ساخت و ساز

مسئولیت مهندس ناظر در حوادث گاز گرفتگی!

حضور مهندسان ناظر در زمان ساخت و ساز یک ساختمان یا ساخت و سازهای شهری ضروری است. چرا که این مهندسین ناظر هستند که انشعابات و کنتور گاز را نصب می کنند. البته حضور یک مهندس ناظر تاسیسات مکانیکی نیز لازم است.

این مهندسین محل صحیح قرار گرفتن دودکش، لوله کشی گاز، دریچه های تبادل هوا و غیره را بررسی می کنند تا از هر لحاظی استاندارد و سالم باشد. بنابراین حضور مهندسان ناظر برای بررسی کیفیت شیرهای گاز، کنترل کیفیت جوشکاری، کیفیت لوله های گاز و غیره لازم است.

مسئولیت مهندس ناظر در حوادث گازگرفتگی یکی از موضوعات مهم در حوزه ایمنی ساختمان‌ها و لوله‌کشی ساختمان است. در این مقاله در خصوص مسئولیت مهندسین ناظر در حوادث گازی بیش تر صحبت خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.

مسئولیت مهندس ناظر در حوادث گاز گرفتگی چیست؟

این پرسشی که ممکن است شما نیز با آن مواجه بوده و به دنبال دریافت پاسخی مناسب برای آن باشید. توجه داشته باشید، ساختمان سازی دوبخش اصلی را در بر می گیرد. این دو بخش شامل مراحل عمرانی و طراحی تاسیسات ساختمان می شوند که هرکدام را بایستی کاملا تخصصی و بر اساس استانداردهای موجود پیش برد.

شما در بخش معماری و عمرانی یک ساختمان می توانید مهندسینی را با عنوان مهندس ناظر ببینید که فعالیت هایی همچون نقشه خوانی، نقشه کشی، طراحی سازه و اجرا را پیگیری می کنند.

این امر برای بخش مربوط به طراحی تاسیسات ساختمان نیز صدق می کند. شما در این بخش بایستی به نیازمندی های عموم ساکنان پرداخته و آن ها را برآورده سازید. بخش اول جزء وظایف یک مهندس ناظر عمرانی است اما این افراد برای بخش دوم دانش و آگاهی لازم را ندارند.

حوادث گاز گرفتگی

با این تفاسیر باید این کار را به افرادی سپرد را که آمادگی های تخصصی لازم را پشت سر گذاشته و به دانش فنی موردنیاز دست یافته اند. طراحی سیستم های سرمایشی و گرمایشی یکی از مهم ترین بخش های طراحی تاسیسات ساختمان شناخته می شود. منهدسین ناظر در این بخش وظایف خاصی برعهده دارند که آشنایی با آن ها می تواند به شما در پیشبرد اهداف ساخت یک ساختمان بهینه کمک های قابل توجه ای کند.

اهمیت حضور مهندس ناظر در طراحی تاسیسات ساختمان

قبل از بررسی مسئولیت مهندس ناظر در حوادث گازگرفتگی بهتر است اشاره ای به اهمیت حضور این مهندسین هنگام طراحی تاسیسات داشته باشیم تا در ادامه بهتر با وظایف این افراد آشنا شوید. سال های زیادی از ورود مهندسین ناظر به عرصه ساخت و سازهای شهری و نصب انشعابات گاز نمی گذرد. در واقع می توان گفت در اوایل دهه ۷۰ بود که این اداره گاز مسئولیت بررسی و نظارت بر این انشعابات را به مهندسین ناظر سپرد تا فرآیندهای لازم را بهتر از قبل پیش روند.

طی این اقدام اداره گاز توافقات لازم را با سازمان نظام مهندسی انجام داد و از این سازمان خواست تا طی برگزاری دوره های فشرده مهندسینی را برای نظارت بر تاسیسات مکانیکی ساختمان ها اعم از تاسیسات سرمایشی و گرمایشی انتخاب کند.

این مهندسین پس از دریافت مدارک صلاحیت از سوی اداره گاز موظف هستند تا مواردی همچون استاندارد بودن نصب انشعاب، شرایط متقاضیان برای دریافت انشعاب، ساختار لوله کشی گاز، دریچه های تبادل هوا، دودکش ها و… را بررسی نمایند.

کنترل این موارد از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است؛ چرا که مانع از بروز حوادثی همچون آتش گرفتگی و گاز گرفتگی می گردد. این مهندسین باید با افرادی که لوله کشی گاز را به صورت غیراصولی انجام داده‌اند برخورد و مراتب لازم را به ادارات گاز نصب‌کننده انشعاب اعلام کنند. با این تفاسیر می توان متوجه اهمیت بررسی انشعابات گاز و مسئولین مهندسین ناظر در حوادث گاز گرفتگی شد.

وظایف مهندس ناظر در کنترل انشعابات گاز

ممکن است بپرسید وظایف مهندسین ناظر هنگام راه اندازی و نصب انشعابات چیست؟ با توجه به توافقات صورت گرفته و اجرایی شدن آن ها، مهندسین ناظر این مسئولیت را بر عهده گرفتند که از محل انشعاب گاز بازدید کنند و استانداردهای مربوطه و شرایط موجود را مورد بررسی و کنترل قرار دهند.

نکته ای مهم این است که در حال حاضر تمام انشعابات گازی که صورت می پذیرد توسط این مهندسین تایید می شوند. این مهندسین را می توان جزء افرادی دانست که مسئولیت های بسیار زیادی بر عهده دارند. به طور اجمالی وظایف این افراد هنگام نصب انشعابات گاز شامل موارد زیر می شوند که هرکدام از اهمیت بسیار زیادی برخوردار هستند.

حوادث گاز گرفتگی

  • کنترل و بررسی صلاحیت و کیفیت کار مجری گاز
  • بررسی میزان کیفیت لوله های انتقال گاز شهری و شیرآلات
  • بررسی و کنترل میزان کیفیت جوشکاری های صورت گرفته بر روی لوله های گاز و تست نمودن آن ها با استفاده از فشار هوای کمپرسور
  • کنترل اصولی و صحیح مسیرها، دودکش ها و دیگر ملزومات گازسوز
  • بررسی میزان کیفیت شیرهای گاز و مسیر لوله های آن
  • کنترل نمودن میزان کیفیت مصالح دودکش ها
  • کنترل نوع اتصالات دودکش ها

سخن پایانی

نحوه صحیح نصب لوله های گاز و جوشکاری دقیق آن نقش مهمی در پیشگیری از گاز گرفتی دارد. همچنین نوع اتصالات دودکش ها نیز باید کنترل و بررسی شوند. دانستیم که حضور مهندسین ناظر در زمان ساخت و ساز امری لازم است. پس با طی کردن روند اصولی ساخت و ساز از خطرات احتمالی آینده جلوگیری کنید. امیدواریم با مطالعه این مقاله اطلاعات مفیدی کسب کرده باشید. از همراهی شما متشکریم.

گروه تحریریه املاک داران

هدف گروه تحریریه املاک داران همه سوالات شما را در حوزه املاک و ساخت و ساز پاسخگو باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا