و مالکیت نیز یکی از نکات مهم است که باید در متن درج شود.

۷. امضاء و اعتبار قانونی: در انتهای قرارداد، امضای طرفین باید حتماً درج گردد تا از اعتبار قانونی برخوردار باشد.

تنظیم قولنامه خرید آپارتمان: چه نکاتی را باید مد نظر داشت؟

زمانی که به خرید یک آپارتمان فکر می‌کنید، باید اطمینان داشته باشید که قرارداد به درستی تنظیم شده است. بنابراین، پس از نوشتن متن قولنامه خرید آپارتمان، توجه به چند نکته مهم الزامی است:

۱. حقوق قانونی: حتماً بررسی کنید که نرخ کمک مشاور املاک و تمامی هزینه‌های مربوط به انتقال سند در قرارداد مشخص شده باشد.

۲. مشاوره حقوقی: اگر اطلاعات کافی در خصوص نگارش قرارداد ندارید، مشاوره با یک وکیل یا مشاور املاک می‌تواند راهگشا باشد.

۳. نمونه قولنامه: استفاده از نمونه متن قولنامه فروش آپارتمان می‌تواند به شما کمک کند تا ساختار کلی و نکات ضروری را بهتر بشناسید.

The preliminary contract is not the actual contract of sale and does not transfer ownership of the property, but it does provide both parties with some security in the event that the final contract is not concluded due to the fault of one of the parties

قرارداد مقدماتی، قرارداد واقعی بیع نیست و مالکیت ملک را منتقل نمی کند، اما در صورت عدم انعقاد قرارداد قطعی به تقصیر یکی از طرفین، برای طرفین تا حدودی تضمین ایجاد می کند.

https://okeask.com/en/category/poleznaya-informaciya/1706163421-preliminary-agreement-for-the-purchase-and-sale-of-an-apartment

مراحل نوشتن قولنامه فروش آپارتمان: یک راهنمای جامع

اگر به تجربه کافی در نوشتن قولنامه‌ها ندارید، نگران نباشید. ما در املاکداران می‌خواهیم که هر آنچه را درباره یک قرارداد بی‌دردسر نیاز دارید، در یکجا گرد هم آوریم:

۱. مرحله اول: شروع از مشخصات طرفین. حتماً تمامی جزئیات تماس معتبر را از طرفین جمع‌آوری کنید.

۲. مرحله دوم: مشخصات ملک را به وضوح ذکر کنید. این کار شامل ابعاد، موقعیت و سایر خصوصیات ملک است.

۳. مرحله سوم: مبلغ و نحوه پرداخت باید صراحتاً ذکر شود. حتماً بر روی پرداخت‌های قسطی و شرایطش دقت کنید.

۴. مرحله چهارم: شرایط و توافقات خاصی که ممکن است در طی توافق پیش بیاید را هم به وضوح ذکر کنید.

۵. مرحله پنجم: در نهایت، اطمینان حاصل کنید که تمامی طرفین قرارداد را امضاء کرده و آن را تاریخ‌گذاری کنند.

۶. مرحله ششم: در صورت وجود مشکلات، یک وکیل خوب همیشه می‌تواند در رفع چالش‌های احتمالی شما را یاری کند.

 

مراحل نوشتن قولنامه فروش آپارتمان

نمونه قرارداد قولنامه مسکن (فروش آپارتمان و یا قرارداد خرید خانه)

اگر نمی‌دانید از کجا شروع کنید، در پایین یک نمونه متن قولنامه فروش آپارتمان برای شما آورده‌ایم:

ماده۱_ مشخصات طرفین قرارداد                                                            تاریخ      /         / 

۱_۱) فروشنده/فروشندگان ………………………….فرزند ……………….. به شماره شناسنامه ………………… صادره‌از ……………… کدملی…………………. متولد    /     /        ساکن ……………… تلفن ……………..  .

 با وکالت/قیومیت/ولایت/وصالت ………………. فرزند ……………… به شماره‌شناسنامه ………………… متولد     /    /        به موجب ………………. .

۲_۱) خریدار/خریداران/ ………………. فرزند ………………. به شماره‌شناسنامه …………… صادره‌از ………….. کدملی …………………… متولد     /     /      به موجب ………… .

