تفکیک زباله در منزل چه اهمیتی دارد؟

روز به روز بر میزان زباله‌ های تولید شده توسط جامعه بشری اضافه می‌ شود. همین کار سبب آلوده‌شدن محیط‌زیست و منابع طبیعی‌شده و آن ها را آلوده می‌ کند. همچنین پخش خودسرانه زباله بدون مد نظر قرار دادن مزایای بازیافت، پسماند بازیافتی موجب نابود شدن طبیعت و افزایش آلودگی‌ های محیط زیست می‌ شود. تفکیک زباله در منزل شاید تنها راه و چاره ای است که می‌ تواند کمکی به جبران این وضعیت کند.

 

تفکیک زباله در منزل

 

بازیافت زباله‌ بر استفاده دوباره از زباله و جبران چگونگی محیط زیست می تواند تاثیر بگذارد. با استفاده دوباره از زباله‌ ها، شاید با گذشت زمان بتوانیم منظور از تفکیک زباله‌ ها را بفهمیم. در این مقاله از املاک داران قصد داریم یک سری روش های مفید در مورد تفکیک زباله در منزل را برای شما شرح دهیم. تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

جدا کردن زباله‌ های تر و خشک

در اکثر کشورهای توسعه‌یافته، تفکیک زباله‌ های تر و خشک اهمیت شایانی دارد و مردم مجبور به رعایت کردن آن هستند. در شهرهای پیشرفته برای زباله‌ های تر و خشک سطل‌ زباله های جداگانه تهیه می‌ شود تا پسماند بازیافتی به آسانی قابل تشخیص باشند.

کشورهایی که از کمبود منابع طبیعی به سر می‌ برند، بازیافت زباله‌ راهکاری برای تولید به شمار می رود. از همین رو دسته بندی پسماندهای بازیافتی و تفکیک زباله در مقررات این کشورها کاری واجب محسوب می شود و همچنین رعایت نکردن آن مجازات و جریمه دارد. زباله های تولیدشده در هر خانه به سه دسته جدا می شوند. زباله‌ های تر و خشک و دسته دیگر مربوط به پسماندهای خطرناک است.

بازیافت زباله

 

زباله‌‌ های خشک

طبقه بندی زباله‌ های خشک کاملا متفاوت است. اکثر پسماندهای منزل در این دسته قرار می‌ گیرند. همچنین زباله های خشک می‌ توانند دوباره در چرخه تولید قرار بگیرند و بازیافت شوند. پسماندهای خشک دارای موارد زیر می‌ باشند:

مقوا و کاغذ: روزنامه ها، مجله، کتاب، دستمال کاغذی، جعبه شیرینی و ‏شانه تخم‌ مرغ

پلاستیک: ظروف پلاستیکی، کیسه ‌های پلاستیکی، انواع اسباب بازی های پلاستیکی

فلزات: قوطی‌ های فلزی مثل کنسرو، رب، شیرآلات، لوله‏‌ ها، وسایل از جنس مس، آهن

شیشه: ظروف شیشه ای، لامپ‌‏ های ساده ، آینه، بلور

بافت و چرم: انواع لباس‏ های کهنه و پارچه‌ های فرسوده، کیف و کفش‌

چوب: انواع جعبه‏‌ های چوبی، شاخ و برگ درختان، مبل، ‏میز، کمد، و بعضی لوازم آشپزخانه

لوازم الکتریکی: کابل، پریز، سی‌ دی، ساعت، چراغ قوه، باتری، تلفن، تلویزیون و وسایل برقی و سیم

زباله‌ های تر

زباله‌ های تر بیشتر پسماندهای غذایی مثل گوشت، خورشت، برنج، مرغ، ماهی و انواع روغن های خوراکی سوخته‌شده را شامل می شوند. انواع میوه و سبزیجات نیز جزء این دسته بندی می شوند. زمانی که در مورد زباله صحبت می‌ کنیم قطعا به تاریخ انقضا مواد دقت نمی کنیم.

اینگونه است که می توانیم از زباله های تر برای تولید انواع کود استفاده کرد. پس باید دقت‌کنید اگر که زباله‌ های خشک با زباله‌ های تر و انواع زباله باهم مخلوط باشند، ارزش کود تولیدشده مناسب نیست و می‌ تواند به محیط زیست لطمه وارد کند.

زباله‌ های خطرناک

بجز زباله‌ های تر و خشک قسمتی از زباله‌ ها در گروه زباله‌ های خطرناک قرار می‌ گیرند. همین طور که از نامش پیداست این نمونه از زباله‌ ها دارای مواد خطرناک می‌ باشند. به صورت کلی به موادی که موجب شیوع انواع باکتری ها و میکروب ها می شوند خطرناک گفته می‌ شود. بعلاوه، زباله‌ هایی که در برابر نور و گرما می‌ توانند گازهای خطرناک و مضر تولید کنند یا قابل اتش سوزی باشند. این موارد در دسته زباله‌ های خطرناک قرار می‌ گیرند.

 

زباله های خطرناک

 

 

بازیافت زباله

به هر نوع استفاده مجدد از مواد زاید و استفاده‌شده را بازیافت می‌ گویند. عمل بازیافت زباله‌ ها کار پبچیده و سختی نیست. برای مثال استفاده از زباله بازیافتی مثل انواع پلاستیک یکی از روش های استفاده مجدد از پسماند بازیافتی است.

برای استفاده مجدد از انواع بطری های نوشابه، پلاستیک و بقیه مواد غذایی در مرحله ابتدایی ضدعفونی و شست‌ و شو می‌ شوند. سپس طی روش هایی به وسایل جدیدتری تبدیل خواهند شد و دوباره مورد استفاده قرار می گیرند. بازیافت دارای مراحلی چون جمع‌ آوری، تفکیک به صورت خشک و تر و جداسازی پسماند بازیافتی است. همین طور طی این عمل انواع پسماندهای بازیافتی مجدد وارد مرحله تولید می‌ شوند.

مزایای بازیافت زباله

در چند سال‌ اخیر و با توسعه یافتن جامعه، تولید زباله خیلی سریع افزایش یافته است. این کار سبب آلوده‌شدن و آسیب به محیط زیست شده‌است. زباله های تر و خشک موجب تخریب طبیعت شدند و این بحران موجب شد منابع طبیعی توسط زباله‌ های خشک و تر تخریب شوند و این شرایط بحرانی موجب شد بازیافت زباله به امری مهم تبدیل شود.

بدون در نظر گرفتن کمیت و عملکرد مواد مصرفي، چیزی که سبب شد زباله های بازیافتی به يك مسئله وخیم تبديل نشود استفاده دوباره از آنها بود. استفاده از زباله های تر در توليد كود و جداسازی زباله‌ های خشک مثل كاغذ، پلاستيك، شيشه‌، فلزات و غیره شروعی برای بازیافت پسماندها بود. استفاده دوباره از اين مواد و تولید مواد جديد، نمونه‌ های بارزی از مزایای بازيافت زباله هستند.

روش‌ های تفکیک زباله در منزل

با دقت به مطالب ارائه‌شده و با شناسایی انواع زباله‌ های تر و خشک هر فرد در خانه می‌‌تواند به راحتی تفکیک زباله ها را انجام دهد. از جمله روش های جداسازی زباله در خانه باید برای هر دسته از پسماندها سطل جداگانه‌ ای در اختیار داشته باشید. زیرا در این صورت تفکیک زباله‌ ها کار راحت تری خواهد بود.

اگر فقط قصد تفکیک زباله های تر و خشک را دارید می توانید سطل بزرگ تری را برای زباله های تر و همچنین سطل کوچک تری را برای زباله های خشک در نظر بگیرید. از مزایای تفکیک زباله‌ ها می‌ توان به صرفه جویی در مصرف انرژی اشاره کرد. به این گونه که انرژی و هزینه‌ صرف‌شده برای بازیافت بسیار کم تر از هزینه ساخت‌محصولات جدید با مواد جدید است.

روش‌ های تفکیک زباله در منزل

 

کلام پایانی

امیدواریم تا اینجای مطلب برای شما مفید بوده باشد. اگر نظر یا پیشنهادی در رابطه با تفکیک زباله و فواید آن در منزل دارید، می ‌توانید در بخش نظرات بنویسید و از راهنمایی کارشناسان مجموعه املاک داران در اصفهان، استفاده نمایید. اما شما از چه روش هایی برای تفکیک زباله های خانه خود استفاده می کنید؟ خوشحال می شویم این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید و تجربیات خود را در این زمینه با ما و دیگر خوانندگان در میان بگذارید.