رفع گرفتگی سینک ظرف شویی با چند روش آسان!
قلب هر خانه ای، آشپزخانه است که معمولا وقت بیشتری در آن صرف می شود. در گذشته آشپزخانه ها فقط مخصوص پخت و پز بود. ظرف شستن در مکان دیگری انجام میشد و خبری از سینک ظرف شویی نبود. در نتیجه با مشکلات گرفتگی سینک ظرف شویی نیز روبه رو نمی شدند. هر چند در طراحی مدرن خانه ها، محل شستن ظرف ها در داخل آشپزخانه قرار گرفته است و کارها را بسیار آسان تر می کند. اما گاهی دچار مشکلاتی چون گرفتگی شده و دردسرهایی برای اهالی خانه به وجود می آورد.
حتما تا به حال با مشکل گرفتگی سینک ظرفشویی دست و پنجه نرم کرده اید. با املاک داران همراه باشید تا با ترفندهای خانگی باز کردن سینک ظرف شویی آشنا شوید.
علت گرفتگی سینک ظرف شویی
قبل از هر چیز باید بدانیم که سینک های ظرف شویی و همچنین انواع سینک ظرفشویی گرانیتی به چه علت دچار گرفتگی می شوند. خب موارد متعددی می تواند سبب ایجاد این مشکل شوند که مهم ترین آن ها عبارتند از:
-
مو و پرز فرش و دستمال
از آنجایی که از سینک های ظرف شویی به طور مکرر استفاده می شود، ممکن است موادی مثل مو و پرز فرش گرفته شده از انواع فرش ایرانی همراه با دست یا وسایل وارد آن شده و باعث گرفتگی شوند.
-
جرم گرفتن لوله ها و ته نشین شدن رسوب
سینک ها دارای مجراهای پلاستیکی هستند که مستعد جرم گرفتن می باشند. گاهی جرم ها در دیواره های مجرای سینک ظرف شویی رسوب کرده و مانع عبور آب می شود.
-
روغن و چربی
وقتی یک ظرف روغنی را در سینک ظرف شویی می شویید، روغن آن وارد مجرای سینک شده و به دیواره لوله ها می چسبند. وجود آب سرد باعث ماندگاری چربی و روغن در لوله ها شده و به مرور زمان سبب ایجاد گرفتگی در سینک می شوند.
-
ورود پسماند مواد غذایی
یکی از عمده ترین دلایل گرفتگی سینک ها، ورود پسماندهای غذایی به مجرای داخلی سینک است. انباشته شدن این مواد باعث گرفتگی لوله ها خواهد شد.
-
کم بودن شیب لوله
البته گاهی عدم رعایت استانداردهای لازم در نصب سینک ظرف شویی نیز می تواند منجر به گرفتگی شود. اگر سینک ظرف شویی چنین مشکلی داشته باشد، گرفتگی به طور مداوم رخ می دهد.
نشانه هایی که خبر از گرفتگی سینک ظرف شویی می دهند
خوشبختانه گرفتگی سینک ظرف شویی حاوی نشانه هایی است که به شما کمک می کند قبل از اینکه کار از کار بگذرد، آن را رفع نمایید. سینکی که دچار گرفتگی شده باشد، این علائم را دارد:
-
تخلیه کند و آرام آب
گرفتگی لوله های سینک ظرف شویی باعث شده تا آب در سینک مانده و به آهستگی پایین برود. این مهم ترین نشانه گرفتگی سینک است که نباید نسبت به آن بی توجه بود.
-
گرفتگی های بی دلیل
گاهی سینک بدون هیچ دلیلی گرفته و آب پایین نمی رود. ممکن است چند دقیقه یا چند ساعت به همان وضعیت بماند و سپس یک باره تخلیه شود.
-
وجود بوی بد فاضلاب در آشپزخانه
وجود بوی بد فاضلاب در آشپزخانه، نشان از یک گرفتگی قریب الوقوع است. بوی بد فاضلاب یعنی مقداری مواد غذایی در داخل لوله ها انباشته شده و باید به سرعت با استفاده از روش خانگی رفع بوی بد فاضلاب از بین برود.
