عواقب عدم ثبت اطلاعات در سامانه املاک چیست؟

آنچه در این مقاله می خوانید:

از عواقب عدم ثبت اطلاعات در سامانه املاک اطلاع دارید؟ سرپرستان خانواده ها حتما باید از تاریخ 19 فروردین ماه چه به عنوان مالک چه مستاجر ملک خود را در سامانه ثبت اطلاعات مسکن به نشانی amlak.mrud.ir ثبت نمایند. این عبارت از جمله خبرهای مهم در رسانه های مختلف است که بارها در هفته های اخیر شنیده شده است. این روند که از تاریخ 19 فروردین سال 1400 کلید خورده است، به جهت ثبت کلیه املاک در سامانه و برای کلیه افراد از قبیل مالک و مستاجر و در تمام نقاط روستایی و شهری الزام آور است.

اگرچه این فرصت تا تاریخ 19 خرداد ماه تعیین شده است اما توصیه اکید می شود که کار را به روزهای آخر واگذار نکنید. زیرا همانطور که عنوان شده این مهلت غیرقابل تمدید بوده و ممکن است در روزهای آخر به علت بالا رفتن ترافیک سایت در ثبت نام شما خللی ایجاد شده و نتوانید ملک خود را ثبت نمایید، در نتیجه عواقبی که در ادامه بیان خواهد شد را باید بپذیرید.

عواقب عدم ثبت اطلاعات در سامانه املاک

قانون ثبت املاک در سامانه

حتما برای بسیاری از شما این سوال پیش آمده است که چرا باید در سامانه ثبت اطلاعات مسکن، مسکن خود را ثبت نماییم. از آنجایی که در شهرها یا روستاها تعداد زیادی خانه بدون سکنه وجود دارد یا بعضی افراد متمکن بیشتر از یک منزل مسکونی دارند، با این وجود اطلاعات زیادی از این املاک در دست اداره امور مالیاتی قرار ندارد بر طبق قانون مالیات های مستقیم، مقرر شده است که با ثبت نام در این سامانه اطلاعات لازم جمع آوری شود.

اگرچه کارشناسان امر دلیل آن را شفاف سازی وضعیت مسکن و املاک در کشور و برنامه ریزی بهتر برای آن بر می شمرند. حال سوال اینجاست که این قانون در چه مواردی اعمال می شود؟ واحدهای مسکونی در شهرهای با جمعیت بالاتر از 100 هزار نفر که در طول سال بیشتر از 120 روز یا 3 ماه خالی از سکنه باشند مشمول این قانون هستند. این خانه ها از سال دوم و پس از آن به ترتیبی که گفته می شود باید مالیات پرداخت کنند.

در سال دوم، مبلغ نصف مالیات تعلق گرفته، در سال سوم، به همان مقدار مالیات و در سال چهارم و بعد از آن برابر با 5/1 برابر مالیات تعلق گرفته، مشمول پرداخت مالیات هستند. این قانون دریافت مالیات در رابطه با کسانی که یک مسکن دارند یا در شهر خود و در یک شهر دیگر ملک خالی از سکنه دارند اعمال نمی شود.

بعد از تاریخ های اعلام شده در تبصره کلیه ارگان های اجرایی وظیفه دارند خدمات خود را با دریافت کد ملی و مطابقت آن با کدپستی و آدرسی و کد یکتا که در سامانه ثبت اطلاعات مسکن وجود دارد، ارائه دهند. خدمات ذکر شده شامل موارد زیر است:

  • نام نویسی مدارس دولتی
  • ارسال ابلاغیه و احضاریه دادگاه ها
  • ارسال گذرنامه
  • گواهینامه رانندگی
  • مدارک خودرو
  • باز کردن حساب در بانک ها و دسته چک
  • پرداخت یارانه و بسته های کمک معیشتی
  • تعویض پلاک
  • فروش امتیازات گاز، برق، تلفن و آب
  • امکان استفاده از خوابگاه برای دانشجویان

لازم به ذکر است که پس از سپری شدن مدت زمان 6 ماهه از اجرای این قانون، تمام قبوض گاز، آب، برق و تلفن را فقط به آدرس و کدپستی سامانه ثبت اطلاعات مسکن و به نام همان شخص صادر کنند.