ماده۲_ موضوع قرارداد و مشخصات ملک

بیع تمامی ………….. دانگ یک دستگاه آپارتمان دارای پلاک ثبتی ……….. فرعی ……… اصلی‌به ……….. مساحت اعیانی …………. متر مربع به صورت …………. خوابه به مساحت عرصه متر به نشانی محل وقوع ………… ملک ……………………… طبقه ……………….. واحد …………. و با جمع توابع شرعیه و لواحق عرفیه آن بدون استثنا عرصتاً به انضمام برق به شماره پرونده …………. و آب به شماره اشتراک ………… و گاز شهری به شماره شناسایی ………….. و یک رشته تلفن دائر به شماره ……………. و انباری به مساحت ………………. متر مربع واقع در و تعداد …….. عدد پارکینگ به شماره های ………….. و دارای پایان کار ساختمان به شماره …………… مورخ     /    /     صادره از سوی شهرداری منطقه ……… است. تاسیسات گرمایی شوفاژ روشن، پیج حرارتی، گازشهری، فن کوئیل، بخاری نفت سوز، شومینه و وسیله مشاعات و مشترکات طبقه قانون تملک آپارتمان‌ها و آیین نامه‌های اجرایی آن عیناً بطور کامل به رؤیت خریدار رسید و از کمیت، کیفیت و وضعیت ملک کاملاً مطلع شده است.

ماده۳_ ثمن معامله و نحوه پرداخت

۱_۳) کل ثمن معامله عبارت است از مبلغ به عدد ………………. ریال به حروف ……………………………. ریال معادل …………………. تومان وجه رایج مملکت تعیین که مورد تراضی و توافق طرفین قرار گرفته که به ترتیب ذیل از سوی خریدار/خریداران به فروشندگان پرداخت می گردد.

۲_۳) مبلغ ……………….. ریال معادل ………………… تومان از ثمن معامله به شرح نقدا/طی چک شماره ………………………… عهده بانک ………….. مورخ     /     /     از طرف خریدار به فرو شنده پرداخت شد.

۳_۳) مبلغ ……………….. ریال معادل ………………… تومان از ثمن معامله به شرح نقدا/طی چک شماره ………………………… عهده بانک …………..  مورخ     /       /       در تاریخ    /    /      از طرف خریدار به فروشنده پرداخت خواهد شد.

۴_۳) مبلغ ……………….. ریال معادل ………………… تومان از ثمن معامله به شرح نقدا/طی چک شماره ………………………… عهده بانک …………..  مورخ     /       /       در تاریخ    /    /      از طرف خریدار به فروشنده پرداخت خواهد شد.

۵_۳) مبلغ ……………….. ریال معادل ………………… تومان از ثمن معامله به هنگام تنظیم سند در دفترخانه نقداً/طی چک شماره ………………………… عهده بانک ………….. در تاریخ    /    /      از طرف خریدار به فروشنده پرداخت خواهد شد. 

ماده۴_ تنظیم سند رسمی

۱_۴) به منظور تنظیم سند رسمی طرفین متعهد که در ساعت …… تاریخ     /      /      در دفتر خانه اسناد رسمی شماره ……….. واقع در ………………………………………………………… یا دفتر خانه‌ای که بانک و سازمان های تابعه ………………. حاظر شده و کلیه تشریفات قانونی معامله را انجام دهند.

۲_۴) پس از حضور در دفتر خانه در صورتی که طرف مقابل حاظر نباشد طرف دیگر باید مراتب را کتباً به سر دفتر اعلام و نامه خود را در دفترثبت مراسلات دفترخانه ثبت کند. فروشنده فتوکپی کلیه اسناد و اوراقی را که آماده کرده ضمیمه خواهد نمود. اگر خریدار حامل ثمن معامله به صورت وجه نقد باشد باید به رویت سر دفتر برسد و در حضور او شمرده و مراتب در نامه مورد اشاره درج شود. در صورتی که خریدار چک تضمین شده بانکی همراه داشته باشد کپی آن را ضمیمه کند.

۳_۴) هر یک از طرفین که در موعد مقرر در دفترخانه حاظر نشوند و یا از آن قسمت از مقدمات ثبتی معامله را بپردازد این جریمه بدل اصل تعهد نیست و پرداخت آن لطمه به اصلی معامله انجام شده نمی‌زند و طرف پرداخت کننده را نیز از انجام تعهداتش بری نمی سازد.