-
شنیدن صدای قل قل آب
گاهی آب در حین عبور از مجرای فاضلاب، صدای بلندی شبیه قل قل ایجاد می کند. این صدا نشانه گرفتگی لوله فاضلاب است.
-
بالا زدن کف از لوله
گاهی آب از سینک تخلیه می شود اما سپس مقداری کف بالا می آید. این هم نشانه دیگری مبنی بر گرفتگی لوله هاست.
-
وجود حشرات موذی در اطراف لوله
شاید کمتر با این نشانه برخورد داشته باشید، اما بوی بد فاضلاب می تواند حشرات موذی را به خود جذب کند. پس اگر وجود این حشرات را کنار سینک ظرف شویی مشاهده کردید، سریعا برای رفع گرفتگی اقدام نمایید.
ترفندهای باز کردن گرفتگی لوله سینک ظرفشویی
اگر گرفتگی سینک ظرف شویی در مراحل ابتدایی باشد، می توان با روش های خانگی آن را حل نمود. در ادامه به معرفی این روش ها خواهیم پرداخت.
-
استفاده از آب گرم
همان طور که گفته شد، رسوب چربی و روغن در لوله ها یکی از دلایل عمده و شایع گرفتگی سینک ظرف شویی است. اگر گرفتگی سینک به این دلیل باشد؛ می توانید با ریختن مقداری آب گرم به داخل لوله ها آن را پاک نمایید.
-
استفاده از جوش شیرین و سرکه
جوش شیرین و سرکه از جمله در دسترس ترین موادی است که مثل یک راه باز کن فوری عمل می کند. در این روش، ابتدا جوش شیرین و سرکه را با هم مخلوط کرده و سپس درون سینک بریزید. چند ساعت به آن فرصت دهید تا بتواند اثر خودش را بگذارد.
این روش بهترین ترفند خانگی برای گرفتگی لوله سینک ظرف شویی است. علاوه بر اینکه گرفتگی سینک را برطرف می نماید، سینک را نیز براق و سفید می کند.
-
استفاده از قلاب
موها و پرزهایی که ناخواسته وارد سینک می شوند، می توانند باعث ایجاد گرفتگی ها شدید در لوله ها شوند. اگر گرفتگی سینک به این دلیل باشد، می توانید از یک قلاب استفاده کنید. برای این کار ابتدا یک سیم مفتول را به شکل قلاب کوچکی درآورده و سپس آن را وارد مجرای سینک کرده و موها و پرزها را بیرون بکشید.
برای این کار می توانید از آویز لباس نیز استفاده نمایید. فقط باید کمی آن را تغییر شکل داده و یک قلاب درست کنید.
-
استفاده از آب و مواد شوینده
گاهی تجمع چربی ها بیشتر از آن است که با آب گرم رفع شود. در این شرایط می توانید با مخلوط کردن آب و مواد شوینده گرفتگی سینک ظرف شویی را حل کنید. ابتدا کمی مواد شوینده را داخل سینک ریخته و ۱۵ دقیقه به آن فرصت دهید. سپس آب گرم را باز کرده تا روغن همراه با مواد شوینده را شستشو داده و مسیر را باز کند.
-
استفاده از تلمبه لوله باز کن
اگر گرفتگی لوله سینک خیلی جدی نباشد، می تواند با استفاده درست از تلمبه لوله باز کن آن را رفع نمود. این روش معمول ترین روشی است برای رفع گرفتگی لوله سینک استفاده می شود.
-
تمیز کردن زانویی لوله زیر سینک
وجود زانویی در ساختار لوله کشی سینک های ظرف شویی، هر چند حیاتی است اما می تواند مهم ترین عامل جمع شدن مواد اضافی و در نتیجه گرفتگی سینک باشد. شما می توانید زانویی سینک را باز کرده و اگر موادی درون آن جمع شده، تخلیه کنید.
-
ترکیب جوش شیرین، نوشابه و سرکه
ترکیب سه ماده جوش شیرین، سرکه و نوشابه می تواند در رفع گرفتگی سینک، بسیار فوق العاده باشد. برای درست کردن این محلول ابتدا یک پیمانه جوش شیرین را داخل لوله ریخته و سپس یک لیوان سرکه بریزید. ۵ دقیقه به آنها فرصت دهید تا با هم ترکیب شوند.
سپس یک بطری نوشابه را درون لوله ریخته و ۱ ساعت صبر کنید. بعد از یک ساعت مقداری آب گرم داخل لوله ریخته تا از باز شدن آن مطمئن شوید.
-
استفاده از ترکیب نمک و سرکه
یک سوم فنجان نمک و یک سوم فنجان سرکه را با هم ترکیب کرده و داخل سینک بریزید. ترکیب این دو باعث متصاعد شدن گازی می شود که می تواند مو و چربی های موجود در لوله ها را از بین ببرد. یک ساعت به آن فرصت تا بتواند عمل کند، بعد با مقداری آب گرم آن را بشویید.
-
استفاده از جاروبرقی خشک و تر
اگر جاروبرقی خشک و تر در خانه داشته باشید، می توانید به راحتی از شر مواد غذایی رسوب کرده در سینک راحت شوید.
-
استفاده از جوهر نمک
برای استفاده از جوهر نمک باید ابتدا موارد ایمنی را رعایت کنید چرا که می تواند باعث ایجاد سوختگی های تند شود.
¾ گالن آب سرد را با ۳ فنجان جوهر نمک ترکیب کنید. سپس محلول به دست آمده را داخل سینک ریخته و ۲۰ تا ۳۰ دقیقه به آن زمان داده و سپس با آب گرم بشویید. گاهی لازم است چند بار این کار را تکرار کنید تا گرفتگی لوله سینک کاملا رفع شود.
آیا می توان از اسید برای رفع گرفتگی لوله سینک ظرف شویی استفاده کرد؟
معمولا افراد زیادی هستند که با استفاده از اسید، سعی در باز کردن گرفتگی سینک ظرف شویی دارند. اما این کار به دلیل صدماتی که وارد می کند، به هیچ عنوان توصیه نمی شود. استفاده از اسید میتواند سبب از بین رفتن اتصالات لوله ها شده و سیستم فاضلاب را دچار نشتی کند.
گذشته از این خطرات دیگری همچون انتشار گازهای سمی، سوختگی پوست و مجرای تنفسی، آسیب زدن به چشم و بینی، مسموم شدن به وسیله گاز اسید و غیره را در پی دارد.
ترفندهایی برای جلوگیری از گرفتگی لوله سینک ظرف شویی
هر چند همیشه احتمال گرفتگی لوله سینک ظرف شویی وجود دارد، اما رعایت برخی نکات می تواند تا حدودی از این رخداد جلوگیری نماید.
- در دهانه لوله سینک، توری و محافظ مخصوص قرار دهید تا از ورود پسماند مواد غذایی به درون لوله ها جلوگیری شود.
- بعد از شستن ظرف های چرب، حتما مخلوطی از مواد شوینده و آب گرم را درون لوله بریزید تا چربی رسوب نکند.
- هر چند وقت یک بار زانویی سینک را باز کرده و آن را تمییز کنید.
- هر از گاهی از محلول هایی مثل نمک و جوش شیرین و سرکه استفاده کرده تا از تجمع بیش از حد چربی و روغن و غیره جلوگیری نمایید.
حرف آخر
وجود گرفتگی در لوله های سینک ظرف شویی می تواند دردسرهای زیادی با خود به وجود بیاورد. عدم امکان استفاده از سینک، وجود بوی نامطبوع فاضلاب و مختل شدن امور آشپرخانه و غیره از جمله دلایلی است که باعث می شود تا از گرفتگی لوله های جلوگیری کرد و از روش های خانگی رفع بوی بد فاضلاب استفاده کرد.
اما چون این احتمال وجود دارد که گاهی این مشکلات پیش بیایند، بهتر است ترفندهایی که وجود دارد را در گوشه ای از ذهن تان داشته باشید. تا در صورت بروز اولین نشانه، مشکل را حل کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان املاک داران در تماس باشید.