تاثیر پرداخت مالیات خانه های خالی بر بازار مسکن

بنابر نظر کارشناسان و مسئولین حوزه مسکن با اجرای این طرح تعداد خانه های آماده برای اجاره و فایل هایی که به مشاوران املاک ارائه شده است 30 درصد افزایش داشته است. همچنین عنوان شده است که اجرای طرح یاد شده در کنار ارائه خانه های مسکن مهر و طرح ملی مسکن می توانند راه گشای حل مشکلات مربوط به مسکن در کشور عزیز ما باشند. پیش بینی ها و بررسی های میدانی نیز نشان می دهد که ممکن است اجرای این طرح حتی تا اندازه زیادی روی قیمت ها برای خرید و فروش و رهن و اجاره تاثیر بگذارد.

همچنین سرمایه های سرگردان در جامعه به ترتیب بهتری مورد استفاده قرار می گیرند و باعث بقای مصرف کنندگان واقعی مسکن در بازار می شود. در نتیجه دست دلالان از این بازار کوتاه می شود.

 

عواقب عدم ثبت اطلاعات در سامانه املاک

عواقب عدم ثبت نام

به گزارش ایرنا، در راستای اعلام عواقب عدم ثبت اطلاعات در سامانه املاک، محمود محمودزاده معاون مسکن و شهرسازی اعلام کرده است افرادی که تحت هر عنوان اطلاعات خود را به صورت غلط، نیمه تمام یا پراکنده ثبت کنند، مشمول جرائمی از جمله پرداخت دو برابری مالیات ها می شوند.

بر اساس ماده 7 از تبصره 54 قانون مالیات های مستقیم و اصلاحیه آن در آذر ماه سال 1399، اگر در زمان تعیین شده که همان دو ماه است اطلاعات خود را در سامانه ثبت اطلاعات مسکن ، ثبت نکنید، از تاریخ 19 خرداد از 15 خدمت اجتماعی که شامل؛ ثبت نام در مدارس، آب و برق، یارانه، گذرنامه، پلاک خودرو و... است محروم می شوند. همچنین از این به بعد تعرفه برق کسانی که ثبت نام نکرده اند به بالاترین سقف قیمتی و به صورت پلکانی محاسبه خواهد شد. در کنار اثرات تنبیهی ثبت نام نکردن در سامانه دولت طرح تشویقی اعطای زمین برای ساختمان سازی را در آینده رونمایی خواهد کرد.

اگرچه قانون مالیات بر خانه های خالی در شهرهای زیر 100 هزار نفر جمعیت اعمال نمی شود ولی حتما در سامانه ثبت اطلاعات مسکن باید ثبت شوند و در نهایت عدم ثبت منجر به جریمه و اعمال قانون می شود. همچنین در صورت تغییر محل اقامت لازم است که ظرف مدت یک ماه محل جدید به همراه مشخصات آن نیز ثبت گردد.

با توجه به متن صریح قانون و مجازات های در نظر گرفته شده و همچنین باور به این موضوع که روزی باید از اقتصاد وابسته به نفت جدا شده و اقتصادی شفاف تر بر اساس صادرات و درآمد های غیر نفتی از جمله مالیات داشته باشیم، توصیه می شود در اولین فرصت اقدام به ثبت مسکن خود در سامانه نمایید.

از اینکه با ما همراه بودید از شما متشکریم. برای اطلاع از اصول فسخ قرارداد خرید ملک، انحصار وراثت املاک و انواع سند ملکی با مشاوران املاک داران همراه باشید.