ماده ۵_ فروشنده/فروشندگان مکلف است در تاریخ     /    /     ۱۴ ملک را با تابع و ملحقات به خریدار/ خریداران تسلیم کند. وجه‌التزام عدم تخلیه روزانه …………………. ریال است که در صورت عدم تسلیم به موقع، فروشنده موظف است آن را به خریدار پرداخت کند.

ماده۶_ شرایط آثار قرارداد

۱_۶) مخارج تنظیم سند حق التحریر و حق الثبت و هزینه محضر بر مبنای قیمت منطقه بندی بر عهده طرفین است.

۲_۶) در صورتی که برای انتقال قطعی ملک مورد مبایعه نامه ارائه هرگونه سندی لازم باشد فروشنده موظف به ارئه آن در دفتر خانه است.

۶_۳)پرداخت کلیه دیون قبلی مورد معامله به اشخاص حقوقی و هم چنین مالیات و عوارض تا پایان روز معامله بر مبنای قیمت منطقه‌ای به عهده فروشندگان است.

۴_۶) فروشنده مکلف است آخرین قبوض آب برق و تلفن و گاز در صورت مستقل بودن و در غیر این‌صورت تسویه حساب با هیئات مدیره مسئول ساختمان را در دفتر خانه به خریدار تحویل نماید. پرداخت این وجوه تا تحویل مورد معامله بر عهده فروشنده، خواهد بود همچنین هزینه‌های قانونی دیگر از جمله جرائم ساختمانی، حق مرغوبیت، پذیره، حق مشرفیت عوارض، دیون به اشخاص ثالث- اخذ پایان کار، فک رهن و تفکیکی به عهده فروشنده می باشد.

۵_۶) فروشنده/فروشندگان اقرار نموده که معامله مشمول مصادره اموال، سرپرست در توقیف نبوده و مورد رهن و وثیقه کسی نیست و منافع آن به دیگری واگذار نشده و ممنوع المعامله نیست. و در صورت رهن بودن مکلفند قبل از تاریخ تنظیم سند رسمی نسبت به فک رهن اقدام نمایند چنان چه فروشنده، فروشندگان نسبت به فک رهن اقدام نکنند خریدار می تواند با مراجعه به مرتهن، ملک را از رهن خارج کند و با امضاء این قرار داد،خریدار وکیل و قائم مقام قانونی فروشنده در مورد فک رهن محسوب می گردد.

۶_۶) چنانچه خریدار به هر نحوی از انحاء از انجام معامله استنکاف نماید موظف به پرداخت وجه الاتزام   …………………. ریال است.که باید به طرف مقابل پرداخت گردد.

۷_۶) در صورتیکه معلوم گردد مورد معامله به جهت قوه‌ قاهره قابلیت انتقال نداشته و این عامل مربوط به زمان انعقاد قرارداد است. قرار داد باطل است و فروشنده موظف است مبلغ دریافتی را باز گرداند.

۸_۶) در صورتی که معلوم گردد مورد معامله به هر علتی غیر از عامل قوه قاهره مانند رهن بودن، مستحق‌الغیر بودن، عملیات اجرایی دادگستری و یا اجرای اسناد رسمی، غصبی بودن قانوناً قابل انتقال به خریدار نباشد، فروشنده موظف است علاوه بر استرداد ثمن معامله، معادل ………………ریال به عنوان خسارت و انتقال گیرنده بپردازد.

ماده۷_ اسقاط خیارات

انواع خیارات در معاملات ملکی ولو اختیار غبن به استثناء خیار تدلیس از طرفین ساقط گردید.

ماده۸_ مقررات ناظر

این قرارداد در سایر موارد تابع مقررات قانون مدنی خواهد بودو همچنین مسئولیت مهندسین ناظر ساختمان را نیز مشخص می‌کند.

ماده۹_ نسخ و تصدیق قرارداد

این قرار داد با علم و اطلاع و رضایت کامل خریدار و فروشنده نسبت به مفاد و شرایط آن در ۹ ماده و ……….نسخه برابر تنظیم شده است و به امضاء طرفین رسیده و توسط دو شاهد تصدیق و امضاء شده است.

محل امضاء و اثرانگشت فروشنده/فروشندگان                                                                                              نام و نام‌خانوادگی و محل امضاء و اثرانگشت شاهد

نخست

محل امضاء و اثرانگشت خریدار/خریداران                                                                                                         نام و نام‌خانوادگی و محل امضاء و اثرانگشت

شاهد دوم

این نمونه قرارداد را می‌توانید به‌عنوان مبنا استفاده کرده و آن را با جزئیات خودتان پر کنید.

نکات مهم درتنظیم قولنامه فروش آپارتمان

قسمت‌های مهم در هنگام تنظیم قولنامه خانه

  • درج مشخصات طرفین معامله در هنگام تنظیم قولنامه مسکن
  • درج موضوع و مشخصات مورد معامله در هنگام عقد و تنظیم قولنامه خانه
  • مبلغ مورد توافق معامله در هنگام تنظیم قولنامه خانه
  • شرایط و زمان انتقال سند مالکیت در هنگام تنظیم قولنامه خانه
  • شرایط تحویل ملک در هنگام تنظیم قولنامه مسکن

راهنمای قولنامه فروش آپارتمان

در این قسمت تصمیم داریم مطالبی در مورد قولنامه فروش آپارتمان ارائه نماییم. قبل از هر چیز باید با بعضی از این تعاریف آشنا شده تا در نوشتن قولنامه فروش آپارتمان دچار مشکل نشویم. توصیه می کنیم قبل از استفاده از قولنامه فروش آپارتمان حتما نکات خرید خانه قولنامه ای را که متشکل از کلمات کلیدی دارای تعریف هستند مطالعه نمایید تا در نوشتن قولنامه دچار مشکل نشوید. 

وکالت: زمانی که شخص به هر دلیلی خودش نتواند کاری را انجام بدهد و به شخص دیگری این اختیار را بدهد که از جانب وی اقدام به انجام کار و حتی امضاء اوراق قراردادی نماید، به شخصیت حقوقی وکیل و به اجازه داده شده وکالت می گویند.

قیمومیت: اگر شخصی که به سن قانونی نرسیده، سرپرستی نداشته باشد و یا محجبور باشد، به تشخیص دادگاه نمی تواند برای خود تصمیم بگیرد، لذا دادگاه شخصی را به عنوان قیم برای فرد انتخاب می کند که به جای او خرید یا فروش را انجام دهد.

ولایت: ولایت همان سرپرستی است و در خصوص فرزندانی که هنوز به سن قانونی نرسیده‌اند صدق می کند. در این حالت پدر یا جد پدر از طرف آنها خرید و فروش را انجام می دهد.

وصایت: پس از فوت شخص وراث وی با داشتن برگه انحصار وراثت می توانند سهمی که در انحصار وراثت املاک به آنها ارث رسیده را بفروشند.

بیع: عقد بیع به معنی مورد معامله است.

فرعی و اصلی: در هر سند دو شناسه یا شماره وجود دارد، یکی شناسه اصلی است و دیگری فرعی. شماره اصلی مربوط به قطعه بزرگ تر و شماره فرعی مربوط به قطعات زیرمجموعه و کوچک تر آن است.

مساحت اعیان: محاسبه زیربنا ساختمان و یا هر چیز که بر روی زمین بناشده را اعیان می گویند.

مساحت عرصه: به مساحت زمین هر ملکی عرصه می گویند. برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله عرصه و اعیان ملک چه تفاوتی دارند؟ را مطالعه نمایید.

توابع شرعیه و لواحق عرفیه: آن چیزی که عرفاً متعلق به ملک مورد معامله است.

تملک آپارتمان: به مالکیت درآمدن آپارتمان- مالک‌شدن یا مالک بودن که بهتر است پیش از هرچیزی با قوانین تملک آپارتمان ها آشنا شوید.

ثمن معامله: مبلغ معامله.

نکته: در قولنامه فروش خانه باید توجه‌داشت که قسمت‌های عمومی حتما در نظر گرفته‌شود تا در ادامه کار به مشکلی برخورد نکنیم.

نکته: توصیه می‌کنیم قبل از نوشتن قرارداد پیش فروش آپارتمان، نمونه قرارداد پیش فروش آپارتمان را بررسی نمایید.

چالش های قولنامه فروش آپارتمان

بسیاری از قولنامه‌ها به دلیل عدم وضوح و مشخص کردن جزئیات، مشکلاتی در آینده ایجاد می‌کنند. استفاده از یک متن قولنامه فروش آپارتمان با جزئیات دقیق می‌تواند به شما کمک کند. اگر ندانید چه باید بکنید، احتمالاً با مشکلاتی برخورد خواهید کرد. پس حتماً از یک مشاور املاک یا وکیل بهره‌مند شوید.بسیاری از افراد از طولانی شدن مراحل انتقال سند گلایه دارند. با نوشتن قولنامه درست می‌توانید این مراحل را سرعت ببخشید.

چالش های نوشتن قولنامه فروش آپارتمان

تعریف آپارتمان

در فرهنگ زبان و ادب فارسی کلمه کاشانه برای معادل آپارتمان انتخاب شده ولی هنوز کلمه کاشانه به جای آپارتمان جا نیفتاده است، در لغت نامه آپارتمان عبارت است از: عمارتی است که مربوط به یک عمارت بزرگتر باشد اما مالکیت آن به صورت واحدی و مجزا باشد.

در تعریف آپارتمان می‌توان گفت: آپارتمان محلی است برای سکونت یا اشتغال، که از مجموعه‌ یک ساختمان مستقل بوده و دارای سند مجزا باشد در عین حال دارای از بخش های عمومی یا مشاعات ساختمان نیز شریک است.

مکان های عمومی آپارتمان (مشاعات) زمین زیربنا، تاسیسات قسمت مشترک، انبارعمومی، اتاق سرایداری، پارکینگ، آسانسور، راه‌پله، وسایل تامین روشنایی، وسایل ایمنی، نمای خارجی ساختمان و محیط ساختمان، پله‌های ورود به پشت‌بام و پله‌های ایمنی جزء مشاعات ساختمان هستند.

در چه زمانی از معامله‌ قولنامه‌ای استفاده می‌کنیم؟

عوامل زیادی در خرید فروش آپارتمان و زمین وجود دارد که مانع از انتقال سند می‌شود و صاحب آن مجبور است ملک خود را به صورت قولنامه‌ای با قیمتی کمتر معامله کند. به چند مورد از آن اشاره می‌کنیم:

  • تمام ملک‌هایی که به صورت قانونی و تمام و کمال قابلیت انتقال سند را ندارند.
  • ساختمان یا آپارتمانی که قسمتی از آن دارای ساخت غیر مجاز باشد.
  • قرار گرفتن در طرح شهرداری از جمله بافت فرسوده، تعریض خیابان و… .
  • ساختمانی که پایان کار ندارد.
  • به پایان نرسیدن ساخت خانه و آپارتمان.
  • در رهن بانک بودن سند ملک.

نکته:  یادآوری می‌شود که موارد ذکرشده امکان انواع کلاهبرداری در معامله املاک را بالا می‌برند.

نتیجه گیری قولنامه فروش آپارتمان

نتیجه‌گیری

نوشتن قولنامه فروش آپارتمان یک فرآیند حیاتی در معاملات ملکی است. با دانستن نکات کلیدی و استفاده از یک متن قولنامه دقیق و معتبر، شما می‌توانید تا حد زیادی از وقوع مشکلات احتمالی جلوگیری کنید. فراموش نکنید که مشاوره با یک کارشناس یا وکیل می‌تواند راهگشا باشد. از این رو، ما در وب‌سایت املاکداران همیشه آماده ارائه خدمات مشاوره‌ای هستیم تا در این مسیر پرچالش، در کنار شما باشیم.

امیدواریم با ارائه این محتوا، به شما در نوشتن قولنامه‌ای مطمئن و بی‌دردسر کمک کنیم. برای مشاوره‌ی بیشتر و دریافت راهنمایی‌های حرفه‌ای، با کارشناسان املاک داران در تماس باشید.

توصیه می کنیم قبل از اقدام به خرید و فروش، قولنامه نویسی، ثبت سند و انجام هرگونه معامله نمونه قرارداد‌ خرید و فروش خانه و آپارتمان را که حاوی تمامی نکات کلیدی قولنامه نویسی و یا حتی مشاور حقوقی است، مطالعه کنید و با اطلاعات کافی در این زمینه به بازار مسکن وارد شوید. برای دانلود pdf قولنامه فروش خانه روی لینک زیر کلیک کنید.

دانلود pdf نمونه قولنامه آپارتمان

سوالات متداول

۱. قولنامه فروش آپارتمان چیست؟
قولنامه فروش آپارتمان یک قرارداد رسمی میان فروشنده و خریدار است که شرایط و جزئیات فروش یک واحد آپارتمان را مشخص می‌کند. این قرارداد شامل اطلاعات مربوط به طرفین، مشخصات ملک، مبلغ فروش، شرایط پرداخت، و تاریخ انتقال مالکیت است.

۲. آیا قولنامه فروش آپارتمان باید رسمی شود؟
برای اطمینان از اعتبار قانونی، بهتر است که قولنامه به صورت رسمی و با حضور نماینده قانونی (مثل دفترخانه) ثبت شود. این کار می‌تواند از بروز مشکلات حقوقی در آینده جلوگیری کند.

۳. چه اطلاعاتی در قولنامه باید درج شود؟
در قولنامه باید موارد زیر قید شود:
– نام و مشخصات طرفین (فروشنده و خریدار)
– مشخصات کامل ملک (آدرس، متراژ، شماره سند، و …)
– مبلغ خرید و نحوه پرداخت
– تاریخ انتقال مالکیت
– هرگونه شرط یا توافق خاص

۴. آیا قولنامه می‌تواند به تنهایی کافی باشد؟
قولنامه به خودی خود کافی نیست و معمولاً نیاز به تنظیم سند رسمی در دفترخانه دارد. برای انتقال قانونی ملک، سند رسمی باید تنظیم شود و در اداره ثبت اسناد ثبت گردد.

۵. چه خطراتی ممکن است در قرارداد وجود داشته باشد؟
برخی از خطرات شامل موارد زیر هستند:
– عدم تطابق اطلاعات درج شده در قولنامه با واقعیت
– وجود بدهی یا توقیف بر ملک
– عدم رعایت شرایط توافق شده توسط یکی از طرفین

۶. چگونه می‌توان از صحت اطلاعات موجود در قولنامه مطمئن شد؟
بهتر است قبل از امضای قولنامه، اطلاعات مربوط به ملک را از طریق اداره ثبت اسناد، مراجعه به شهرداری، و استعلام‌های قانونی بررسی کنید. همچنین می‌توانید از مشاوران حقوقی کمک بگیرید.

۷. در صورت بروز اختلاف، چه راه‌حلی وجود دارد؟
در صورت بروز اختلاف میان طرفین، می‌توان به مراجع قضایی مراجعه کرد. همچنین استفاده از داوری یا میانجیگری نیز راهی برای حل و فصل اختلافات می‌باشد.

۸. آیا خریدار می‌تواند قبل از امضای قولنامه، ملک را مشاهده کند؟
بله، مشاهده ملک یکی از مراحل مهم قبل از امضای قولنامه است و خریدار باید اطمینان حاصل کند که ملک مورد نظر مطابق با آنچه در قولنامه ذکر شده است، می‌باشد.

۹. آیا این قرارداد مشمول مالیات می‌شود؟
بله، معمولاً خرید و فروش ملک مشمول مالیات می‌شود و این مالیات‌ها بسته به قوانین مختلف ممکن است متفاوت باشد. بهتر است اطلاعات دقیق‌تری از مشاوران مالی یا حقوقی کسب کنید.

۱۰. آیا می‌توان قولنامه را پس از امضا تغییر داد؟
تغییر شرایط قرارداد پس از امضا، نیاز به توافق دو طرف دارد و معمولاً باید به صورت مکتوب ثبت شود تا معتبر باشد.

با توجه به موارد فوق، همواره توصیه می‌شود قبل از وارد شدن به چنین قراردادهایی، با مشاوران حقوقی ملک مشورت کنید تا از بروز مشکلات جلوگیری شود.

گروه تحریریه املاک داران

هدف گروه تحریریه املاک داران همه سوالات شما را در حوزه املاک و ساخت و ساز پاسخگو باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا